"Umilii parlamentari" vor Mercedes de la stat. Deputatul PSD Valeriu Zgonea s-a plans conducerii Camerei ca parlamentarii "se fac de ras" cand circula in "harburi" de masini precum Dacia sau Nubira. Ca in vremurile apuse, conversatia trebuia stearsa din stenograma sedintei. Valeriu Zgonea, reprezentant al stangii in Camera Deputatilor, vrea sa inlocuiasca, in plina criza, masinile de serviciu puse la dispozitia alesilor cu unele de lux. Si asta, dintr-o grija extraordinara pentru integritatea fizica a colegilor sai, dar, mai ales, pentru imaginea lor publica, scrie Romania libera.

Ridzi l-a invocat pe „Zeus” in fata subordonatilor. Monica Iacob Ridzi a vrut sa-si convinga subordonatii sa nu dea declaratii impotriva ei la audierile de la Directia Nationala Anticoruptie. Stratagema demnitarului PDL a fost simpla: Ridzi le-a sugerat functionarilor din minister citati la DNA ca va vorbi cu presedintele Traian Basescu pentru a inchide dosarul. Potrivit unor surse judiciare, in discutiile in care ex-ministrul Ridzi a incercat sa-si linisteasca colaboratorii din minister, ea nu a folosit direct numele lui Traian Basescu, ci porecla acestuia din cercurile rarefiate ale PDL: „Zeus”, scrie EvZ.

Antonescu doreste un regim autoritar in PNL. Crin Antonescu avertizeaza partidul ca, daca nu-i va acorda mana forte la conducerea PNL, va renunta sa mai candideze pentru un nou mandat de presedinte. Timid, dar sigur, voci liberale incep sa se ridice impotriva intentiilor autoritare ale lui Antonescu. Presedintele PNL, Crin Antonescu, sustine ca nu va candida pentru un nou mandat de sef al liberalilor decat daca va avea la dispozitie "mijloacele reformatoare ale partidului". "Vreau sa fiu o mana forte pentru a forta acest partid sa se deschida, sa se modernizeze si sa ridicam putin capul", a declarat Antonescu, potrivit Romania libera.

Lista care ar putea rupe PSD. Iliescu: „Sper sa nu ajungem la scindare“. 1703 delegati vor participa, pe 20 februarie, la Congresul PSD, potrivit unei liste provizorii intocmita, la inceputul saptamanii de conducerea centrala a partidului. Dintre acestia, nu mai putin de 225 fac parte din organizatia Bucuresti, filiala condusa de Marian Vanghelie avand cel mai mare numar de delegati, spre nemultumirea sustinatorilor lui Adrian Nastase, care spun ca exista judete cu performante electorale mai bune care nu sunt reprezentate corespunzator. Pe langa aceasta, Vanghelie va garanta pentru Mircea Geoana si voturile celor 21 de reprezentanti ai organizatiei Ilfov si a celor 31 de la Giurgiu, scrie Gandul.

Horia Ghibutiu, in "Geoana moseste renasterea PSD", sustine ca "partidul care pleca anul trecut de la guvernare anticipand niste fraude ale adversarului apeleaza acum tocmai la aceste mijloace rafinate impotriva unor dusmani din interior”. In pregatirea congresului, actuala conducere de partid social-democrat se calauzeste dupa lumina indicatiilor lui Ion Iliescu". Integral in EvZ.

In "De ce este aplaudat starostele Iliescu", Eliade Balan afirma ca " daca Ion Iliescu va continua sa-l critice mereu pe Mircea Geoana, nu este exclus ca liderul pesedist sa anunte ca regreta ca s-a alaturat colegilor de partid care l-au aplaudat pe fostul sef de stat pentru discursul tinut la Consiliul National organizat saptamana trecuta. Mai mult, ar putea chiar sa-l acuze ca se amesteca nepermis de mult atunci cand se iau decizii cu privire la numarul delegatiilor la congres si la norma de reprezentare, trecand peste parerea conducerii executive a partidului". Integral in Romania libera.