Negoita a salvat PDL de „premierul” Macovei. Liderii PDL l-au convins pe Liviu Negoita sa-si asume rolul de candidat pentru functia de premier, in conditiile in care Vasile Blaga a spus „pas”, iar alternativa era Monica Macovei. Liviu Negoita, primarul PDL al sectorului 3 din Bucuresti este, de ieri, noul premier desemnat de presedintele Traian Basescu sa formeze guvernul. Ipoteza nominalizarii sale a aparut joi seara, cu putin inainte de consultarile de la Cotroceni, intr-o discutie la varful PDL, ca o solutie a liderilor partidului care „sa bata” varianta Monica Macovei la care se gandea Basescu, noteaza EvZ.

In editorialul "Scurta comedie cu Liviu Negoita", Mircea Marian scrie: "Hohote de ras si aplauze pentru noua lovitura pe care Basescu a aplicat-o coalitiei «anti-». L-au vrut pe Johannis, independent si tehnocrat. Presedintele a lovit cu Croitoru, independent, tehnocrat si iubit de catre sponsorul de la Washington. Cei din PSD, PNL si UDMR au insistat cu „primarul-cuexperienta- in-administratie”. Basescu i-a palit peste ceafa cu edilul Negoita, ales de 80% dintre cei care au iesit la vot in sectorul 3 al Capitalei. Acum, seful statului nu are nimic altceva de facut decat sa se uite la televizor si sa se amuze de chinurile prin care trec opozantii sai, opariti cu acest cartof fierbinte. Ce pot sa-i reproseze lui Negoita? De ce nu vor sa-l voteze, cand tara e pe buza prapastiei, FMI-ul pleaca fara sa ne dea un ban si este nevoie disperata de un buget pentru 2010?" Integral in EvZ.

Afla aici de unde castiga sotia primarului-premier un salariu de 7.500 de euro pe luna. Premierul desemnat Liviu Negoita are in cont 100.000 de lei si mai multe proprietati imobiliare. Potrivit declaratiei sale de avere publicata pe site-ul Primariei sectorului 3 si actualizata imediat dupa ce a fost desemnat premier, adica vineri la ora 3 si 22 de minute PM, Liviu Negoita este proprietarul a doua terenuri in intravilanul comunei Balotesti insumand 2.000 de metri patrati, scrie Gandul.

Au inceput demisiile din PDL. Mircea Cosea a demisionat, ieri, din functia de director general - secretar de stat al Institutului National de Administratie (INA) si din Partidul Democrat Liberal. ”Gestul lui Mircea Cosea este justificat de promulgarea Legii privind reorganizarea, ce prevede desfiintarea INA si transformarea ei intr-o directie fara personalitate juridica in cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, desfiintare pe care a contestat-o si fata de care si-a exprimat dezacordul, dar si de lipsa sprijinului politic al partidului pe care il reprezenta”, se arata intr-un comunicat de presa al cabinetului demnitarului, scrie Gardianul.

La negocierile cerute de Negoita au venit doar liderii PDL, minoritati si parlamentarii independenti. Liderii PDL, precum si reprezentanti ai grupului minoritatilor si ai parlamentarilor independenti au sosit, pana la ora transmiterii acestei stiri, la Palatul Victoria, pentru a discuta cu premierul desemnat, Liviu Negoita, despre formarea unui nou Cabinet, informeaza Mediafax. La discutiile de la Guvern s-au prezentat Emil Boc, Adriean Videanu si Vasile Blaga (PDL), Varujan Pambuccian si Aurel Vainer (minoritati), Gabriel Oprea si Eugen Nicolicea (independenti), scrie Romania Libera.

Basescu ramane fara afise electorale. Materialul electoral al lui Traian Basescu destinat campaniei pentru referendum, care a costat o gramada de bani, va fi aruncat la gunoi. Mai multe Birouri Electorale Judetene au admis cererile venite de la diverse formatiuni politice prin care se cerea indepartarea afiselor cu Traian Basescu destinate campaniei pentru referendum. Printre CJ care au decis dezlipirea acestor afise se numara cele din Bistrita-Nasaud si Iasi, scrie Gardianul.