Social-democratii critica intentia Executivului, din care fac parte, de a da afara 300.000 de persoane din sectorul bugetar in urma intelegerii cu FMI. Pesedistii nu uita nici de dusmanii Berceanu si Udrea. Intr-un alt document intern al PSD, comunicatorii de partid sunt sfatuiti sa declare ca „Romania nu trebuie sa negocieze in genunchi acordul cu FMI. La fel, negocierea fiecarei transe nu trebuie facuta nici in genunchi si nici pe genunchi“. Totodata, se mai spune ca „masurile anticriza ale Guvernului nu trebuie sa duca la cresterea somajului, ci la scaderea lui, iar fondurile de la FMI trebuie folosite pentru investitii, si nu pentru cheltuieli inutile, scrie Cotidianul.

Prezidentiabilii in tabloide Traian Basescu este cel care conduce detasat la capitolul familie. Pe langa cazul EBA care a tinut ani buni primele pagini, recent «Libertatea» ataca problema sotiei mereu uitate de presedinte prin diverse locuri. Titlul a fost unul sugestiv: „Base, ce ai de-ti uiti nevasta?”. Ba chiar este invitat un psiholog care sa dezbata problema uitarii sotiei (s-a intamplat de trei ori in fata camerelor de luat vederi): „Dumnealui a fost ani buni marinar si, astfel, nu este obisnuit sa aiba in permanenta grija de sotia sa, ceea ce poate il face sa uite uneori de ea”. Sotia presedintelui e in pericol tabloid si cand nu e prezenta: „Traducatoarea presedintelui Traian Basescu a fost confundata cu sotia sa, Maria. Basescu a fost prezent la o intalnire cu jurnalistii de la Europa Libera din Cehia”. Crin Antonescu a intrat si el anul acesta pe primele pagini cu recunoasterea amorului, iar apoi cu insuratoarea cu europarlamentarul Adina Valean, colega de partid. „Cancan“ a difuzat insa o stire in care Valean se plimba cu barca pe lacul Snagov fara proaspatul sot, dar insotita de Dinu Patriciu. Mircea Geoana „beneficiaza” de tratament critic in „Libertatea“. Situatiile penibile sunt taxate imediat. O cupa a celor mici la clubul Dinamo a fost perturbata de meciuri politice: „Presedintele PSD a bulversat Cupa Dinamo la tenis, programandu-si un meci intre politicieni, pe terenul rezervat pentru competitie, scrie Cotidianul.

Primarii si presedintii consiliilor judetene vin astazi la Bucuresti, ca sa stabileasca, impreuna cu reprezentantii MF si ai Administratiei, „schemele de functionare” si numarul de oameni care vor fi trmisi in somaj. Doi primari importanti ai coalitiei au declarat ca au obiective diametral opuse. Primarul Constantei, Radu Mazare s-a declarat ferm impotriva acestor „practici dictatoriale”. „Eu trebuie sa deschid doua cluburi de handicapati si unul de pensionari si nu am cu ce sa le deservesc. In consecinta am mai putini oameni in primarie decat am nevoie”, a declarat Mazare. El a sustinut ca nu l-a invitat nimeni pentru astazi la „niciun fel de intalnire”. „Si la urma-urmei, cine este Blaga sa-mi faca ordine in primarie?! A fost vreodata primar, in viata lui? Nici macar la nivel de comune nu se pune problema atat de simplist cum o face el. Sunt comune cu specific de productie diferit, cu suprafete diferite, scrie Gandul.

Cum a facut Geoana voturi din cancer In noiembrie 2008, adica in plina campanie electorala, TIR-ul doamnei Geoana a stationat trei saptamani fix in Dabuleni, unde domnul cu acelasi nume se lupta pentru un loc de senator. Loc pe care l-a obtinut din primul tur, probabil si cu voturile alegatoarelor consultate gratuit de fundatia Renasterea. Bilantul expeditiei cu caracter electoral insumeaza 2.100 de femei consultate, majoritatea din Dabuleni, pentru ca acolo unitatea mobila a stat cel mai mult. Desi fixata pe cancerul de san, Renasterea a atacat cu succes si cancerul de col uterin, distribuind, in cursul turului electoral din colegiul lui Mircea Geoana, 4.000 de brosuri “Despre Testul Babes Papanicolau”, scrie Academia Catavencu.