Crin Antonescu preia modelul Obama: „Sunt altfel!” PNL mizeaza pe diferentele dintre Antonescu si ceilalti prezidentiabili si vrea sa adune bani de campanie pe principiul „cate putin de la multi”. Strategia care a adus un american de culoare la Casa Alba e considerata de liberali cea mai potrivita pentru a-l instala, din toamna, pe Crin Antonescu la Palatul Cotroceni. Sloganul si, practic, mesajul campaniei prezidentiale a candidatului PNL va fi „Sunt altfel!”. De asemenea, liberalii vor sa stranga banii pentru campania prezidentiala tot pe model Obama: cate putin de la multi, scrie EvZ.

UDMR se cere la guvernare in barca pro-Basescu. Cu un candidat formal la alegerile prezidentiale, UDMR se pozitioneaza deja pentru turul al doilea, refuzand sa intre intr-un curent impotriva presedintelui Traian Basescu. Tinta Uniunii, admisa public ieri de presedintele UDMR, Marko Bela, este revenirea cat mai rapida la guvernare. Reprezentantii maghiarilor nu s-ar grabi insa sa puna umarul la incercarea liberalilor de a rasturna guvernul, prin motiune de cenzura, inainte de alegeri, preferand mai degraba intrarea la Palatul Victoria pe mana presedintelui ales in noiembrie, scrie EvZ.

PSD vrea s-o trimita pe Udrea in Justitie. Deputatii PSD o acuza pe Elena Udrea ca a transformat Ministerul Turismului intr-o feuda personala. Social-democratii au cerut conducerii Camerei si Comisiei Juridice sa stabileasca daca sunt intrunite conditiile pentru inceperea urmaririi penale in cazul Udrea. Verdictul social-democratilor include trei capete de acuzare la adresa Elenei Udrea: neprezentarea in fata comisiei pentru a raspunde la intrebari, instigarea salariatilor ministerului de a nu se prezenta la audieri si nepunerea la dispozitia comisiei de ancheta a documentelor solicitate, scrie Adevarul.

Tariceanu scoate din nou armele impotriva lui Traian Basescu. Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a rupt tacerea din ultima vreme si s-a lansat intr-un atac la adresa sefului statului, despre care a spus ca este preocupat doar de gestionarea propriei imagini in urma scandalurilor in care este implicat el si familia lui. Tariceanu sustine si ca Mircea Basescu patroneaza toate operatiunile din portul Constanta. Fostul premier s-a lansat vineri, intr-o conferinta de presa la Mamaia, unde a avut loc sedinta Delegatiei Permanente a PNL, intr-un atac la adresa sefului statului si a fratelui acestuia, cu intentia de a-l prezenta pe prezidentiabilul liberal Crin Antonescu drept alternativa, scrie Cotidianul.

Tariceanu: "O unire a Romaniei cu Republica Moldova nu este dezirabila." Relatia Romaniei cu Republica Moldova sufera din pricina atitudinii conflictuale a presedintelui Basescu, a declarat vineri fostul premier Calin Popescu Tariceanu. Situatia din Republica Moldova este similara cu cea din Romania din 1989, insa "desprinderea de trecut se face mai greu", iar lupta acerba dintre comunisti si orientarea pro-europeana face ca situatia sa fie dificila. Atata vreme cat politica externa este o atributie a presedintelui, iar Basescu are talentul de a fi in conflict cu toata lumea, nu ma mira ca relatia cu Moldova este proasta", sustine Tariceanu. El adauga insa ca, desi este patriot, unirea cu Republica Moldova nu este un lucru dezirabil, scrie Romania Libera.

In editorialul "Voronin pleaca injurand in limba rusa, "metodele" raman", Bogdan Munteanu afirma ca "Dincolo de armasarii, mistretii, caprele, ratele, lebedele, gastele si alte oratanii –care a ordonat sa-i fie carate de la complexul prezidential Condrita la o mosie luata in arenda pe 99 de ani – Vladimir Voronin mai are ceva la care nu vrea sa renunte. La „metodele” (mostenite de la stramosul Stalin) prin care, chiar fara functia propriu-zisa, el spera sa mai controleze inca tara.". Integral in Gandul.

Cristian Campeanu afirma in editorialul "Basescu este Goldstein" ca "De o saptamana, televiziunile rostogolesc obsesiv ceea ce in esenta este un material de propaganda. Asa-zisele dezvaluiri postate de colaborationistul Sorin Rosca Stanescu pe popriu-i blog nu contin fapte care sa il incrimineze in vreun fel pe Traian Basescu, dar creeaza aparenta ca acesta are ceva de ascuns, ca este cumva amestecat in chestiuni tenebroase, ca este cumva vinovat.". Integral in Romania Libera.