Prigoana jr., sanse minime la parlament. Istoria ultimelor alegeri arata ca, in Colegiul 1 din Bucuresti, alianta PNL-PSD bate candidatul PDL. Sansele ca Honorius Prigoana sa ajunga coleg de „munca” in parlament cu tatal sau sunt minime. Prigoana jr. ar fi putut sa ajunga deputat daca PSD si PNL nu s-ar fi aliat in sustinerea unui singur candidat pentru locul de parlamentar din Colegiul 1 Bucuresti, devenit vacant prin demisia liberalului Bogdan Olteanu. Cum social-democratii il sprijina pe Radu Stroe, candidatul PNL are prima sansa pentru victorie, scrie EvZ.

Bugetul trebuie sa plateasca restantele primariilor la utilitati. Opozitia pregateste mii de amendamente la proiectele de buget, sustinand ca ar fi vorba de "cel mai prost buget pe care l-a avut Romania de 20 de ani". Propuneri de modificare au si minoritatile nationale, si parlamentarii independenti, adica aceia care au votat investirea Cabinetului Boc. Parlamentarii din opozitie vor introduce foarte multe amendamente, desi ei insisi declara ca au sanse minime ca acestea sa treaca. Cele mai multe dintre solicitarile lor se vor referi, se pare, la cheltuieli curente pentru acoperirea datoriilor din administratia locala. Opozitia sustine ca primariile PNL si PSD au fost private de fonduri in ultimul an, fapt ce a dus la acumularea de datorii nu numai pentru salariile functionarilor, ci si pentru facturile la lumina, gaze, apa. Integral in Romania Libera.

In timp ce Geoana isi petrece vacanta in America, Nastase, Diaconescu si Mitrea instituie cod rosu in Kiseleff. Dupa Miron Mitrea, care cere schimbarea conducerii, si Cristian Diaconescu, ale carui declaratii vizeaza "anumite schimbari" in partid, si Adrian Nastase atrage atentia, pe blogul personal, ca PSD, aidoma Nationalei Romaniei, a devenit o echipa de pluton "dezorganizata" si cu "prea multe centre de comanda", care rar mai produce cate o surpriza. Citit mai mult in Gandul.

“Revolutia bunului-simt continua!”, posibilul slogan electoral al lui Radu Stroe. Sloganul sub care candideaza liberalul Radu Stroe pentru castigarea colegiului 1 de deputat din Sectorul 1 Bucuresti va fi, cel mai probabil, “Revolutia bunului-simt continua!”, au declarat membri ai staff-ului de campanie al liderului PNL, informeaza Mediafax. Sursele citate au precizat ca discutiile privind sloganul vor fi finalizate luni seara intr-o sedinta de campanie, iar sloganul propriu-zis urmeaza sa fie lansat in zilele urmatoare impreuna cu o brosura care cuprinde programul politic al lui Stroe. Integral in Gardianul.

In editorialul "Otrava jumatatilor de masura", Elena Vijulie scrie: "Potrivit unui comunicat al Ministerului de Finante, cheltuielile de personal ale statului vor creste in 2010 fata de 2009 cu 0,8 miliarde de lei, adica aproape 200 de milioane de euro. Suma in cauza - nici mare, nici mica, raportata la un buget de aproape 130 de miliarde de euro – echivaleaza cu doua treimi din bugetul total al SRI, este de 20 de ori mai mare decat bugetul Administratiei Prezidentiale si reprezinta cam a zecea parte din cat au Educatia, Cercetarea, Tineretul si Sportul la un loc, adica ministerul lui Daniel Funeriu." Integral in Romania Libera.

Boc baga alesii PDL in criza de bani. Prima promisiune a premierului Emil Boc fata de parlamentarii care au sustinut guvernul - cate 70.000 de euro de colegiu uninominal prin bugetul pe 2010 - este pe punctul de a pica. In timp ce deputatii PDL, UDMR, independentii si grupul minoritatilor fac calcule cum sa imparta la biserici, primarii, scoli si gradinite banii, Boc i-a anuntat ieri pe liderii PDL ca nu are cele 16 milioane de euro pentru a acoperi amendamentele cu dedicatie. In plus, potrivit unor surse democrat-liberale, Boc se teme ca „nu da bine” sa pompeze vizibil, in criza, doar in colegiile puterii, preferand sa alimenteze direct primariile pe parcurs, cu bani pusi deoparte, in Fondul de Rezerva al Guvernului. Integral in EvZ.