Politic Show: Cum pregateste Boc a treia politizare neconstitutionala; Traian Basescu ramane cu securistul general; De ce s-au certat Crin si Ludovic; Si lui Basescu ii plac baietii destepti
Sfarsitul unei frumoase prietenii. De ce s-au certat Crin si Ludovic. La mai putin de un an de la reinfiintarea functiei de prim-vicepresedinte - cu dedicatie speciala pentru Orban -, Antonescu a anuntat ca ar putea sa desfiinteze postul. "Aceasta functie nu e una legata definitiv sau intrinsec de Ludovic Orban. Ludovic Orban este omul care a castigat-o la congres prin votul colegilor nostri. Nu sunt in acest momen thotarat. E posibil sa renunt la ea, din punctul meu de vedere, pentru ca a generat intr-adevar o serie de tensiuni de care nu avem nevoie, pe care nu mi le explic de altfel, pentru ca e o functie care ar fi necesara, o functie care pe mine cel putin, ca presedinte, ma ajuta. Nu am luat o decizie", a afirmat, luni seara, Crin Antonescu, potrivit Gandul.
Independentii il parasesc pe Oprea pentru PDL. Recentele plecari din grupul independentilor condus de ministrul Gabriel Oprea confirma ideea ca gruparea este o anticamera a PDL, fostii membri ai PSD si PNL trecand pe aici in drumul lor spre partidul de guvernamant. Codurile de Procedura Penala si Civila, Legea responsabilitatii fiscale, Legea unitara a pensiilor, Legea minoritatilor nationale, dar si transpunerea rezultatelor referendumului din 22 noiembrie se numara printre prioritatile Guvernului Boc. Adoptarea acestora, dar si a altor proiecte delicate depinde de majoritatea fragila pe care PDL si UDMR au reusit sa o incropeasca in Parlament, cu ajutorul minoritatilor nationale si al "dezertorilor" din PSD si PNL, scrie Romania libera.
Traian Basescu ramane cu securistul general. Presedintele Traian Basescu nu-si poate respecta promisiunea de a-l degrada pe generalul in rezerva Viorel Stanca, desi acesta a fost deconspirat de CNSAS ca fiind „lucrator al Securitatii”. Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare prevede ca degradarea este posibila doar prin hotarare judecatoreasca intr-un dosar penal, ca pedeapsa complementara. Pe de o parte, Stanca a fost propus pentru avansare de catre SRI, dar personalul militar al acestui serviciu beneficiaza de drepturile si obligatiile cadrelor din armata, scrie EvZ.
In "Incurcate mai sunt sforile lui Viorica", Eliade Balan sustine ca "sforarul Hrebenciuc nu a ajuns sa fie un om oarecare in partid, asa cum il considera Mitrea dupa esecul de la alegerile prezidentiale, unde l-a sprijinit, cum numai el stie sa o faca, pe Mircea Geoana. Viorel are inca legaturi puternice in PSD daca a reusit sa-si pastreze pozitia de lider parlamentar cu toata opozitia manifestata de grupul Ponta-Banicioiu inainte de votul propriu-zis de luni. S-a crezut ca perioada de glorie a politicianului "bun la toate" a luat sfarsit odata cu pierderea presedintiei de catre candidatul PSD, la care, o spune Miron Mitrea, a pus umarul si nelipsitul sfetnic Viorel Hrebenciuc, de numele caruia se leaga perfectionarea sistemului abject al aranjamentelor facute pe din dos". Integral in Romania libera.
Mircea Marian, in "Si lui Basescu ii plac baietii destepti", afirma ca "prin infiintarea celor doua companii energetice de stat se creeaza un oligopol care va favoriza coruptia si ar putea duce la cresterea pretului la energie. Cu oarecare discretie, CSAT a aprobat, la ultima sa sedinta, ca intregul sector energetic de stat sa fie impartit in doua companii, poetic denumite „Electra” si „Hidroenergetica”. Aceasta decizie face ca Romania sa se intoarca in epoca Vacaroiu, cand statul controla, prin RENEL, domeniul considerat strategic al energiei". Integral in EvZ.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
Politica este o modalitate prin care te poti chivernisi rapid.
Sa nu ne inchipuim ca este o cale usoara. Este un meci extrem de greu, in care fiecare echipa (partid) este antrenata intr-o confruntare acerba, un "simultan" cu fiecare dintre celelalte echipe politice angajate in batalia pentru castigarea puterii. Prada pentru care se bat echipele aflate in lupta politica este poporul (electoratul). El, poporul, este, de fapt, cel mai puternic adversar. In timp ce isi aplica lovituri "de gratie"intre ele, partidele, fiecare dintre ele, trebue sa "scape" cate o lovitura si in capul pradei (poporul), sa o ameteasca doar, sa n-o omoare fiindca va trebui sa fie pusa la treaba, dupa terminarea meciului, de catre echipa invingatoare, ca sa-si infaptuiasca, el singur(poporul), iluziile ce i-au fost vandute in timpul bataliei dintre echipe (in campania electorala). Asa ca, drumul parvenirii prin politica nu e deloc usor, cum pare la prima vedere.
Asa cum conducatorii navalitorilor promiteau soldatilor (si isi respectau promisiunea) ca, daca ii vor invinge pe cei invadati, vor avea libertatea sa jefuiasca, sa violeze, sa faca orice orgii, tot asa, conducatorii partidelor promit celor ce s-au luptat si au realizat victoria in alegeri ca vor fi rasplatiti cu posturi banoase, din banii publici (tot un fel de jaf!).
Pentru popor, parafrazand, se aplica : "drumul spre iad este pavat cu promisiuni electorale".
Opiniile forumistilor sunt, toate, corecte, cu mentiunea ca pe pozitia "partid" trebue sa fie inscris oricare dintre denumirile PSD, PD-L, PNL iar pe pozitia "prim-ministru" trebue sa fie inscris oricare dintre numele Adrian Nastase, Tariceanu, Boc.
Tiparul politic rezultat dupa '89 ii obliga pe toti politicienii sa se inscrie in el. Iesirea din tipar nu se mai poate face cu o bagheta magica, peste noapte.
Stii sa scrii frumos, dar nu sa convingi. Pai daca este imposibil ca sa se tina de cuvant, de ce sa-i mai votam? Ce tampenie mai e si asta. Daca Boc e prea mic, sa plece de la guvern si sa mearga la gradinita unde va fi cel mai mare.
O banda de escroci, in frunte cu cel mai ticalos dintre toti gestionarii sistemului ticalosit, Traian Basescu.
Promisiunea lui Boc ca va emite un act normativ prin care sa fie stabilizat personalul din administratie, de la un anumit nivel in jos, nu poate fi echitabil si va fi respins de opozitie deoarece iar permanentiza pe cei aflati in acel moment in posturi, asa cum s-a intamplat cu permanentizarile facute, si in justitie, de PDSR/PSD. Vedem care sunt consecintele. Oricare partid ar fi facut la fel.
Permanentizarea unor veritabili profesionisti s-ar putea face numai in urma unei selectii facute de o echipa acreditata de UE (platita de la buget), acceptata de toate partidele.
Emil Boc ne spune ca vrea sa taie si sa spanzure actualul rau din administratie, cu riscul prabusirii lui politice. Ii multumim dar il rugam sa tina seama si de opinia noastra : "Boc este prea mic pentru un razboi atat de mare".
Se pare ca nu ne ramane altceva decat sa il asteptam pe Mantuitorul politicii dambovitene, sa faca o minune, fara sa ne puna insa la treaba cinstita,fara sa ne disciplineze, fara sa ne oblige la ordine, la moralitate, la civism, la responsabilitate sociala,la solidaritate,la voluntariat. Daca un Mantuitor bine-voitor ne-ar pune asemenea conditii inacceptabile, mai bine sa ne lase in pace, in sucul nostru. Un paharel de tulburel de pe la noi si o bucata de paine din import 'om mai gasi noi.
Cata diferenta intre el si Ponta! Iata ca se poate. PSD a facut o alegere buna. Asteptam sa mai apara cu asemenea masuri de improspatare sanatoasa a partidului. Avem nevoie de un partid de stanga reformat profund, echipat cu tineri valorosi, ca domnul Sova. Toate partidele au nevoie de o asemenea improspatare bine-chibzuita.