Blaga, "buldogul” ilegal de la Interne. Cu doar zece zile inaintea celui de-al doilea tur de scrutin al prezidentialelor, Romania a ramas si fara ministru interimar de interne. Motivul: Vasile Blaga a fost suspendat din functie, printr-o decizie a magistratilor Curtii de Apel Bucuresti (CAB). Acestia au ajuns la concluzia ca decretul prezidential prin care Blaga l-a inlocuit pe PSD-istul Dan Nica, e ilegal. Decizia de ieri a magistratilor se aplica imediat, insa Administratia Prezidentiala are la dispozitie cinci zile pentru a o ataca cu recurs la Curtea Suprema. Integral in EvZ.

Basescu: Constitutia este depasita de blocajul politic. Presedintele-candidat Traian

Basescu a sustinut astazi ca Legea fundamentala este depasita de actualul blocaj institutional si a facut apel la Parlament sa se "adune" pentru a se pronunta asupra Cabinetului Negoita. El a criticat si decizia Curtii de Apel privitoare la decretul de numire a lui Vasile Blaga la Administratie si Interne. "Oameni buni, nu mai avem articole in Constitutie pentru ceea ce se intampla acum", a comentat el, referitor la blocajul creat prin expirarea interimatului de 45 de zile al Guvernului Boc, demis de Parlament, si prin tergiversarea votului asupra Cabinetului Negoita. Integral in EvZ.

PDL va explica din usa in usa ce inseamna "mogul". Traian Basescu renunta la baile de multime in turul al doilea, conservandu-si energiile pentru razboiul cu mogulii de la Bucuresti. Armata PDL a primit ordin sa mearga din casa-n casa si sa le spuna romanilor "adevarul" despre "papusarul" Mircea Geoana si "rechinii" care-l manipuleaza. Tinta: 140.000 de voturi pe fiecare judet, fata de 95.000, ca in primul tur. Integral in Romania Libera.

Curtea Suprema ii da ragaz lui Adrian Nastase pentru a-si angaja un avocat. Procesul in care Adrian Nastase a fost trimis in judecata alaturi de fostul sau consilier Ristea Priboi si fostul sef al Oficiului pentru Prevenirea Spalarii Banilor, Ioan Melinescu, in dosarul cunoscut drept “Matusa Tamara” a fost amanat, vineri, din cauza ca politicianul a cerut termen pentru angajarea unui avocat. Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuia sa inceapa, vineri, dezbaterile in acest proces. La dosarul cauzei a fost depusa insa o cerere din partea lui Adrian Nastase in care acesta cerea un termen pentru angajarea unui avocat, astfel incat dezbaterile au fost amanate pentru 15 decembrie. Integral in Gardianul.

Cine este Dacian Ciolos? In ianuarie 2009, Dacian Ciolos a refuzat un post de secretar de stat sau un alt post in cadrul Ministerului Agriculturii din cadrul Guvernului Boc. Dacian Ciolos, a carui nominalizare pentru portofoliul agriculturii a fost anuntata oficial vineri, 27 noiembrie, de presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, este considerat un profesionist, neafiliat politic, desi a facut parte timp de un an din Cabinetul Tariceanu. Din 26 februarie 2009, Dacian Ciolos este director pentru programe de dezvoltare rurala in cadrul Comisiei Europene. Integral in Cotidianul.

In editorialul "Patriciu si dulcele gust al razbunarii", Dan Cristian Turturica scrie: "Nu este deloc greu de inteles de ce Dinu Patriciu era atit de emotionat cind au fost difuzate imaginile cu Traian Basescu lovind un copil, in timpul unui miting electoral desfasurat in urma cu cinci ani. Dinu Patriciu se regasea perfect in pustiul cu fes care facuse cunostinta cu minia celui ce urma sa devina presedinte. Omul de afaceri avea sa o simta pe propria piele doar citeva luni mai tirziu. Ca si acel copil, probabil, Patriciu considera ca a fost pedepsit nemeritat de aspru pentru o pozna. Si el a strigat "Traiasca Iliescu!", opunindu-se cu indirjire la formarea Aliantei DA, si s-a ales cu un dos de palma peste fata – o zi de arest, la inceputul lui 2005, in dosarul Rompetrol". Integral in Romania Libera.