Andronescu, nevoita sa renunte la numirea politica a directorilor de scoli. PSD a facut un pas inapoi si a anuntat ca ministrul Educatiei va emite un nou ordin, in concordanta cu noua Lege a educatiei nationale. De cealalta parte, premierul Boc ramane pe pozitii: o va remania pe Ecaterina Andronescu in cazul in care aceasta nu renunta la intentia de a-i schimba pe directorii de scoli. In sedinta coalitiei, pesedistii si pedelistii au decis ca ordinul emis de ministrul Ecaterina Andronescu sa nu produca efecte pana la promulgarea noii Legi a educatiei, pentru care si-a asumat Guvernul Boc raspunderea, scrie Romania Libera.

PDL pregateste lansarea lui Basescu. O reuniune largita de partid la Sala Palatului, la care invitatul-„surpriza” Traian Basescu sa fie votat in unanimitate drept candidat sustinut de PDL - acesta este, in linii mari, scenariul discutat de democrat- liberali pentru lansarea actualului sef al statului in cursa pentru prezidentiale. Oficial, 6.000- 7.000 de PDListi vor fi chemati la Conferinta Nationala, forul de partid care poate lua decizia finala asupra candidatului. Practic, desfasurarea de forte va echivala cu o lansare in toata regula, pentru care liderii din teritoriu si parlamentarii au fost pusi, de ieri, in dispozitiv, scrie EvZ.

Boc a ignorat motiunea. Motiunea de cenzura initiata de PNL si UDMR a fost citita, ieri, in plenul reunit al celor doua Camere ale parlamentului, in absenta membrilor guvernului. In cursul prezentarii motiunii, liberalii au insistat pe faptul ca, potrivit cutumei, reprezentnatii executivului trebuiau sa fie prezenti, scrie EvZ.

Cazurile Nemirschi si Ridzi intra in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor. Conducerea Camerei Deputatilor a decis, ieri, ca Raportul comisiei de ancheta a ministrului mediului Nicolae Nemirschi sa fie discutat de plen in cursul zilei de azi. Raportul comisiei nu propune inceperea urmaririi penale pentru Nemirschi, dar cere institutiilor abilitate ale statului sa intreprinda actiuni de verificare si control care sa lamureasca legalitatea atribuirii contractului “Campanie de promovare a programului Sectorial de Mediu, Lot II-Difuzare/Publicare”, “prin prisma asigurarii climatului concurential si al transparentei privind achizitiile publice”, scrie Gardianul.

In editorialul "Berceanu, fata cu teroristii" Calin Hera scrie: "Pentru ministrul Berceanu, banalitatea e dusmanul ratingului, iar daca rating nu e, nimic nu e. Atunci cand apare o problema, inseamna ca a vrut cineva sa fure ceva. Acesta e raspunsul standard, cu probabilitate maxima de adevar, la setul de intrebari: De ce? Ce s-a intamplat in realitate? Care e cauza? E Romania tara hotilor si a hotiilor? Cat de mult ne-am obisnuit sa traim cu aceasta teza? Destul, din moment ce fenomenul e generalizat. Ieri a fost o zi nefericita. Locomotiva si opt vagoane ale unui tren accelerat au deraiat la scurt timp dupa ce au parasit Gara Craiova, in directia Bucuresti". Integral in EvZ.

In editorialul "Cozmanca, o chupacabra de Botosani in slujba lui Oprescu" Cornel Ivanciuc afirma: "Cand Octav Cozmanca chitaia cu privirea acra din biroul sau de ministru al administratiei in Cabinetul Nastase, in tara se lasa o liniste ca de moarte. Cozmanca era teroarea presedintilor de consilii judetene si cosmarul prefectilor. Victoria lui Basescu l-a facut pe Cozmanca sa cada intr-o stare de prostratie. Bataia pe jiltul de voda care se scoate l-a mezat l-a trezit dintr-o hibernare de cinci ani. Si-a parasit vizuina si a iesit la drumul mare ridicandu-si poalele blanii peste cap. Incapabil sa porunceasca ca pe vremuri, ii roaga pe nemultumitii din partid sa stranga randurile pentru a salva social-democratia." Integral in Gardianul.