Promovare marca PDL: clanul Manolea, avansat fulger la stat. PDL a imprumutat practicile paranormale cel putin la nivelul numirilor in functii publice. O demonstreaza ascensiunea politica fulminanta a sotiei parapsihologului Aliodor Manolea, umbra presedintelui Basescu in campanie. In timp ce acesta frecventa mitingurile si dezbaterile electorale cu Basescu, sotia sa, Doina Elena Manolea, avansa brusc in functia de vicepresedinte al organizatiei de femei a PDL sector 6, intra in Biroul Permanent, forul de decizie al filialei, si prelua sefia unei institutii publice - Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Bucuresti, scrie EvZ.

Atacul la Hrebenciuc - incalzire pentru Geoana. Pe fondul razboiului pentru inlaturarea lui Mircea Geoana de la sefia PSD, deputatii social-democrati incearca propria lovitura: debarcarea lui Viorel Hrebenciuc de la conducerea grupului. In acelasi timp, apar noi nume de posibili contracandidati ai lui Geoana: deputatul Iulian Iancu si vicepresedintele PSD Constantin Nita, scrie Romania libera.

PD-L isi face guvern din umbra. Si ministrii plini vor sa intre. Ideea unui Guvern din umbra al PD-L, care sa monitorizeze "omisiunile" ministerelor, este ultima idee de reformare a partidului, propusa de o serie de lideri democrat liberali. Adriean Videanu a declarat pentru Gandul ca el a propus crearea departamentelor, in timp ce George Scripcaru - primar de Brasov si reprezentant al unei aripi a alesilor locali care va avea o greutate sporita in partid - ne-a prezentat schema dupa care va functiona aceasta structura. Problema asupra careia liderii PD-L nu se pun de acord este cine va conduce aceste ministere din umbra, scrie Gandul.

Solomon: "Mi-ar placea sa fie Diaconescu presedinte la PSD”. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a comentat disputele interne din PSD, fostul sau partid, sustinand ca i-ar placea ca noul presedinte al partidului sa fie Cristian Diaconescu, iar acesta sa fie secondat de Miron Mitrea. „Nu mai sunt in PSD. Dar ca simplu cetatean care mai crede in doctrina social-democrata, mi-ar placea sa fie Cristian Diaconescu presedinte, secondat de Miron Mitrea. Cred ca ar fi o lovitura de imagine si PSD ar castiga teren”, a declarat Solomon astazi, intr-o conferinta de presa, scrie EvZ.

Un nou sef la PC decis in Cercul de la Paltinis. Noua conducere, despre mostenirea lui Dan Voiculescu: „Sa scapam de eticheta de partidul Antenelor!” Candidat unic pentru postul de presedinte - Daniel Constantin, 32 ani , fost director general al APIA in Guvernul PDL-PSD; candidat pentru cel de secretar general - Codrut Seres; un Bogdan Ciuca, o Maria Grapini, sau un Sabin Cutas "in mod sigur" printre cei 7-9 viitori vicepresedinti; renuntarea "definitiva" la infiintarea unui post de presedinte executiv sau de prim-vicepresedinte, in locul acestuia urmand ca fiecare post de vicepresedinte sa fie "dublat" cu unul de secretar executiv, scrie Gandul.

Fenechiu vrea puteri sporite pentru Crin. Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu afirma, intr-o postare pe blogul personal, ca liberalii ar trebui sa modifice statutul partidului pentru a conferi puteri sporite presedintelui. Afirmatia vine ca o completare a propunerilor anterioare ale vicepresedintelui liberal, care declarase pentru EvZ ca va sustine ca Biroul Politic Central al PNL sa fie ales pe baza unei motiuni si a unei liste care sa fie propuse de un candidat la presedintie.

In "Jocul pentru Basarabia: sah sau poker?", Sabina Fati afirma ca "Traian Basescu a vrut sa-i convinga ieri pe ambasadorii straini acreditati la Bucuresti ca Basarabia e romaneasca si ca pe termen lung acest lucru va trebui pus in opera. Demonstratia presedintelui pleaca de la Basarab I, de unde isi trage denumirea fosta provincie istorica. Basarab, scris in cronici si Basaraba, inseamna in turca veche "stapanitor", iar presedintele ar vrea sa pregateasca terenul pentru trecerea de la Republica Moldova la Basarabia". Integral in Romania libera.

Silviu Sergiu, in "Hrebenciuc se incalzeste la flacara violet", sustine ca "toata tevatura cu flacara violet („scandal” este un termen prea pretentios pentru a fi folosit in acest caz) nu este semnul starii deplorabile in care a ajuns clasa politica. Am auzit voci care se intrebau retoric cat de jos poate ajunge dezbaterea in mediul politic. Raspunsul este pe cat de simplu, pe atat de cinic: atat de jos cat va avea consecinte pragmatice in lupta politica, consecinte favorizate de deprofesionalizarea presei. Cu regret constat ca tevatura flacarii violet este, poate, cel mai clar indicator al prabusirii standardelor profesionale in randul ziaristilor". Integral in EvZ.