Contractele de la Turism, contestate juridic. Contractele incheiate de Ministerul Turismului nu corespund normelor legale, a sustinut in fata Comisiei parlamentare de ancheta Lucian Florescu, secretar general al Colegiului Consilierilor Juridici. Florescu si-a motivat afirmatiile prin faptul ca o institutie publica nu poate functiona fara consilieri juridici si nu poate incheia contracte, iar Ministerul Turismului nu si-a inregistrat nici un astfel de consilier, scrie EvZ.

Tabara de enervare politica: Tinerii din PDL invata cum sa-i critice pe cei din PSD. Declaratii razboinice dimineata si atmosfera de vacanta spre dupa-amiaza. Asa a aratat prima zi a Taberei de vara a pedelistilor de la Costinesti. Una de la care greii partidului si ai programului de joi, Adriean Videanu si Vasile Blaga, au plecat rapid, lasand poporul portocaliu sa-si petreaca dupa-amiaza cu Stolojan si cu Sulfina Barbu. Udrea si Pogea au chiulit, dar sunt asteptati vineri la pachet cu Boc. Despre Basescu nu stie nimeni daca vine. Toata lumea spera ca da, scrie Cotidianul.

PDL a fixat data divortului de PSD: 25 septembrie. In vreme ce social-democratii spun ca nu pleaca de la guvernare decat cu forta, Emil Boc pregateste remanierea de tip “unul de la PSD, unul de la PDL”. Planurile PDL de a forta mana PSD sa iasa de la guvernare pana in campania electorala au inceput sa prinda contur. Aflati deocamdata in expectativa, pana cand PSD va decide ce pozitie ia in parlament fata de asumarea raspunderii, liderii PDL si-au fixat termenul-limita pana la care isi doresc sa se produca ruptura: 25 septembrie, scrie EvZ.

Anastase il acuza pe Banicioiu ca i-a hartuit secretara. Presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, l-a amenintat pe social democratul Nicolae Banicioiu ca secretara sa il va da in judecata pentru hartuire. Sefa deputatilor considera ca subalterna sa a fost bruscata de pesedist cand s-a prezentat la Comisia “Udrea” pentru a retrage documentul in care numele lui Ludovic Orban era scris gresit, scrie Cotidianul.

Cozmanca aduna „oastea” pentru Oprescu. „Oastea” de campanie a primarului Capitalei va fi formata din vechea garda a PSD, activisti de partid. Candidatura lui Sorin Oprescu la presedintia Romaniei este deja o certitudine. La fel de sigur este si numele celui care va conduce campania primarului Capitalei. Octav Cozmanca, fost presedinte executiv al PSD, a inceput sa stranga „oaste” pentru candidatul Oprescu, scrie EvZ.

In "Ocazie ratata", Cristian Pirvulescu sustine ca "politica politicianista risca sa scoata Romania din Europa. Dar lovitura nu-i este aplicata doar acestei Romanii care parca nu se mai trezeste nici dupa doua decenii de la caderea comunismului din cosmarul totalitar, ci celei ce va sa vina. Din motive obscure, ce tin de scopuri politice triviale, prim-ministrul tine sa asume raspunderea Guvernului pe o asa-zisa reforma a educatiei. Ambitii personale si calcule politice inguste – care reflecta mai mult "presiunea" exercitata de lectura stramba a sondajelor de opinie, interesele unor candidati la prezidentiale si luptele din coalitia de guvernare – risca sa transforme problema cruciala a educatiei intr-o ocazie ratata". Integral in Romania libera.

Silviu Sergiu, in "Basescu striga iar Hotii!", afirma ca "o noua petarda a fost aruncata pe sub usa scenei publice de cativa artificieri portocalii, specializati in perdele de fum inecacios si toxic. Cativa lideri PDL se ocupa zilele astea cu rostogolirea prin presa a unui scenariu menit sa-l transforme pe Basescu (a cata oara???) intr-un cavaler al Binelui in lupta cu sistemul ticalosit. Fumigena de campanie suna asa: PDL nu poate accepta ca alegerile sa fie organizate de PSD, partid care, prin intermediul Ministerului Internelor, poate fura masiv in alegerile prezidentiale". Integral in EvZ.