Emil Boc nu vrea la Cotroceni si il anunta candidat pe Basescu. Propus de Vasile Blaga, „la o adica”, pentru functia cea mai inalta in stat, premierul se eschiveaza in fata unei astfel de posibilitati si il impinge-n fata pe Traian Basescu. Presedintele Traian Basescu ramane inca nehotarat in privinta candidaturii pentru un nou mandat la Cotroceni. Subalternii sai din PDL nu concep alt candidat si ii anunta cu certitudine intrarea in competitie, scrie EVZ.

In editorialul "Cei doi Basescu de la televizor", Horia Ghibutiu afirma ca "Ironic sau ba, Basescu abordand lucruri superficiale face audienta mai mare decat Basescu turuind chestiuni sforaitoare. Hazardul a facut ca, in aceeasi zi, presedintele tuturor romanilor sa apara la doua televiziuni diferite - la cea publica si, respectiv, la statia privata cu cea mai mare audienta -, avand atitudini complet diferite." Integral in EVZ.

Cearta PSD-PDL omoara reformele. Principalele masuri anuntate de Guvern au ramas nefinalizate. Tensiunile dintre PSD si PDL, accentuate in perspectiva alegerilor prezidentiale, blocheaza aplicarea reformelor promise cu mult aplomb de cele doua formatiuni. Una dintre principalele masuri initiate de PSD si PDL, dar ramasa in faza de proiect, este legea salarizarii unice. Acest proiect ar fi trebuit sa fie definitivat pana la 14 august, in conditiile in care, in acordul cu FMI, Guvernul s-a angajat sa adopte legea pana la 30 octombrie, relateaza Adevarul.

Anastase isi aduce simpatizantii in excursie la Palatul Parlamentului. Peste 1.000 de simpatizanti ai PD-L din judetul Prahova au fost adusi cu autocarele in Bucuresti, la Palatul Parlamentului, pe cheltuiala partidului. Presedinta Camerei Deputatilor, pedelista Roberta Anastase, a luat hotararea de a-i aduce pe unii dintre simpatizantii PD-L din judetul Prahova, filiala pe care, de altfel, o si conduce, in Bucuresti, la Palatul Parlamentului. Scopul vizitelor a fost, potrivit spuselor ei, acela de a-i familiariza pe oameni cu impunatoarea cladire din Capitala si de a le arata cum muncesc parlamentarii. „Excursiile”, care au costat aproximativ 15.000 RON, au fost platite din banii filialei PD-L Prahova, scrie Gandul.

Cazurile Nemirschi si Udrea au cel putin un actor comun. Ancheta parlamentara in cazul ministrului mediului, Nicolae Nemirschi, intra intr-o noua faza. Comisia de ancheta va relua marti audierile, ministrul Nemirschi fiind chemat sa dea explicatii cu privire la unele ilegalitati in derularea contractelor cu firma ARS Advertising, care a subcontractat ilegal serviciile de publicitate aferente POS Mediu catre Best Advertising. Audierile au loc dupa ce Garda Financiara a constatat nereguli grave in derularea contractului. Firma Best Advertising este implicata si in scandalul atribuirii contractului “Turist in Romania”, castigat recent la un pret pe care competitorii l-au calificat ca fiind “de dumping”. Prin urmare, televiziunile care urmau sa difuzeze spoturile le-au refuzat, motivand pretul ridicol de mic. Totodata, Best Advertising a fost aleasa de catre ministerul condus de Elena Udrea sa difuzeze spoturile de promovare a Romaniei turistice pe CNN, scrie Gardianul.

Impozitul minim, pastrat si in 2010? Chiar daca PSD a cerut eliminarea impozitului forfetar de la 1 septembrie, acesta ar putea fi pastrat si in 2010 in domeniile in care nu poate fi eliminata altfel evaziunea fiscala. Anuntul a fost facut de premierul Emil Boc, care a invocat incasarile peste asteptari obtinute de la aplicarea masurii, arata Romania Libera.