Boc inghite cu noduri pilula anticriza a lui Basescu. Dupa ce seful statului a vorbit despre selectia calitativa a angajatilor, premierul le-a promis bugetarilor ca nu vor fi concediati in familie. Solutia concedierilor din sistemul bugetar, mai eficienta decat cea a concediului fara plata propus de guvern, a fost reluata ieri de presedintele Traian Basescu. Argumentul „selectiei calitative” al sefului statului este nuantat insa de premierul Emil Boc. Acesta din urma spune ca la disponibilizari trebuie tinut cont si de situatia familiala a celor vizati, scrie EvZ.

Traian Basescu a mediat degeaba: CSM si Executivul nu s-au inteles la sporuri. Ieri, la Palatul Cotroceni, a avut loc cea de-a doua mediere – dupa cea din luna iulie – condusa de presedintele Traian Basescu, intre reprezentantii Guvernului si cei al Consiliului Superior al Magistraturii(CSM). Medierea a fost solicitata de catre presedintele Consiliului Superior al Magistraturii(CSM) si ministrul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti. Tema in disputa: sporurile salariale din sistemul judiciar. Intalnirea nu a avut nici un rezultat, dar cele doua parti – Executivul si puterea judecatoreasca – au stabilit ca vor mai discuta, noteaza Gandul.

Ridzi a aflat invinuirile oficiale ale DNA in dosarul „Ziua Tineretului”. Fostul ministru al tineretului si sportului Monica Iacob Ridzi a aflat vineri-dimineata de la procurorii DNA invinuirile care ii sunt aduse in dosarul in care este cercetata penal pentru cheltuirea banilor publici pentru organizarea evenimentelor prilejuite de Ziua Tineretului in data de 2 mai. Reprezentanta PDL a cerut inca un termen pentru a avea timp de a-si pregati apararea, noteaza Gardianul.

Boc viseaza semne de revenire incepand din ianuarie 2010. Premierul sustine ca, incepand cu ultimul trimestru al acestui an, caderea economica va fi oprita, urmand ca, din ianuarie 2010, Romania sa cunoasca o usoara crestere economica. "Fara bani injectati in economie, fara bani injectati in infrastructura, fara bani injectati in investitii nu vom putea pregati relansarea economica a tarii. Or, eu cred ca, incepand cu trimestrul 4 al acestui an, vom opri caderea economica si vom incepe practic, in trimestrul I al anului 2010, o usoara crestere economica. Sunt cateva conditii ca acest lucru sa se intample. In primul rand, sa continuam investitia masiva in infrastructura, adica sa continuam injectia de bani in economie, in investitii, investitii in infrastructura, de la cea rutiera la reabilitarea termica a blocurilor, din domeniul agriculturii, din educatie, aceasta este una dintre conditii", a afirmat premierul, citat de Cotidianul.

Ioan Cindrea: In PSD se discuta iesirea de la guvernare. Presedintele PSD Sibiu, deputatul Ioan Cindrea, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca in interiorul formatiunii sale se discuta varianta iesirii de la guvernare. "Am discutat in Biroul Permanent al partidului despre varianta iesirii de la guvernare, iar acest lucru se discuta. Eu nu am fost de acord de la inceput cu intrarea in aceasta coalitie, dar acum cred ca nu mai puteam fi partasi la ceea ce se intampla. Veti vedea in perioada imediat urmatoare ce decizie s-a luat", a declarat Cindrea citat de RTV, referindu-se la asumarea raspunderii guvernului pe legile educatiei, scrie Romania Libera.

Rus, enervat de sezatorile lui Geoana. Divergentele intre conducerea PSD si „Grupul de la Cluj” revin in actualitate. Ioan Rus l-a acuzat ieri pe Mircea Geoana ca pierde timpul in dezbateri „de tip perdelele lui Udrea”, in loc sa vina cu solutii de criza pentru oamenii de afaceri. Contrele au aparut in timpul unui forum al oamenilor de afaceri organizat de conducerea social-democrata, scrie EvZ.