Ludovic Orban: Udrea nu mai e „gratioasa si atragatoare”. Ludovic Orban, presedintele Comisiei parlamentare de ancheta a activitatii ministrului turismului, a acuzat-o ieri, la Constanta, pe Elena Udrea de „obraznicie, tupeu, propaganda si tentativa de manipulare”. Orban a reactionat astfel la acuzatiile lui Udrea, de la constituirea comisiei, privind refacerea aliantei PSD-PNL. „Este evident faptul ca, din semnalele aparute in mass-media, lucrurile par mult mai serioase decat in cazul doamnei Ridzi”, a declarat ieri Ludovic Orban. El s-a referit la fondurile cheltuite de Ministerul Turismului pe publicitate. „De ce? Ca sa o vedem pe Udrea la fiecare emisiune de stiri? Pentru ce? Banii romanilor sunt ca Elena Udrea sa ne otraveasca toate jurnalele de stiri cu prezenta ei, care nici macar nu mai este atat de gratioasa si de atragatoare cum era in urma cu cinci ani?”, a spus Orban, citat de EvZ.

Zece motive de divort in coalitie. Nemultumirile reciproce ale PSD si PDL rabufnesc prin avertismente, somatii, critici, ironii si replici acide. Exprimate in termeni duri (de catre social-democrati) sau pe un ton mai retinut (de catre democrat-liberali), disensiunile dintre cele doua partide macina din greu coalitia. Una dintre divergentele recent aparute intre PSD si PDL este cea legata de procedura prin care vor fi adoptate legile educatiei. Dupa cum a anuntat premierul Emil Boc, Guvernul intentioneaza sa-si asume raspunderea pe acest pachet de legi. Social-democratii si-au exprimat imediat impotrivirea. Integral in Adevarul.

PSD blocheaza fuzionarea aeroporturilor Otopeni si Baneasa. Proiectul de unificare a fost promovat de ministrul Radu Berceanu in Guvernul Tariceanu (2006-2007). Ministrul liberal al Transporturilor Ludovic Orban a aruncat la cos initiativa, dar dupa ce a revenit la putere, Berceanu a revenit. Miercuri, proiectul era trecut pe ordinea de zi a sedintei de Guvern. Insa, potrivit unor surse din zona aviatiei civile, Berceanu ar fi fost "sabotat" de Tudor Jidav (PSD), directorul general de la Aeroportul Otopeni "Henry Coanda", care, plecat fiind in concediu, nu ar fi intocmit intreaga documentatie si nu ar fi semnat decizia privind fuzionarea celor doua aeroporturi, scrie Romania Libera.

Basescu: „Analizez in mod deosebit posibilitatea de a nu mai candida”. Presedintele Traian Basescu a insistat, in cadrul interviului acordat ieri postului Radio Romania Actualitati, si asupra temei eventualei sale candidaturi, perpetuand incertitudinea care planeaza asupra deciziei lui: „Nu veti primi nici astazi un raspuns. Decizia mea, cand o voi lua, o voi comunica intr-un cadru adecvat”. Cu toate acestea, seful statului a precizat in plus, spre deosebire de alte imprejurari in care a mai abordat acest subiect, ca are in vedere, „in mod deosebit”, posibilitatea de a renunta la o noua candidatura: „Da, iau in vedere, am in analiza si aceasta posibilitate sau, in mod deosebit, aceasta posibilitate”, noteaza Adevarul.

Elena Udrea trimite comisia la… site-ul ministerului. Ministrul turismului, Elena Udrea, va putea lipsi cu desavarsire la solicitarile comisiei de ancheta. Desi in reglementarile Camerei Deputatilor se specifica obligativitatea prezentei, nu exista sanctiuni! Prin demers logic, Udrea poate refuza infatisarea in fata comisiei de ancheta fara a fi sanctionata. Contactata de “Gardianul”, ministrul turismului, Elena Udrea, a declarat ca este increzatoare in abilitatile membrilor comisiei, astfel incat simpla accesare a documentelor de pe site-ul ministerului sa fie suficienta, noteaza Gardianul.

Prima demisie in scandalul Nemirschi. Seful AM POS Mediu si-a prezentat demisia, exact dupa ce DLAF a inceput sa puna intrebari cu privire la modul in care Ministerul Mediului a acordat 500.000 euro fara licitatie. De astazi devine efectiva prima demisie a unui responsabil din ministerul condus de Nicolae Nemirschi (PSD). Este vorba de directorul general al Autoritatii de Management pentru fonduri de Mediu, Silviu Stoica, care si-a inaintat demisia pe 15 iulie. Potrivit ministrului Nicolae Nemirschi, Stoica nu ar fi dat explicatii cu privire la motivele demisiei. Totusi, decizia a fost luata la scurt timp dupa ce Departamentul pentru Lupta Antifrauda (care se ocupa de posibile nereguli in folosirea fondurilor europene) a inceput sa investigheze conditiile in care Ministerul Mediului a semnat contractul de jumatate de milion de euro cu Ars Advertising, noteaza Romania Libera.