Scandaloasa motivare a procurorilor in cazul Elenei Udrea. Ca sa justifice neinceperea urmaririi penale, magistratii fac un elogiu ministrului pentru promovarea turismului. Elena Udrea si-a gasit aliati tocmai in randul procurorilor la care deputatii o reclamasera. Justificarea acestora pentru neinceperea urmaririi penale a ministrului turismului si dezvoltarii aduce mai degraba cu o pledoarie a apararii si a fost trimisa ieri Camerei Deputatilor sub semnatura procurorului de caz Gabriela Zlata si a procurorului sef de sectie Marius Iacob, scrie EvZ.

Cine il sfatuieste pe primul-ministru? Desi o data cu reinstalarea Guvernului Boc dupa prezidentiale primul-ministru a incercat sa dea semnalul unui start cu bataie mai lunga in politicile publice, echipa sa de consilieri a ramas neschimbata din perioada aliantei cu PSD din 2009. Raman in functie aceiasi consilieri adusi de la niversitatea "Babes-Bolyai" si din Primaria municipiului Cluj-Napoca. Si-au pastrat posturile de consilier personal si nepoata premierului Boc, si cameramanul PDL. Intreaga structura a Cabinetului premierului a ramas in picioare de la sfarsitul anului 2008, cand Emil Boca fost numit pentru prima data prim-ministru, scrie Romania libera.

Boc se jura pe legea deconcentratelor. Premierul Emil Boc sustine ca are sub control haosul din deconcentrate si are in lucru un proiect de lege care sa rezolve problema posturilor de director pe care sunt instalate mai multe persoane, ca urmare a ordonantelor date pe banda rulanta, dar declarate neconstitutionale. Seful guvernului a declarat ieri, la Sibiu, ca a cerut, pentru vineri, un act normativ care sa rezolve toate problemele, insa, cand i s-au cerut lamuriri, a pasat responsabilitatea in curtea Agentiei Functionarilor Publici si a Ministerului Internelor, scrie EvZ.

Parlamentarii PDL, suparati pe Guvern. Senatorii democrat-liberali, in frunte cu Anca Boagiu, i-au criticat dur, miercuri, pe reprezentantii din esalonul doi al Guvernului, afirmand in plen ca acestia au venit nepregatiti la sedinta acestei Camere. "Azi am asistat la acuze aduse la adresa primului-ministru din pricina incompetentei secretarilor de stat care au fost prezenti aici sau a sefilor de agentii. Este inadmisibil, daca primul-ministru are capacitatea sa acopere toate domeniile care se afla in reglementarea ministerelor, cred ca aceeasi capacitate trebuie sa o aiba sectorial si secretarii de stat care vin si se prezinta in fata noastra in Parlament", i-a spus vicepresedintele Senatului secretarului de stat pentru Relatia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, potrivit Romania libera.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a ajuns sa fie un subiect pentru CNN, insa nu de discutie, ci de gluma. Acuzatiile lansate de Geoana dupa alegeri, referitoare la un specialist in paranormal care l-a blestemat, provocandu-i esecul, au fost comentate in cadrul emisiunii "Political Mall" de la televiziunea CNN. Fragmentul destinat lui Geoana incepe cu prezentarea lui Aleodor Manole: "Romania, tara lui Dracula, a deochiului si ...a acestui tip". Manole este prezentat participand la triumful presedintelui Traian Basescu dupa anuntarea rezultatelor la ultimele alegeri prezidentiale, scrie Gandul.

Alina Mungiu-Pippidi, in "Martirul Gutau si Sfantul Eminescu", afirma ca "prin vointa populara (mii de semnaturi), un politician condamnat pentru coruptie risca sa ajunga cetatean de onoare al orasului. E vorba despre orasul Ramnicu Valcea, ca sa stim despre a cui onoare vorbim. Principalul sustinator e unul care fusese acuzat laolalta cu el si care sustine ca primarul PDL, care se bucura de trista distinctie de a fi primul demnitar condamnat de Inalta Curte, este de fapt un martir, comparabil cu Ilie Ilascu, detinut fara un proces veritabil ani de zile de banda de fosti kaghebisti si actuali mafioti care conduce Transnistria". Integral in Romania libera.

In "Cum sechestrezi ideologiile", Florian Bichir sustine ca "ani intregi, partidele politice romanesti s-au comportat precum gruparile mafiote. O fratie a interesului, un conclav al bisnitei, al spagii, o adunatura in numele chivernisirii personale. Poate - ce zic poate, e sigur - termenul de partid romanesc este exagerat. Ce-i leaga pe acesti escroci de Romania? Nu este o exagerare daca sustin ca aceste organizatii politice seamana ca o picatura de apa cu o gasca de derbedei, de talhari la drumul mare". Integral in EvZ.