Elena Udrea, sfatuita sa vina la comisie ca sa nu-i pericliteze campania lui Basescu Scandalul din jurul ministrului turismului, Elena Udrea, continua cu si mai mare intensitate. Membrii comisiei de ancheta ii cer ministrului sa se prezinte la audiere pe 1 septembrie, altfel dezbaterea pe marginea modului cum au fost cheltuiti banii de la buget de Ministerul Turismului riscånd sa se desfasoare in plen la o data care s-ar suprapune cu perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale. Pe de alta parte, lupta politica intre aparatorii doamnei Udrea si restul lumii continua cu tot felul de artificii venite din partea ambelor tabere. PSD i-a cerut premierului Emil Boc sa rezolve problema institutionala a doamnei Udrea, iar PD-L solicita anchetarea de catre comisia juridica, condusa de democrat-liberalul Daniel Buda, a membrilor comisiei de ancheta Udrea. Comisia de ancheta isi continua activitatea, azi, fiind asteptati la audieri reprezentantii BRD, relateaza Gardianul.

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat luni ca in perioada urmatoare vor aparea documente anti-Basescu, care vor proveni inclusiv de la pedelisti, care vor "sari in ajutorul" PSD. Vanghelie a enumerat afacerile neclare ale fratelui presedintelui despre care presa a relatat - afacerile cu energie sau cumpararea de terenuri de la stat - si a opinat ca in perioada urmatoare vor mai aparea documente anti-Basescu, inclusiv de la pedelisti. "Spune domnul prim-ministru: <>. Eu cred ca in momentul cand s-a cumparat energie ieftina si s-a vandut la suprapret de fratele presedintelui Romaniei, eu cred ca atunci s-a si stiut si cred ca s-au si incasat bani publici de la cetatenii Romaniei? Da. E contractul concret, e relatat de presa: cea mai ieftina energie de pe piata a cumparat-o fratele presedintelui Romaniei", a declarat primarul sectorului cinci. El a mai invocat, la capitolul activitatilor lui Mircea Basescu, "cele 30 de hectare de la Constanta" si "diverse tipuri de afaceri in care s-a implicat". Totodata, liderul pesedistilor din Capitala a mai spus ca si pedelistii vor contribui in perioada urmatoare la campania anti-Basescu pentru ca "societatea in ansamblu a obosit" fata de activitatea presedintelui, scrie Romania Libera.

Romania are nevoie de inca doua decenii pana sa cunoasca maturitatea politica si economica. Aceasta este speranta lui Ion Diaconescu, fost detinut politic si lider taranist, retras din viata publica, dezgustat de evenimentele zilei, dar totusi optimist privind viitorul tarii. Intr-un interviu acordat evz.ro, Diaconescu, slabit de trecerea anilor, asista detasat la spectacolul oferit de politicieni, fiind convins ca acestia joaca doar niste roluri. In timp ce reprezentatiile oamenilor politici din aceasta perioada, premergatoare alegerilor prezidentiale, i-ar indreptati pe cei mai tineri dintre romani sa-si piarda nadejdea, Diaconescu, la cei 92 de ani pe care ii implineste astazi, tine o adevarata lectie despre speranta, scrie EvZ.

Sesiunea de toamna ar putea debuta in Camera Deputatilor cu cererea de infiintare a celei de-a sasea comisii de ancheta parlamentara din acest an. Exista sanse foarte mari pentru ca in Camera Deputatilor sa se infiinteze o comisie de ancheta parlamentara privind „afacerea Mircea Basescu”. Ieri, in cadrul intrunirii conducerii PSD, s-a discutat acest subiect. „Pentru ca nu s-a intamplat niciodata in istoria unei tari civilizate ca un presedinte sa fie intr-o asemenea situatie, noi cerem organelor abilitate ale statului roman sa faca lumina in acest caz”, a declarat presei senatoarea Olguta Vasilescu. Totusi, atat Olguta Vasilescu, precum si deputatul Valeriu Zgonea au fost prudenti fata de acest subiect. Ei au declarat pentru Cotidianul ca doar in situatia in care PNL va solicita infiintarea unei comisii de ancheta, abia atunci se va discuta concret ce va face PSD, relateaza Cotianul.

Secretarul executiv al PDL Mircea Toader a anuntat ca PDL si PSD s-au pus de acord asupra organizarii de sectii speciale pentru cei care nu vor fi in localitatea de resedinta in ziua alegerilor prezidentiale si sa nu mai fie verificat votul multiplu la acest scrutin. Mircea Toader a precizat ca, in cadrul discutiilor din comisia tehnica pentru elaborarea Legii organizarii alegerilor prezidentiale, partidele de guvernamant, PSD si PDL, au cazut de acord asupra principalelor prevederi ale actului normativ. Astfel, numarul de semnaturi necesare pentru depunerea unei candidaturi la functia de presedinte al Romaniei va fi de 200.000, iar garantia ceruta prin proiectul initial al Autoritatii Electorale Permanente nu va mai fi necesara. O alta modificare importanta este renuntarea la softul pentru depistarea votului multiplu, preferandu-se solutia infiintarii de sectii rezervate celor care in ziua scrutinului nu se afla in localitatea de resedinta. "Am renuntat la soft pentru ca se putea defecta sau bloca intr-o parte si apoi toata lumea striga ca este vorba de o frauda", a explicat Mircea Toader, scrie Cotidianul.

Mircea Basescu este implicat intr-o afacere terorista, iar presedintele il acopera Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu a dezvaluit ieri, pe site-ul personal, ca fratele presedintelui Romaniei, Mircea Basescu, ar fi implicat, alaturi de un personaj suspectat de terorism, intr-o afacere de trafic de explozibil. Rosca Stanescu spun ca Mircea Basescu, impreuna cu Bakri Imad Abdul Reda, cunoscut si sub numele de Imad Kebir, ar fi exportat ilegal cinci vapoare cu explozibil, care ar fi trebuit sa fie distrus la UM Babeni, din judetul Valcea, in urma unui contract incheiat cu Romarm SA. Bakri Imad Abdul Reda este suspectat de legaturi cu organizatiile teroriste UNITA, din Angola, si cu Hezbollahul palestinian si se afla in vizorul Interpol, scrie Cotidianul.