Boc: Sunt agentii guvernamentale in care soferul castiga peste 4.000 de lei. Premierul Emil Boc spune ca, la agentiile guvernamentale care au incasari din prestarea unor servicii si unde salariile angajatilor sunt foarte mari, Executivul va cauta o formula juridica pentru ca veniturile sa fie varsate la bugetul de stat, urmand ca angajatii sa primeasca salarii "decente". Premierul a declarat, la finalul sedintei de miercuri a Executivului, ca membrii Cabinetului au convenit "punctual" ca unele agentii guvernamentale sa fie desfiintate - fie prin comasare, fie prin preluarea activitatii acestora de catre ministere - iar la agentiile care nu pot fi desfiintate, fie datorita raporturilor cu CE, fie pentru ca sunt indispensabile functionarii statului, se vor face reduceri de personal sau de salarii, scrie Cotidianul.

„Nazistul” Mazare, la mana politistilor. Plangerea depusa impotriva lui Radu Mazare pentru ca a defilat intr-o uniforma de ofiter Wehrmacht, trimisa zilele trecute la Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, va ajunge la Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta. Conform prim-procurorului constantean Stefan Gigi Valentin, politistii vor trebui sa identifice persoana care a trimis sesizarea prin posta electronica la Parchetul General, dupa care vor stabili daca e vorba despre o plangere prealabila sau din oficiu si vor hotari daca il vor chema pe Radu Mazare la audieri, scrie EvZ.

PDL mizeaza pe organizarea politica a colegiilor. Vicepresedintele PDL Mircea Toader, unul dintre membrii echipei mixte a coalitiei pentru intocmirea legii alegerilor prezidentiale, spune ca legea veche nu mai putea fi folosita deoarece cuprindea referiri substantiale la alegerile parlamentare, o situatie complet depasita. In 2004, presedintele Basescu a inaugurat primul mandat prezidential de 5 ani, alegerile prezidentiale nu se mai suprapun alegerilor pentru Parlament, iar intre timp alegerea deputatilor si senatorilor se face in baza votului uninominal pe colegii uninominale. Era nevoie de o lege noua. Mircea Toader spune ca membrii comisiei, intre care se afla Viorel Hrebenciuc (PSD) si Vasile Blaga (PDL), nu urmaresc sa modifice fundamental modul de organizare a scrutinului, in sensul ca vor fi pastrate aceleasi circumscriptii ca si pana acum si ca harta colegiilor uninominale, folosite la parlamentare, nu are nici o legatura cu alegerile prezidentiale, scrie Romania libera.

PSD scrie pe Guvern „AMR“. Social democratii contraataca la amenintarile PDL cu remanierea si il avertizeaza pe Emil Boc ca ii rastoarna Guvernul. Scandalul iscat intre PSD si PDL din cauza comisiei parlamentare de ancheta impotriva Elenei Udrea ar putea duce la ruperea coalitiei. Dupa ce Vasile Blaga a lansat amenintarile referitoare la o remaniere guvernamentala, iar premierul Boc a lansat si el mesaje de nemultumire la adresa mai multor ministri PSD, printre care Dan Nica, Ilie Sarbu, Marian Sarbu si Ecaterina Andronescu, liderii social-democrati au inceput sa se gandeasca la perspectiva iesirii de la guvernare, scrie Cotidianul.

PSD se razbuna pe ANRMAP cu ajutorul PNL. PNL i-a cerut premierului Boc sa o demita pe sefa ANRMAP pe motiv de "inconsecventa si incompetenta", pentru ca nu ar fi sesizat la timp ca ministrul Nemirschi a acordat fara licitatie contractul de 500.000 euro. Cererea publica de demitere a presedintelui Agentiei Nationale de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice a fost formulata de deputatul PNL Diana Tusa, la doar o zi dupa ce Agentia a declarat ca a amendat Ministerul Mediului deoarece a incalcat legea cand a dat fara licitatie contractul de 500.000 euro pentru promovarea Programului Operational Sectorial Mediu, scrie Romania libera.

Tariceanu il parafrazeaza pe Badea: Traim in Romania si de aici scapa cine poate. Fostul premier le eticheteaza ironic pe Monica Iacob-Ridzi si pe Elena Udrea, “adevarate Ioana d’Arc ale modernitatii” si acuza guvernul Boc ca se straduieste sa sugrume si ultimul sector al economiei care mai respira, cel privat. “Tocmai m-am intors de la sesiunea extraordinara a Parlamentului, unde am vazut, impreuna cu toti romanii, un circ de prost gust. Monica Iacob-Ridzi si Elena Udrea, adevarate Ioana d’Arc ale modernitatii, au jurat ca banii aruncati pe publicitate electorala mascata fac parte, de fapt, din vastul program anticriza al guvernului Boc. Si au cerut sa fie duse in fata judecatorilor pentru a-si dovedi nevinovatia. Intre timp, Parlamentul s-a transformat dintr-un for de dezbateri intr-un loc in care sunt transate razbunari politice. Denuntul de factura comunista al celor de la PDL impotriva mea este razbunarea pentru cei doi ani in care au trebuit sa stea in bancile opozitiei. Nu-i nimic, vad ca recupereaza acum prin sute de mii de euro care ajung in buzunarul patronilor unor firme de apartament”, afirma fostul premier liberal pe blogul sau, citat de Cotidianul.

Silviu Sergiu, in "PDL: adio PSD, dar raman cu tine!", afirma ca atunci "cand coalitia PDL-PSD s-a instalat la putere, politicienii din cele doua partide au intitulat-o pompos si demagogic «Parteneriatul pentru Romania». Au sustinut, pe o singura voce, ca guvernul-minune, cu 70% sustinere in parlament, va lupta cu criza asa cum n-a mai facut-o nimeni pana acum. In realitate, taberele aveau scopuri mult mai apetisante. PSD-istii voiau sa vina cat mai repede la putere. Traian Basescu si, implicit, PDL voiau liniste pana la alegerile prezidentiale. Seful statului s-a temut ca o opozitie consistenta a PSD pe timp de criza va duce la erodarea imaginii sale, iar sansele de a obtine al doilea mandat ar fi periclitate". Integral in EvZ.

In "Nu ne pasa de Basarabia", Sabina Fati sustine ca "alegerile din Moldova nu ne intereseaza, fiindca suntem prea ocupati cu micile scandaluri interne, asa cum am fost mereu de peste o suta de ani incoace. Moldova nu este decat o periferie saraca si periculoasa pentru oficialii romani, asa ca nimeni nu se mira la Bucuresti ca pe aeroportul militar de langa Chisinau au aterizat zilele trecute avioane rusesti. La alegerile de pe 5 aprilie, aeronavele armatei ruse au fost mai discrete si au poposit la Tiraspol, dar acum Moscova vrea sa-si arate forta si, eventual, sa reaminteasca lumii a cui e Moldova si cine are voie sa faca experiente in aceasta zona". Integral in Romania libera.