Alegerile amana vizita lui Basescu in Ucraina. Prezidentialele sunt un nou motiv pentru amanarea vizitei presedintelui Traian Basescu in Ucraina. Motiv invocat insa de autoritatile de la Kiev, prin reprezentantul lor in Romania, ambasadorul Markiyan Kulyk. Intr-un interviu acordat Mediafax, el sustine ca dezacordul asupra unor tratate, dar si faptul ca, din cauza agendei incarcate a unor ministri, comisia mixta prezidentiala nu s-a intalnit, fac sa nu existe un orizont al vizitei presedintelui roman in Ucraina, scrie EvZ.

Prezidentiabilul Oprescu face pasii primarului Oprescu: “Sa ma ceara poporul!” Sorin Oprescu ne-a declarat miercuri ca asteapta un semn din partea maselor in ceea ce priveste o candidatura pentru Presedintie, deoarece el nu s-a hotarat inca daca va merge la prezidentialele din acest an. „Inca ma mai gandesc. Numai poporul roman ma poate determina sa candidez“, a spus Oprescu pentru Gandul. Cu gandul la popor, primarul nu si-a pus nici problema finantarii campaniei electorale, in eventualitatea in care s-ar decide, totusi, sa candideze.

Fostul deputat PRM Danut Saulea, retinut de procurorii DNA pentru luare de mita. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au retinut, miercuri, pe fostul deputat PRM, Danut Saulea, prins in flagrant in timp ce lua 16.000 de euro mita pentru a ajuta o persoana sa obtina un teren in Adunatii Copaceni. ,,Danut Saulea a fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie in timp ce primea 16.000 de euro de la Ioan Preoteasa, fost preot ortodox. Banii erau oferiti pentru ca fostul deputat PRM sa ii faciliteze lui Preoteasa obtinerea unui teren in Adunatii Copaceni, au declarat pentru NewsIn surse judiciare, scrie Cotidianul.

Guvernul, ingenuncheat de baronii locali. Majoritatea primariilor de municipii nu vor aplica standardele de cost atat de des clamate de Guvern in ultima perioada. Aceasta, in conditiile in care in multe primarii mari functioneaza servicii a caror activitate din bani publici este imposibil de justificat. Potrivit presedintelui asociatiei Municipiilor din Romania (AMR), Gheorghe Falca, este putin probabil ca pana la finele acestui an sa mai aiba loc reduceri in schemele de personal din administratia locala. Gheorghe Falca (PDL), care este si primar al municipiului Arad, a declarat ca in institutia pe care o conduce nu vor fi operate reduceri de personal, iar daca Guvernul va cere acest lucru ca sa faca economii, procedurile ar dura oricum pana la finele anului, scrie Romania libera.

Diaconescu reaminteste coalitiei ca avem de pus un comisar la Agricultura. Ciolos? Seful diplomatiei romanesti le cere partidelor aflate la putere sa ia cat mai rapid o decizie in privinta celui care va fi noul comisar european al Romaniei. Diaconescu crede ca avem mari sanse sa prindem portofoliul Agriculturii si nu exclude ca fostul ministru Dacian Ciolos sa-l ocupe, scrie Cotidianul.

Mircea Marian, in "Pentru Udrea, plateste Basescu", afirma ca "prin 2007, la o discutie amicala la Costinesti, un lider al Partidului Democrat mi-a spus: „Basescu este precum rechinul care simte sangele de la kilometri. Daca Udrea va fi un pericol pentru el, domnul presedinte va sti ce sa faca.” Acum, privind la ceea ce se intampla, impresia mea este ca instinctele de rechin ale lui Traian Basescu s-au cam tocit. Scandalul din jurul lui Udrea nu se mai termina, iar ultimul sondaj realizat de CURS arata ca optiunile de vot pentru actualul sef al statului sunt in scadere, in timp ce Mircea Geoana pare ca ar avea o mica sansa sa castige, daca intra in turul doi". Integral in EvZ.

In "Dupa 70 de ani, ni se pregateste un nou cocktail Molotov?", Sabina Fati sustine ca "Traian Basescu spera inca sa fie invitat la Moscova in aceasta toamna, asa cum i-a promis anul trecut Vladimir Putin. Vizita ar fi folositoare, fiindca presedintele ar putea veni in campania electorala nu doar cu promisiuni noi, ci si cu noi preturi la gaze, care sa lanseze o noua politica prietenoasa la Est. Ministrul Economiei, Adriean Videanu, se scuza si el ca Romania nu a aderat inca la proiectul rusesc care concureaza conducta europeana Nabucco, doar fiindca nu a primit o invitatie, iar ministrul de Externe pregateste calea pentru noul pragmatism romanesc". Integral in Romania libera.