Politica hormonilor: ce fantezii au pesedistii cu Elena Udrea Regina salvamarilor“, „femeie care arata bine“, „cata”, „sexy buzoianca“ ce „judeca absolut hormonal“ ori „mama Omida“. Sub aceste forme apare democrat-liberala Elena Udrea in inchipuirea liderilor social-democrati, pe care acestia nu se feresc sa le comenteze adesea in discursurile publice. Sambata, presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, le-a marturisit tinerilor partidului, adunati la Scoala de Vara, ca nu a apucat sa-i faca „nimic“ ministrului PD-L, „dar nu e timpul pierdut“. „Eu lui Elena Udrea, imi pare rau, n-am apucat sa-i fac nimic, dar nu e timpul pierdut. Viata se schimba, eu am mai spus, din pacate, biologic, Traian Basescu se duce. Eu voi veni. Nu stiu unde, dar voi veni“, a declarat Vanghelie, scrie Gandul.

Emil Boc, in slip, aruncandu-se in valuri. Premierul si-a sarbatorit ziua de nastere la Palatul Victoria. Nu a facut declaratii si a evitat sa raspunda celor ce i-au atribuit in ultimele zile diferite porecle. Inainte de ziua lui, insa, Emil Boc a suferit un "accident nautic". Aflat pe plaja de la Neptun, premierul a cazut in mare dupa o plimbare cu ski-jetul. Inainte de negocierile pe tema salarizarii unice, Boc nu a ratat ultimele zile frumoase la mare. Pe o plaja pustie, dar sub atenta supraveghere a ofiterilor SPP, premierul si-a incordat muschii, dar nu a reusit decat sa cada de pe ski-jet, relateaza Gandul.

Deputatii reiau astazi audierile in cazul «Nemirschi» Comisia de ancheta „Nemirschi” reincepe azi audierile cu privire la contractul de jumatate de milion de euro, acordat fara licitatie de Ministerul Mediului in aprilie 2009, pentru promovarea axei 3 a Programului Operational Sectorial (POS) Mediu. Potrivit deputatilor din comisie, incepand cu ora 12.00 vor veni pentru lamuriri presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), Cristina Traila, Alexandru Ursache, observator in cadrul Unitatii pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice (UCVAP), precum si reprezentantii Consiliului Concurentei si a firmelor Best Advertising si ARS Advertising. Totodata, membrii comisiei vor cere explicatii si de la Silviu Stoica, fost director al Autoritatii de Management a POS Mediu, care a demisionat la finalul lunii august, in urma scandalului, relateaza Gardianul.

Deputatul PDL de Arges Sorin Gheorghe Buta ar fi furnizat organelor de Securitate informatii legate de studentii straini cazati in complexul studentesc „Tei“, fiind recompensat baneste pentru faptele sale, se arata in actiunea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS). Potrivit unei note de constatare, Buta ar fi fost recrutat in calitate de colaborator de catre Securitatea Municipiului Bucuresti, la data de 22 ianuarie 1981, semnand Angajamentul pe 22 ianuarie 1983, sub numele conspirativ „Horia“. Buta ar fi fost recrutat pentru „cunoasterea si prevenirea unor fapte negative de natura sa pericliteze securitatea statului din partea studentilor straini cazati in complexul studentesc «Tei»“ si pentru „realizarea supravegherii informative in randul studentilor romani si straini din cadrul Facultatii de Constructii Civile“. Sorin Gheorghe Buta ar fi fost recompensat baneste de Securitate. Astfel, potrivit unei chitante din 9 decembrie 1983, informatorul „Horia“ a semnat pentru primirea sumei de 500 de lei pentru „aport informativ“. O alta chitanta semnata „Horia“, din 24 mai 1984, arata ca acesta a primit suma de 800 de lei pentru „sprijinul acordat“. Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii l-a verificat din oficiu pe deputatul PDL de Arges, Sorin Gheorghe Buta, scrie Gardianul.

Zbor deasupra unui cuib de cruci Pe linga vile de neam prost si neamul lui Becali, destept, Pipera mai are si alte atractii turistice (inca neintrate in circuitul oficial al lui Nuti Udrea). Este vorba de cimitirul din sat, atasat bisericii Sf. Ilie (sau Sf. Dumitru, ca nu prea le avem cu echipa de sfinti pe care-i tot transfera Gigi din calendar in discursurile sale). Care, daca nu te uiti, pare un cimitir ca oricare altul. Daca arunci fie si o privire scurta catre cimitir, insa, constati ca altu-n lume nu-i ca el. Ceea ce se poate observa cu ochiul liber cu macar o suta de metri inainte de intrarea in cimitir. Mai exact, e vorba de doua cruci gigantice, din marmura, masive. De cel putin patru metri inaltime, adica macar duble la capitolul altitudine fata de suratele dimprejur. Ele, cele doua cruci, s-au montat peste mormintele a doua rude becaliene (nu le dam numele aici, se vad si in poze), femei. Ceea ce inseamna ca, daca pentru niste doamne machidoance de care nimeni nu a auzit pina acum s-au facut asemenea monumente, pentru marele Gigi crucea va avea pe putin zece metri inaltime. Asta daca nu va fi, cumva, direct o catedrala a mintuirii neamului prost, relateaza Academia Catavencu.

Convietuire PDL-PSD in regim de razboi declarat PDL si PSD au intrat intr-o noua etapa a relatiilor lor in cadrul coalitiei: razboi total al declaratiilor. Cele doua partide s-au debarasat in acest weekend de eticheta colaborarii si au coborat discursul politic la nivelul maidanului. In acest context al deteriorarii comunicarii in alianta de guvernare, presedintele Traian Basescu a facut ieri un apel la "intelegere si stabilitate", relateaza Romania Libera.

In cel mai discret mod posibil, in ordonanta de urgenta prin care se completeaza legea alegerii presedintelui Romaniei s-a strecurat un articol care permite unui independent sa fie sustinut de un partid politic. Oare de ce? Noul alineat introdus acum in lege s-a facut extrem de discret. Surse din mediul politic sustin ca respectivul alineat, ca de altfel si intregul text al ordonantei, ar apartine staff-ului guvernamental din zona PSD, mai precis din anturajul ministrului Dan Nica. Acesta nu a putut fi contactat, dar purtatorul de cuvant al PSD, deputatul Bogdan Niculescu-Duvaz, respinge ideea ca alineatul ar fi „opera“ colegilor sai de partid. „In primul rand, pot spune ca aparitia unei astfel de prevederi nu este in ultima instanta condamnabila. Dar in nici un caz eu nu cred ca oamenii nostri din Guvern au propus asa ceva. Pentru ca PSD nu are nici un interes in aceasta speta. Eu cred ca ideea a apartinut celor de la PDL, au introdus apoi pisica in curtea PSD pentru ca dupa aceea sa iasa in presa si sa spuna «uite ce vor sa faca astia, vor sa sustina pe altul». La noi lucrurile sunt clare. Avem candidatul nostru, nu ne intereseaza altcineva, informeaza Cotidianul.

Mircea Geoana a prins "gust" de Dimitrie Gusti pe care il citeste acum. Si il si citeaza pe marele sociolog atunci cand tine lectii de politica tinerilor social-democrati. Numai ca ii poceste numele: Gust in locul lui Gusti. Liderul PSD se lauda zilele acestea ca il citeste pe Dimitrie Gusti - filosof, sociolog, etnolog, membru si presedinte al Academiei Romane, fondator al Muzeului Satului din Bucuresti. Atunci cand vine vorba sa-i pronunte numele, Geoana ii incurca numele. Gust repeta Geoana de cateva ori. S-a intamplat sambata la Scoala de vara a tineretului PSD de la Otopeni, scrie Cotidianul.

Vanghelie il ameninta pe Basescu cu „Doi s`un sfert” Seful PSD Bucuresti sustine ca arhiva DGIPI e „pe maini bune” si ca, „daca va fi nevoie”, va folosi informatiile din dosare, care ar fi compromitatoare pentru seful statului. Marian Vanghelie s-a laudat ca a pus mana pe arhiva DGIPI, serviciul secret al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) condus de Dan Nica, colegul sau de partid. El a afirmat ca dosarele fostei „Doi s’un sfert” sunt acum „pe maini bune” si ameninta ca, „daca va fi nevoie”, va folosi informatiile din ele pentru ca a aflat ca ar fi compromitatoare pentru Traian Basescu. Aflat sambata la scoala de vara a PSD, Vanghelie a facut parada de influenta pe care o are asupra serviciilor secrete. El s-a laudat fata de juniorii PSD ca a primit de la SRI informatii despre afacerile lui Mircea Basescu si a vorbit despre importanta serviciului secret al MAI. “S-a dorit sa se puna mana pe arhiva «Doi s’un sfert». Era problema a ceea ce exista acolo si putea fi folosit in campania electorala, contra lui Traian Basescu: ce s-a intamplat la Oltchim, cu Omar Hayssam, ce a discutat Elena Udrea, si parca era vorba si de fetita EBA care se mai incinge din cand in cand, dar asta e la diverse”, a povestit Vanghelie cu aerul celui ce cunoaste continutul dosarelor DGIPI. El a adaugat ca aceasta arhiva a fost mutata si ca “este pe maini bune”, informeaza EvZ.