Catalin Tolontan anunta, pe blogul sau, ca joi, ziarul va publica interviul pe care Mircea Geoana l-a acordat publicului Gazetei Sporturilor si cititorilor blogului tolo.ro. Tolontan prezinta in premiera doua pasaje din acest "dialog neasteptat si care a trecut prin zone sensibile si complicate pentru candidatul care sustine ca "nu-mi spuneti ca sondajele ma arata favorit, votantii vor decide asta”, dar care admite ca “am inceput sa-mi gindesc echipa pentru Cotroceni”.

Iata mai jos un fragment din interviul acordat de Mircea Geoana celor de la Gazeta Sporturilor si cititorilor blogului tolo.ro.:

Domnule Geoana, felicitari, aseara a aparut un element surpriza! Pe Realitatea TV, Doina Cornea a declarat ca sustine proiectul dumneavoastra. Ce calitati umane gasiti in doamna Cornea?

- In primul rind curajul. Sa fii inainte de 1989 impotriva lui Ceausescu inseamna foarte mult curaj. Dupa ‘89 au aparut foarte multi viteji. Curajul si taria de a spune lucrurilor pe nume. Inclusiv lucruri care nu ne-au convenit noua, cei de la PSD. Doamna Cornea a fost un ardent adversar al partidului nostru pe vremea cind domnul Iliescu era presedinte. Dar faptul ca oameni din aceasta zona inteleg ca Traian Basescu reprezinta un dezbinator si un provocator de deziluzii nu este meritul meu. Meritul meu si al lui Crin Antonescu este acela de a trece peste niste falii vechi si profunde in societate, peste un adevarat complex istoric, care dateaza de 20 de ani.

- OK, s-au terminat felicitarile si mi-ati dat raspunsul care-mi ajuta intrebarea urmatoare. Cu acelasi curaj si cu aceeasi onestitate de a spune lucruri, dezvaluiti-i doamnei Cornea ce ati vorbit cu Sorin Ovidiu Vantu inainte de campania electorala!

- Nimic despre politica!

- Despre ce, nu despre ce nu, domnule Geoana.

- Am vorbit cu Vantu despre sistemul financiar-bancar din Romania, despre modul in care putem gasi resurse inclusiv pe piata de capital pentru a putea sa capitalizam economia romaneasca, atit de desertificata de lipsa de capital si de creditare. Asta am vorbit. Si asta am vorbit si cu domnul Patriciu si cu domnul Paunescu, care prin B1TV il sprijina pe domnul Basescu. Nu trebuie sa-ti placa cineva sau sa fii fan al acestor oameni care au averi putin cam mari pentru gustul meu pentru a le putea recunoaste o mica competenta.

- Dar nu e riscant sa discutati ca potential presedinte al Romaniei despre sistemul financiar-bancar cu un om ca domnul Vantu, condamnat la doi ani la inchisoare pentru fals in dosarul Bancii Internationale de Dezvoltare? In final, procesul s-a stopat pentru ca fapta s-a prescris.

- Nu-mi place domnul Vantu. Aici sint de acord cu domnul Basescu. Nu-mi place Sorin Ovidiu Vantu. Mi se pare si malefic si putin cam turbulent. Dar asta nu inseamna ca nu poti sa-i recunosti o mica competenta intr-o zona profesionala unde, pina una alta, se pare ca se pricepe.

Citeste mai multe fragmente pe tolo.ro.