Politic Show: Antonescu i-a cerut lui Basescu sa nu mai danseze cu Bercea Mondialu’; Iliescu, Paunescu si Vadim isi pastreaza pensiile speciale; Basescu s-a certat cu magistratii pe salarii, iar Guvernul protejeaza turismul electoral
Basescu s-a certat cu magistratii pe salarii. Seful statului a fost criticat ieri de reprezentantii judecatorilor, in cadrul sedintei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Presedintele Traian Basescu le-a cerut magistratilor, intr-un discurs presarat cu critici dure, sa reia judecarea proceselor si sa intre in legalitate. Seful statului le-a mai atras atentia reprezentantilor CSM ca trebuie aplicate deciziile de pensionare, solutia unor interimate nefiind cea mai potrivita, noteaza Adevarul.
PCM Covasna vrea „steagul secuiesc in Parlamentul Romaniei”, primarul udemerist din Sf. Gheorghe cere „pact etnic pentru drepturile maghiarilor din Transilvania”. La doar cateva zile dupa declaratia lui Marko Bela ca membrii minoritatii maghiare sunt "proprietari pe 7% din Romania, pe 25% din Transilvania si pe 80% din Tinutul Secuiesc", seful PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, si primarul udemerist din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, au si oferit primele mostre de cum ar trebui sa se concretizeze spusele liderului UDMR, scrie Gandul.
Antonescu i-a cerut lui Basescu sa nu mai danseze cu Bercea Mondialu’. Presedintele PNL Crin Antonescu i-a atacat, ieri, pe Mircea Geoana si Traian Basescu. “Presedintelui Romaniei ii cer nu in calitate de contracandidat, ci de cetatean roman, sa lase dansurile cu Bercea Mondialu’, sa lase campania electorala de doi lei si sa-si faca datoria. E presedintele Romaniei si un milion si jumatate de oameni se pregatesc sa iasa in strada. Patru mari domenii de activitate intr-o societate risca sa fie paralizate. Presedintele trebuie sa fie mediator, trebuie sa garanteze buna functionare a institutiilor statului. Il invit sa o faca in timpul de lucru si eventual in timpul liber sa-si faca si campanie electorala”, s-a adresat Antonescu presedintelui, noteaza Gardianul.
Guvernul protejeaza turismul electoral. STS a confirmat pentru Romania Libera ca a gasit solutia pentru combaterea turismului electoral, insa Guvernul a ignorat-o, preferand mentinerea legislatiei de pana acum pentru alegerile prezidentiale. "Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a cerut parerea specialistilor nostri daca exista sau nu o solutie pentru eliminarea votului multiplu. Noi am gasit aceasta varianta, care era una economica, fara investitii", ne-a declarat purtatorul de cuvant al STS, colonelul Adrian Fulea.
In editorialul "Pivniceru - presedinte", Cornel Nistorescu scrie: "Ma si amuza felul in care unii vor sari ca de pe arcuri. Cum isi permite un jurnalist sa propuna un presedinte? Sigur, cei revoltati nu vor recunoaste ca ei au propria varianta pentru Presedintie si sunt serios inrolati in aceasta operatiune. Spre dezamagirea lor, chiar nu voi sustine pe nimeni pentru Presedintie, nici acum, cand Traian Basescu, intr-un navalnic circuit prin Romania, isi da singur cu stangu-n dreptul. In acelasi timp, titlul acestui articol este extrem de corect. Mona Pivniceru, stand in picioare, luata de seful statului pe un ton de berarie, a aparat o cauza importanta a unei puteri in statul de drept intr-un fel in care presedintele n-a stiut s-o faca niciodata. Demersul ei a fost ireprosabil, logic si coerent, demonstrand un interes maxim pentru chestiunile ce trebuie rezolvate de urgenta. Ea l-a acuzat pe Traian Basescu de lucruri extrem de grave si l-a tratat ca pe un amator ajuns din greseala la o reuniune care depasea cu mult capacitatile sale intelectuale". Integral in Cotidianul.

Ce fac cetățenii din Sectorul 2 cu gunoiul menajer de la 1 martie, cu cine încheie contracte, cât plătesc / Primarul Radu Mihaiu: Licență teritorială la nivelul Sectorului 2 nu are niciun operator
1.205 de doze de vaccin antiCOVID-19 pierdute, cele mai multe în Cluj / Între motive: spargerea flacoanelor sau temperatura inadecvată
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Dupa criteriul "cine face cea mai necesara munca in societate", propun ca cei ce ne asigura tuturor (inclusiv judecatorilor) apa sa ceara sa li se majoreze salariul cu 10.000%, in douazecisipatru de ore, altfel vor intra imediat in greva si nu ne vor mai da nici o picatura de apa. Trebue sa recunoastem ca domnul Andon are dreptate dar murim cu dreptatea de gat daca n-avem apa de baut, daca nu ne-am mai spala corpul si rufaria, daca nu ne-am mai putea prepara mancarea, etc.
Dupa criteriul importantei muncii in societate, si toti cei ce muncesc ca sa avem o paine pe masa ar trebui sa ceara salariile cele mai mari, precum si cei ce fabrica imbracamintea (ce ne-am face fara haine - goi, iarna?), cei ce asigura functionarea canalizarii ( ce ne-am face daca ni s-ar infunda W.C.-urile?).
Ce ne-am face daca toti angajatii din invatamant si din sanatate ar intra brusc in greva?
Asa ca nu numai judecatorii merita lefurile maxime pe care si-i le-au stabilit ei, cu de la ei putere (la foarte mare diferenta de restul bugetarilor), ci si toti cei pe care i-am amintit mai sus.
Ce ziceti? Ce ne facem? Cum sa-i ierarhizam? Nu cumva ar merita altii primul loc, daca aplicam criteriul inteleptului, dreptului, echidistantului Andon, cel caruia sta sa-i iasa sangele vinetiu prin obrajorii dolofani?
Conform Constitutiei puterea poporului este suverana. Cred ca in baza acesteimentiuni noi am putea face mai mult decat de a ne da cu parerea pe site-uri. Asta vis a vis de magistrati sau bugetari in general.
Oare nu poate fi activat CSAT-ul?
Ceva tebuie facut pentru ca efectiv am certitudinea ca vom fi calcati in picioare de asa zisii justitiari manuiti de justitiabili.