„Onoarea” lui Iliescu, contestata in PSD. Presedintelui de onoare i se sugereaza sa se retraga de la conducere in postura de „patriarh” national al stangii. Prezenta lui Ion Iliescu in structurile de conducere ale PSD este pusa sub semnul intrebarii de unii lideri ai partidului. Vicepresedintele PSD Marian Sarbu considera ca este „un lucru rau” ca Iliescu sa ramana presedintele de onoare. „Cred ca s-a gresit cu ideea de presedinte de onoare. (...) Cred ca o functie executiva in PSD in acest moment pentru domnul Iliescu este un lucru rau si pentru el, si pentru partid. Dansul a influentat anumite decizii chiar daca nu am crezut in ele”, a declarat vicepresedintele PSD Marian Sarbu, miercuri, la emisiunea „Evenimentele zilei” de la B1 TV, noteaza EvZ.ro

Cat costa fotoliul de la Cotroceni. Seful statului a cheltuit cel mai mult in campania prezidentiala, aproape 15 milioane de lei. Topul celor mai cheltuitori candidati este completat de Mircea Geoana si de Crin Antonescu, cu 12,5 milioane de lei, respectiv 10,7 milioane de lei. Traian Basescu a investit cel mai mult in publicitatea in presa, radio si TV, potrivit unui raport dat publicitatii ieri de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP). Mai bine de 7 milioane de lei s-au dus pe astfel de campanii publicitare, in timp ce peste 5 milioane au fost alocate tipariturilor si materialelor promotionale, scrie Adevarul.

De ce absenteaza alesii din parlament: "Nu pot sa si votez si sa fiu si la televizor in acelasi timp". Topul chiulangiilor din plen. 20% dintre deputati si 60% dintre senatori au lipsit la mai mult de jumatate dintre sedintele plenului. Pentru unii senatori si deputati, platourile televiziunilor sunt mult mai interesante decat munca din parlament, alesii motivand absenta din plen prin nevoia de a explica la televizor activitatea politica. Aceasta, in contextul in care o cincime dintre deputati si aproape doua treimi dintre senatori nu au fost prezenti in plen la mai mult de jumatate dintre sedintele legislativului. Cel care detine recordul de absente in cazul camerei superioare este senatorul PNL Ioan Ghise, care si-a exprimat un singur vot, in perioada septembrie-decembrie 2009, scrie Gandul.

Geoana si Nastase isi disputa regulile Congresului PSD. Mircea Geoana a schimbat prin e-mail componenta comisiei interne care centralizeaza propunerile de modificare a statutului. Sustinator la scena deschisa al lui Adrian Nastase, Victor Ponta a fost inlocuit de Liviu Dragnea, cel care a devenit o figura proeminenta a partidului in timpul mandatului lui Mircea Geoana. Batalia pentru statut priveste in primul rand schimbarea formulei de conducere a PSD, scrie Romania Libera.

Cristian Campeanu, in editorialul "Aristocratia oculta din Primaverii", noteaza: "Ce atata harmalaie in legatura cu credintele oculte ale fruntasilor nostri politici? Ce e atat de neobisnuit in faptul ca domnul Geoana a cazut victima atacurilor energetice ale magicianului personal al presedintelui diabolic? In fond, exista nenumarate exemple similare bine documentate de-a lungul istoriei. Faraonii egipteni aveau nu unul, ci armate intregi de magicieni la dispozitie, si inca teribil de puternici. Ce n-a incercat Moise pentru a-l convinge pe faraon sa-i lase oamenii sa plece? Transformarea Nilului in sange, broaste, paduchi, muste, lacuste, varsat, ciuma, ploaie de foc, intuneric si, la urma, uciderea primilor nascuti. Degeaba! Pana cand nu a despicat apele si nu le-a inecat armata in Marea Rosie, n-a fost chip sa scape de egipteni. Cu toate acestea, nici macar Moise n-a fost capabil sa indeparteze de tot efectele unei educatii necorespunzatoare primite in perioada sclaviei. Asa ca, dupa ce s-a intors de pe Muntele Sinai cu tablele legii si i-a gasit pe toti, in frunte cu frate-sau Aaron, inchinandu-se la Vitelul de Aur, a decis sa-i mai plimbe 40 de ani prin desert pana le vine mintea la cap". Integral in Romania Libera.

In editorialul "Presa cerseste mila lui Boc", Mircea Marian scrie: „In loc sa stam in genunchi in fata politicienilor si sa cerem ajutoare de stat, ar trebui sa-i oferim publicului informatii, anchete si comentarii oneste si citibile. Ziaristii si patronii din presa ar fi de acord ca, „in principiu”, sa plateasca CAS pe drepturile de autor, dar numai cu conditia ca guvernul sa-si faca o pomana si sa aplice „masurile europene de sprijinire a industriei mass-media". Aceasta este concluzia unui comunicat difuzat, miercuri, de catre mai multe organizatii din media, printre care Clubul Roman de Presa si Asociatia Jurnalistilor Romani". Integral in EvZ.ro