Politic Show: Klaus Johannis, candidatul din blogosfera; CNA: Prezidentiabilii nu-si vor putea promova imaginea prin comparatie cu adversarii; Deputatii au gasit 12 contraventii in dosarele Elenei Udrea; Nu Basescu e problema presei
CNA: Prezidentiabilii nu-si vor putea promova imaginea prin comparatie cu adversarii. Candidatii la prezidentiale vor avea acces egal si gratuit la TV si radio, iar in spoturi nu-si vor putea face promovare neloiala, prin comparatie cu unul sau mai multi adversari, potrivit concluziilor dezbaterilor de marti dintre membrii CNA si reprezentantii radiodifuzorilor. Desfasurate la sediul Consiliului National al Audiovizualului (CNA), discutiile de marti au vizat proiectul de decizie privind desfasurarea in audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din noiembrie. Potrivit proiectului, candidatii la prezidentiale vor avea acces egal si gratuit la TV, fara a fi impusa o durata totala a spatiului de emisie dedicat acestora. Radiodifuzorii sunt obligati sa acorde spatiu de emisie candidatilor numai daca anunta ca vor reflecta campania electorala, scrie Cotidianul.
Deputatii au gasit 12 contraventii in dosarele Elenei Udrea. Comisia parlamentara de ancheta a Ministerului Turismului a indentificat 12 contraventii in actele referitoare la achizitiile realizate de institutia condusa de Elena Udrea, afirma surse parlamentare. Potrivit constatarilor facute de expertii comisiei, fiecare dintre aceste contraventii poate duce la o amenda intre 7.000 de lei si 100.000 de lei, scrie EvZ.
AEP: s-au consumat 280 tone de hartie pentru buletinele de vot. Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) sustine ca locatiile sectiilor de votare sa fie stabilite pentru o perioada de cel putin cinci ani. Intr-un raport privind alegerile pentru Parlamentul European, inaintat Legislativului, AEP propune schimbarea modelului buletinului de vot, care ar implica reducerea costurilor. Totodata, Autoritatea se pronunta pentru infiintarea registrului sectiilor de votare. "Din experienta proceselor electorale anterioare se poate trage concluzia ca, in conditiile asigurarii unui spatiu adecvat, precum si a materialelor si dotarilor necesare, pot fi arondati unei sectii de votare un numar maxim de 2.000 de alegatori", se arata in raport, potrivit Romania libera.
In "Nu Basescu e problema presei", Mircea Marian se intreaba "Ce mai ramane dupa alegerile prezidentiale din toata armata de ziaristi si de comentatori politici care au invadat, in ultimele luni, spatiul public? O groapa de deseuri toxice. Coruptie, cenzura si autocenzura, dezinformare, inregimentare politica, fanatism, incompetenta, superficialitate. Aceasta va fi imaginea ziaristului roman dupa ce nu vom mai putea sa impartim lumea in „pro” si „anti”-Basescu. Nu actualul presedinte este vinovat de degradarea presei. Nu Basescu i-a transformat pe atat de multi jurnalisti si analisti in prostituate platite pentru ora de aparitie la TV. Teoretic, fiecare dintre noi raspunde in mod individual pentru faptele sale. Dar, practic, va avea de suferit credibilitatea intregii bresle". Integral in EvZ.
Cristian Ghinea, in "Dincolo de magistrati nu poate exista nimic?", afirma ca "Dincolo de magistrati nu poate exista nimic. Asa scrie negru pe alb in scrisoarea deschisa trimisa de sefa Asociatiei Magistratilor din Romania catre presedintele Traian Basescu. Dincolo de magistrati nu poate exista nimic. Cata nesimtire iti trebuie ca sa pui asa ceva pe hartie? Te intrebi ce sistem de valori poate exista in capul unei persoane care e capabila sa emita si sa dea publicitatii in scris o asemenea enormitate. Nu poate exista nimic dincolo de magistrati? Nici Dumnezeu? Nici cetatenii? Nici etica? Nici constiinta? In fine, nici dreptatea?". Integral in Romania libera.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Visez ca mâine dimineață să mă trezesc aflând că pentru președenția României nu mai candidează Traian Băsescu, Mircea Geoană, Sorin Oprescu, Vadim Tudor ori Crin Antonescu, ci Mugur Isărescu, Klaus Johannis, Vasile Dîncu și, de ce nu, Alexandra Svet. Că trebuie să aleg nu între niște nume duse pe brațe de partide ori de lipsa de educație a alegătorilor, ci între sistemul economic protectiv al guvernatorului BNR, meritocrația reprezentată de primarul Sibiului, sistemul social al universitarului clujean ori România corporatistă propusă de manifestul jurnalistei (sau PR, cum doriți) din București.