"Basescu sa stea el cu capul in apa rece, ca e tot timpul beat" Presedintele Traian Basescu a declarat astazi, la Palatul Cotroceni, ca este dispus sa "medieze" conflictul dintre PSD si PD-L generat de demiterea ministrului Administratiei si Internelor. El a sfatuit cele doua partide "sa isi bage repede picioarele in apa rece". In replica, presedintele PSD Mircea Geoana ii recomanda "sa si le bage si dansul". Replicile social-democratilor au ajuns insa mult mai departe. "Traian Basescu sa stea el cu capul in apa rece, ca e tot timpul beat", a spus Viorel Hrebenciuc, liderul deputatilor PSD, care considera ca "presedintele Basescu da in continuare dovada de ipocrizie", scrie EvZ.

Autocarele electorale, o fabulatie? Desi autocarele electorale sunt pe cale sa provoace o criza guvernamentala de proportii, autoritatile si politicienii implicati in campanie spun ca nu au vazut si nu au cunostinta despre cum se practica in mod concret acest tip de turism electoral. Cu totii vorbesc insa din auzite, nimic ilegal nu s-a intamplat la ei in comunitate, ci in alte parti. Plimbarea unor alegatori dispusi sa voteze de mai multe ori de la o sectie de vot la alta chiar in ziua scrutinului a devenit o imagine banala in declaratiile politice. Este evident ca, pentru ca o astfel de intreprindere sa fie posibila, autocarele invocate de ministrul de Interne, Dan Nica, s-ar dovedi deosebit de utile, scrie Romania Libera.

Anastase a scos de pe ordinea de zi Raportul Comisiei Udrea. Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase a declarat, ieri, ca Raportul Comisiei Udrea, in care se solicita revocarea ministrului Turismului si inceperea urmaririi penale pentru aceasta, a fost scos de pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Camerei pe motiv ca nu a ajuns la presedinta institutiei, asa cum cere procedura, scrie Gardianul.

In editorialul "Creditul PSD se apropie de scadenta", Elena Vijulie scrie: "Ori de cate ori in Romania anului 2009 a avut loc un eveniment important si plin de consecinte din punct de vedere politic sau economic, PDL si PSD s-au acuzat reciproc de nepasare, incompetenta, rea-credinta, ipocrizie etc. Cele doua partide s-au aflat de multe ori pe punctul de a arunca in aer protocolul de guvernare si de a transforma Cabinetul Boc intr-un scurt paragraf din tabelul cronologic dedicat tranzitiei. Inainte de alegerile europarlamentare, ai fi zis ca soarta bietului Guvern atarna de un fir de par." Integral in Romania Libera.

PSD ar putea sa-i retraga sprijinul lui Emil Boc. Vicepresedintele PSD Ion Stan sustine ca decizia de schimbare din functie a lui Dan Nica a fost facuta in afara protocolului de guvernare, motiv pentru care partidul sau ar putea sa decida retragerea sprijinului politic acordat premierului Boc. “Nu noi suntem cei care au inceput conflictul. Situatia se complica acum si atentionam public ca PDL arunca tara intr-o criza politica pe care noi n-o dorim”, afirma Ion Stan pentru Cotidianul. Acesta spune ca motivele reale ale demiterii lui Dan Nica sunt altele decat cele facute publice de catre premierul Boc: “A deranjat clientela PDL, multe dintre dosarele de la DIICOT fiind despre cotizanti ai PDL.

In editorialul "Caut politician decent", Calin Hera afirma: "Chiar sa nu existe in Romania un politician cu bun-simt, pe care sa-l duca inima si capul sa faca ceva si pentru tara asta, nu doar pentru el? Imi vine sa vars. Asta e o declaratie politica. Acesta e sentimentul general care ii incearca pe tot mai multi dintre compatriotii mei. Ma refer la aceia de care stiu eu, n-am pretentia sa vorbesc in numele tuturor. Nu mai vad rostul pentru care ceea ce e poreclit politica in Romania merita sa consume energii. La ce bun sa facem dezbateri, azi, despre smecheria de ieri, cod „Boc-Nica”? Ce folos sa fi discutat alaltaieri despre marea revolutie uninominala? Ori maine despre noul caz „Androneasca”? Ne face viata mai buna? Nu." Integral in EvZ.