Politic Show: Analiza germana a primarului de Sibiu, Klaus Johannis: Ne vedem dupa 6 decembrie; Isi legalizeaza relatia Coalitia lui 65 la suta?; Se mai pot fura alegerile cu televizorul?
Isi legalizeaza relatia Coalitia lui 65 la suta? Senatorul PSD, Ilie Sarbu, a fost primul care a avansat ipoteza oficializarii, dupa turul intai al alegerilor prezidentiale, a noii majoritati politice formata din PSD+PC, PNL si UDMR. Intr-o declaratie facuta la RFI, fostul ministru al Agriculturii a apreciat ca aceasta majoritate are toate sansele sa se concretizeze intr-o alianta politica imediat dupa 22 noiembrie. "Ea exista, a fost anuntata. Sigur, nu s-au facut protocoale, nu s-au facut nici un fel de documente. Dupa turul intai, probabil ca lucrurile vor fi mult mai aplicate, mult mai concrete. Pana la turul intai e firesc sa fie asa, pentru ca fiecare dintre cele trei partide are cate un candidat. N-am putea sa formalizam acum aceasta alianta printr-un inscris, pentru ca s-ar crea tot felul de probleme si nu cred ca e cazul", a declarat Sarbu, potrivit Gandul.
Analiza germana a primarului de Sibiu, Klaus Johannis: Ne vedem dupa 6 decembrie. Primarul Sibiului este din ce in ce mai neincrezator in sansele lui de a ajunge premier. „Nu vom avea alt guvern pana dupa alegerile prezidentiale si nu este relevanta discutia asupra vinovatilor politici din acest moment’’, sustine Klaus Johannis. Sustinut de toate partidele din Parlament, mai putin de PDL, pentru functia de premier, Johannis crede insa ca sansele sa ocupe aceasta functie sunt in scadere. Dar le multumeste politicienilor care ii sunt alaturi in continuare, scrie Cotidianul.
In "Cine lustruieste icoana Sf. Johannis", Silviu Sergiu sustine ca " Mircea Geoana si Crin Antonescu se inghesuie sa apara la televizor alaturi de Klaus Johannis, mai abitir ca enoriasii recalcitranti veniti in procesiune la Moastele Sfintei Parascheva. Competitia dintre Mircea Geoana si Crin Antonescu de a-l capusa electoral pe Klaus Johannis are toate sansele sa se transforme intr-un spectacol ridicol". Integral in EvZ.
Sabina Fati, in "Se mai pot fura alegerile cu televizorul?" afirma ca "multi lideri politici romani continua sa creada ca presa este un instrument la dispozitia lor si ca se pot folosi de ea in propriile interese. Observatia a fost facuta de Organizatia "Reporters sans Frontières" in indexul anual referitor la libertatea presei in lume, care claseaza Romania mult sub Ghana, Trinidad Tobago, Uruguay sau Namibia. Presa autohtona pare bolnava, iar independenta ei este pusa la indoiala de rapoartele internationale, trecute de obicei sub tacere de marile televiziuni de stiri. Realismul veninos din peisajul mediatic romanesc este construit, mai ales, pe vitrinele acestor televiziuni, pe care si Raportul Freedom House le asociase marilor moguli". Integral in Romania libera.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU