PD-L nu a facut nici o propunere pentru postul de prim-ministru. Varianta cu Monica Macovei, o petarda. Candidatul “secret” al PD-L pentru postul de prim-ministru este inexistent. Surse democrat-liberale au dezvaluit, pentru “Gardianul”, ca dupa “picarea” variantei Emil Boc, partidul nu i-a mai prezentat presedintelui Basescu nici o alta alternativa din randurile partidului. Aceleasi surse recunosc ca varianta “Monica Macovei” a fost discutata in Biroul Permanent, insa nu s-a concretizat intr-o propunere ferma, care sa fi ajuns pe masa lui Traian Basescu, noteaza Gardianul.

Antonescu si Basescu isi disputa „bunul-simt”. Antonescu il acuza pe Basescu ca ii saboteaza campania „furandu-i” ideea de slogan. Echipele de campanie ale lui Traian Basescu si Crin Antonescu se acuza reciproc ca si-au furat ideile de slogan. Marea disputa s-a iscat ieri in jurul sintagmei „Romania bunului-simt”, revendicata atat de stafful lui Basescu, ca idee proprie de mesaj dedicat campaniei pentru referendum, cat si de cel al lui Antonescu, care concepuse afisele sub acest slogan, noteaza EvZ.

Basescu il arunca pe Croitoru peste bord. Boc ar putea sta in functie pana la alegeri. Basescu s-a razgandit din nou: n-ar mai dizolva Parlamentul daca convinge FMI sa discute cu interimarul Boc. Presedintele Traian Basescu a avansat o noua ipoteza in disputa cu opozitia pe tema nominalizarii premierului. Intr-o interventie la Prima TV, aseara, Basescu a spus ca "ultimul lucru" pe care si-l doreste este dizolvarea Parlamentului, desi amenintase, cu doar doua zile in urma, ca va face acest lucru pe 6 decembrie, daca Legislativul respinge si o a doua candidatura la sefia guvernului, scrie Gandul.

In editorialul "Cu Geoana facem pasul inapoi", Horia Ghibutiu scrie "Pentru ca nu mai e mult pana la alegeri, va propun un mic exercitiu de imaginatie legat de soarta prezidentiabililor dupa 6 decembrie. Asadar, daca am lua de bun ultimul sondaj, cel cu victoria in marja de eroare a lui Mircea Geoana, s-ar intampla cam asa: Traian Basescu ar pleca pe mare; Crin Antonescu ar fi nevoit sa amane Revolutia bunului-simt si s-ar trezi ca i-a fost confiscat „agentul electoral” Klaus Johannis; Sorin Oprescu ar reveni la Primaria Capitalei, dedicandu-se impodobirii celui mai mare brad de Craciun din lume; europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor si-ar lansa candidatura la prezidentialele din 2014, dupa ce va fi obtinut autorizatia pentru inchirierea Circului de Stat; in fine, Gigi Becali s-ar intoarce la razboiul cu suporterii si fostele glorii, nu inainte de a-i felicita pe Principele Radu si pe Nati Meir, ca au stiut sa se retraga din timp". Integral in EvZ.

Dan Cristian Turturica, in editorialul "Citeste si afla cu cine vei vota!", scrie: "Basescu – PDL si Coalitia 322 si-au epuizat resursele interne de profesionalism si credibilitate. De aceea au impins in fata, in duelul nominalizarii noului premier, doua persoane neatinse deocamdata de mocirla politicii "la nivel inalt". In spatele lor insa se afla aceleasi doua tabere de fete strambe care isi pandesc fiecare miscare pentru a iesi din ascunzatoare si a se casapi, cu gandul doar la galbenii care le asteapta in pestera Victoria. Aceleasi personaje care fie se imbratiseaza, in numele interesului national, fie isi infig cutite in spate, in numele acelorasi interese nationale. Care fie accepta, maraind, sa imparta prada, fie pun laba pe toata, sperand sa o poata tine cat mai mult doar pentru ei". Integral in Romania Libera.