Klaus Johannis, candidatul din blogosfera. Un partid puternic in spate nu este suficient pentru a ajunge la Cotroceni. Aceasta este filosofia prin care un grup de initiativa constituit ad-hoc pe internet incearca sa-l convinga pe primarul Sibiului, Klaus Johannis, sa candideze la alegerile prezidentiale din aceasta toamna. Plecat din publicitate, regizorul Lucian Dobrovicescu a lansat pe blogul personal o scrisoare deschisa in care il invita pe Johannis sa se inscrie in cursa pentru Cotroceni. Nu l-a anuntat pe primarul Sibiului de intentiile sale, insa a inceput deja sa stranga semnaturile prin care sa-l convinga sa ia o decizie, scrie EvZ.

CNA: Prezidentiabilii nu-si vor putea promova imaginea prin comparatie cu adversarii. Candidatii la prezidentiale vor avea acces egal si gratuit la TV si radio, iar in spoturi nu-si vor putea face promovare neloiala, prin comparatie cu unul sau mai multi adversari, potrivit concluziilor dezbaterilor de marti dintre membrii CNA si reprezentantii radiodifuzorilor. Desfasurate la sediul Consiliului National al Audiovizualului (CNA), discutiile de marti au vizat proiectul de decizie privind desfasurarea in audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din noiembrie. Potrivit proiectului, candidatii la prezidentiale vor avea acces egal si gratuit la TV, fara a fi impusa o durata totala a spatiului de emisie dedicat acestora. Radiodifuzorii sunt obligati sa acorde spatiu de emisie candidatilor numai daca anunta ca vor reflecta campania electorala, scrie Cotidianul.

Deputatii au gasit 12 contraventii in dosarele Elenei Udrea. Comisia parlamentara de ancheta a Ministerului Turismului a indentificat 12 contraventii in actele referitoare la achizitiile realizate de institutia condusa de Elena Udrea, afirma surse parlamentare. Potrivit constatarilor facute de expertii comisiei, fiecare dintre aceste contraventii poate duce la o amenda intre 7.000 de lei si 100.000 de lei, scrie EvZ.

AEP: s-au consumat 280 tone de hartie pentru buletinele de vot. Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) sustine ca locatiile sectiilor de votare sa fie stabilite pentru o perioada de cel putin cinci ani. Intr-un raport privind alegerile pentru Parlamentul European, inaintat Legislativului, AEP propune schimbarea modelului buletinului de vot, care ar implica reducerea costurilor. Totodata, Autoritatea se pronunta pentru infiintarea registrului sectiilor de votare. "Din experienta proceselor electorale anterioare se poate trage concluzia ca, in conditiile asigurarii unui spatiu adecvat, precum si a materialelor si dotarilor necesare, pot fi arondati unei sectii de votare un numar maxim de 2.000 de alegatori", se arata in raport, potrivit Romania libera.

In "Nu Basescu e problema presei", Mircea Marian se intreaba "Ce mai ramane dupa alegerile prezidentiale din toata armata de ziaristi si de comentatori politici care au invadat, in ultimele luni, spatiul public? O groapa de deseuri toxice. Coruptie, cenzura si autocenzura, dezinformare, inregimentare politica, fanatism, incompetenta, superficialitate. Aceasta va fi imaginea ziaristului roman dupa ce nu vom mai putea sa impartim lumea in „pro” si „anti”-Basescu. Nu actualul presedinte este vinovat de degradarea presei. Nu Basescu i-a transformat pe atat de multi jurnalisti si analisti in prostituate platite pentru ora de aparitie la TV. Teoretic, fiecare dintre noi raspunde in mod individual pentru faptele sale. Dar, practic, va avea de suferit credibilitatea intregii bresle". Integral in EvZ.

Cristian Ghinea, in "Dincolo de magistrati nu poate exista nimic?", afirma ca "Dincolo de magistrati nu poate exista nimic. Asa scrie negru pe alb in scrisoarea deschisa trimisa de sefa Asociatiei Magistratilor din Romania catre presedintele Traian Basescu. Dincolo de magistrati nu poate exista nimic. Cata nesimtire iti trebuie ca sa pui asa ceva pe hartie? Te intrebi ce sistem de valori poate exista in capul unei persoane care e capabila sa emita si sa dea publicitatii in scris o asemenea enormitate. Nu poate exista nimic dincolo de magistrati? Nici Dumnezeu? Nici cetatenii? Nici etica? Nici constiinta? In fine, nici dreptatea?". Integral in Romania libera.