Geoana: cu Basescu poti bea un whisky, dar atat. Mircea Geoana ii sfatuieste pe social-democrati sa nu raspunda amenintarilor PDL si sa renunte in campanie la mesajele anti-Basescu, care este „un baiat simpatic. Amenintarile democrat-liberalilor cu scoaterea PSD de la guvernare au avut efect. Social-democratii traiesc cu teama ca ministrii lor vor fi remaniati, iar poporul PSD-ist isi va pierde functiile si privilegiile inerente puterii. Pentru a nu da PDL-ului motive, liderii PSD au schimbat macazul si au pozat in baietii buni si cuminti ai coalitiei, scrie EvZ.

Tinerii PDL catre Elena Udrea: “Tine-te tare, suntem alaturi de tine!” Elena Udrea a facut valuri la Costinesti si a sedus vineri o tabara de vara a PDL mai adormita si mai tacuta ca niciodata. Radu Berceanu si premierul Emil Boc aveau sa-i urmeze la microfon. Natura s-a trezit la viata la aparitia ei. Soarele a stralucit mai puternic, vantul a adiat mai usor pentru a nu deranja colierul gros auriu de la gat, mirosul marii s-a topit in parfumul ei, poporul aparut de nicaieri, la auzul vestii ca soseste, a inceput sa freamate. “Vine, vine!” Pescarusii trebuie sa se fi oprit si ei din croncanit, lasandu-se sa alunece in gol. Coafura rezista, zambetul e gata pregatit, sa-i dam drumul! Din nou, a cata oara? Primele pupaturi dintr-o serie nelimitata, primele maini strecurate pe dupa sold si poseta impozanta facuta dintr-o piele complicata de o firma si mai complicata atarna greu pe brat, care ramane totusi ferm, scrie Cotidianul.

Udrea a devenit un fel de "Mama Omida". Vicepresedintele PSD Liviu Dragnea i-a introdus la pachet pe liberal-democrata Elena Udrea si pe prezidentiabilul partidului sau Mircea Geoana, afirmand ca "numai o minte bolnava" se gandeste ca MAI poate fi utilizat pentru fraudarea sau influentarea alegerilor. "Constat ca doamna Udrea a ajuns un fel de Mama Omida, se pricepe la tot. Se pricepe vad la informatii, si la servicii secrete, la guvern, la Ministerul de Interne, si la transporturi. Mai putin la turism si la cheltuit banii publici, asa cum trebuie, si mai putin la ceea ce inseamna respect fata de institutiile statului si fata de Constitutie si legi", a comentat vicepresedintele PSD, scrie EvZ.

Berceanu: "PSD a confundat domnia cu prostia". Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, le-a transmis pesedistilor ca spre sfarsitul anului s-ar putea sa realizeze ca au profitat prea mult de bunatatea pedelistilor. Berceanu le-a transmis pesedistilor ca pozitia ambigua a social-democratilor referitoare la participarea la actul de guvernare ii poate costa. "PSD a reusit performanta sa para in opozitie ca sa fie la guvernare cu PNL, iar acum sa para la guvernare, dar sa fie in opozitie. E o scamatorie pe care cu prea multa dragoste o practica si nu stiu foarte bine la ce le foloseste", a apreciat ministrul, prezent la Scoala de vara a PDL de la Costinesti, scrie Cotidianul.

Cursa pentru Cotroceni. Aglomeratie pe culoarul ciudatilor. Un luptator impotriva fiscului, un specialist in falimente, dar si un fost spion s-au inscris ca independenti in cursa pentru Cotroceni. Campania electorala pentru prezidentiale nu va duce nici in acest an lipsa de candidati exotici, chiar daca nu avem un partid al bautorilor de bere, de exemplu. In schimb, omul de afaceri Nati Meir a pornit deja vizitele prin teritoriu, dupa ce a debutat in campanie cu manele si fotomodele. El i-a si nominalizat pe cei cu care va face guvernul, desi un presedinte nu are aceasta atributie, reusind sa-i bine-dispuna pe forumisti cu ideea de a-l plasa pe Mircea Badea la Interne si pe Oreste la Cultura, scrie Gardianul.

Mircea Marian, in "De ce ne vrea Vintu prosti", sustine ca "Vintu, Voiculescu si Patriciu vor sa fim scarbiti de politica. Sa nu ne mai intereseze cine conduce tara, pentru ca oricum nu am putea schimba nimic. Sa nu mai mearga la vot decat pensionarii si saracimea din mediul rural, care voteaza cu partidul care le-a dat cei mai multi mici. Cam aceasta ar fi concluzia unui studiu realizat de cei de la Oxford Analytica. Studiul nu raspunde insa la intrebarea: de ce si-ar dori mogulii sa-i alunge pe alegatori de la urne?". Integral in EvZ.

In "Unde dai si unde crapa?", Cornel Nistorescu afirma ca "discutia despre protestul judecatorilor provoaca multe tonuri proletare. In anumite momente, indignarea depaseste normalul si atinge expresii isteroide. Poporul sufera din cauza justitiei, tara sufera din lipsa increderii in justitie. Ati vazut judecatoarea aceea beata ce tupeu avea? L-ati vazut pe judecatorul acela care a luat spaga? Si toata lumea se intoarce la aceleasi cateva imagini care sunt reluate ametitor pe televiziuni". Integral in Cotidianul.