Crin „a uitat” sa-si plateasca consultantii. Liberalii urmeaza sa fie dati in judecata pentru o datorie de aproximativ 20.000 de euro pe care „au uitat” sa-i achite consultantilor politici din campaniile electorale anterioare. Firma DDHM Strategic Consulting Group, coordonata de politologul Dan Pavel, are de primit suma de 86.327 de lei, in baza unui contract incheiat cu conducerea PNL pentru servicii de consultanta politica in alegerile pentru Parlamentul European. Reprezentantii firmei sustin ca de patru luni, de cand au emis factura, liderii liberali au refuzat sa plateasca, scrie EvZ.

Basescu ii parodiaza pe Mircea Badea, Mihai Gadea si Valentin Stan pe Youtube. Presedintele Traian Basescu apare in doua filmulete postate pe Youtube in care sunt ironizati protagonistii emisiunii tv difuzata de Antena 3, Mihai Gadea si Valentin Stan, precum si realizatorul emisiunii "In gura presei" de la acelasi post de televiziune, Mircea Badea. Cele doua clipuri anunta si lansarea unui nou site: www.televizorulpresedinte.ro, scrie Gandul.

Votul se plateste cu "hrana spirituala" si vizite la Parlament . Democrat-liberalii din judetul Mures organizeaza excursii la manastiri pentru cei care promit ca pe 22 noiembrie vor vota cu Traian Basescu. "Decat sa le dam bani sau sa-i hranim cu bere si mici, mai bine le hranim sufletele", a declarat vicepresedintele PDL Mures, Teodor Giurgea. El a apelat la aceeasi strategie in 2008, in campania electorala pentru fotoliul de primar al orasului Ungheni, dar a pierdut in fata contracandidatului sustinut de PSD. "Asa am crezut eu ca trebuie sa procedez atunci, iar acum partidul a agreat ideea mea", a mai dezvaluit Giurgea. Potrivit acestuia, cheltuielile de transport sunt suportate integral de PDL. "Cheltuielile sunt de circa 15.000 lei pentru un transport. Eu doar organizez, de platit plateste partidul", a mai precizat vicepresedintele PDL Mures, potrivit Romania libera.

Scandalurile politice, „o cearta intre gaste”. Pentru localnicii din Rachitele, satul unde s-a nascut presedintele PDL, Emil Boc, politica este la ordinea zilei. Indiferent cu cine vorbesti, oamenii sunt pusi la punct cu principalele probleme ale tarii. De cand cu demiterea lui Emil Boc din functia de prim ministru, oamenii se uita mai abitir la televizor si discuta pe la porti despre „hara” continua dintre politicieni, scrie EvZ.

Turism electoral in vara pentru EBA – sarcina de la BPN al PD-L. Turismul electoral a fost si ramane o problema care impieteaza bunul mers al alegerilor din Romania. Daca legea nu interzice asa ceva, votul multiplu este pedepsit aspru. Astazi, va prezentam, in exclusivitate, o mostra de turism electoral asa cum a fost el organizat la alegerile europarlamentare, din judetul Prahova, in 7 iunie. Articolul a fost realizat cu sprijinul jurnalistilor de la televiziunea Alpha TV Ploiesti si de la cotidianul “Telegraful de Prahova”, care ne-au pus la dispozitie imaginile si probele ce dovedesc turismul electoral, scrie Gardianul.

Mircea Marian, in "Rosca s-a ascuns in spatele mortului Dinica", sustine ca "asta-i viata: noi, ziaristii, stim cum sa vindem un cadavru. Dar si mai bine ne pricepem sa bagam sub pres un scandal, atunci cand stim ca mai toata nomenklatura din media risca sa fie manjita.De ce n-a abordat Realitatea TV povestea santajului („subiectiv” - dixit Catalin Macovei) pe care Rosca Stanescu a incercat sa-l exercite asupra presedintelui Agentiei de Integritate? Pentru ca era prea preocupat sa comemoreze moartea actorului Gheorghe Dinica. Aceasta a fost explicatia oferita de Adrian Ursu, director editorial la Realitatea". Integral in EvZ.

In "Cine il voteaza pe Crin Antonescu", Sabina Fati afirma ca "pe Crin Antonescu il voteaza mai ales tinerele sub 30 de ani, dar si cei care isi doresc o schimbare cu orice pret, care sunt de acord cu rationamentul candidatului lor, ca "prima urgenta" este sa nu mai castige Traian Basescu inca un mandat, si care urmeaza indemnul de a vota in turul doi cu oricine altcineva, indiferent daca este vorba despre Mircea Geoana, Gigi Becali sau Vadim Tudor. Pe Crin Antonescu il voteaza insa si cei care cred in valorile liberalismului, dar care nu au observat ca liderii PNL nu mai mizeaza demult pe ele, cei care nu au fost deranjati de combinatia subterana facuta de liberali cu PSD in perioada guvernarii Tariceanu sau cei multumiti de noua alianta cu social-democratii". Integral in Romania libera.