Antonescu, avantajat de ezitarile taberei Tariceanu. Liderul PNL Crin Antonescu pare sa fie in avantaj in tentativa de a obtine vot pe motiuni in partid, propunere pentru care majoritatea liderilor de filiala i-au promis sprijinul in cadrul unei intalniri informale. Ludovic Orban, care vrea vot uninominal, are si el sustinatori in randul sefilor de organizatii, dar planurile sale sunt incurcate de ezitarile oamenilor lui Tariceanu. In absenta unei implicari clare a fostului premier, sub forma unei candidaturi, sustinatorii acestuia nu sunt foarte dornici sa se pozitioneze contra lui Antonescu, scrie EvZ.

Dilema la Buzau: "Geoana merita si nu prea sa fie reales". Congresul PSD de sambata ii va gasi pe delegatii buzoieni impartiti intre gruparea lui Ion Vasile si cea a lui Constantin Boscodeala. Unii trebuie sa voteze cu Mircea Geoana, iar ceilalti, cu oricine impotriva lui Mircea Geoana. Mai deunazi il vroiau pe Nastase, acum l-ar sustine pe Victor Ponta. Tabara de sustinatori ai lui Mircea Geoana la Buzau este usor de identificat: presedintele organizatiei, senatorul Ion Vasile, si primarii de pe Valea Buzaului, adica mai mult de jumatate din delegatii la congres, scrie Romania libera.

Ce banc cu Geoana stie Vanghelie. Liderul PSD, Bucuresti, Marian Vanghelie, le-a spus, marti, membrilor Consiliului organizatiei, un banc despre vizita lui Mircea Geoana la Sorin Ovidiu Vantu: "Care e cel mai bun spa? La domnul Vantu! Te duci cinci minute si te lasa cinci ani". Vanghelie a mai spus ca Mircea Geoana are multe lipsuri, el apreciind ca vizita acestuia la Sorin Ovidiu Vantu, in timpul campaniei electorale, a fost o greseala care a afectat PSD foarte mult. "Mircea Geoana are foarte multe lipsuri. A gresit foarte mult. Eu cred ca a gresit Mircea Geoana, vizita la spa ne-a afectat foarte mult", a spus Vanghelie, potrivit Gandul.

Nastase: Alegerile din PSD nu ar fi niciodata validate de BEC. In opinia presedintelui Consiliului National al PSD, Mircea Geoana "nu si-a depus mandatul tocmai pentru a putea dirija organizarea Congresului". "Alegerile interne din PSD, asa cum se prefigureaza a se desfasura, nu ar fi niciodata validate de catre Biroul Electoral Central, iar OSCE si Consiliul Europei ar spune ca ele nu se desfasoara potrivit standardelor internationale in domeniu", sustine Adrian Nastase, pe blog, invocand fraude in organizarea Congresului, scrie EvZ.

In "O pensie pentru domnul Boc", Eliade Balan se intreaba daca "poti sa-l intrebi pe premier de ce ii invrajbeste pe oameni cu un proiect de lege a pensiilor insuficient fundamentat economic si juridic fara sa-i spui ca Guvernul comite o greseala cu premeditare, chiar la inceput de mandat, daca forteaza o solutie intr-o perioada de criza acuta? Sau ca da dovada de superficialitate agresiva daca crede ca poate scoate bugetul din rahat prin recalcularea unor drepturi banesti, castigate in baza unor legi ale statului aplicate de autoritati in momentul calcularii pensiilor? Evident, pe domnul Boc poti sa-l intrebi orice, inclusiv despre balbaielile ministrilor de resort care nu stiu ce economii rezulta din recalcularea pensiilor speciale, dar sa nu te astepti sa primesti altceva decat o declaratie politica, garnisita cu populisme ciudate de campanie electorala". Integral in Romania libera.

Silviu Sergiu, in "Nastase pica in liga a doua a PSD", afirma ca "Adrian Nastase a fost intotdeauna un politician cu spatele asigurat. In ciuda scandalurilor de coruptie, in ciuda deselor intalniri cu procurorii DNA, in ciuda demonizarii publice la care a fost supus de catre adversarii politici, din partid sau din afara lui, in ciuda termopanelor sau lozincilor care anuntau migrarea in masa a romanilor in Congo, Adrian Nastase a avut intotdeauna o plasa de siguranta. Conturile personale doldora, care l-au ajutat sa plateasca avocati specializati in taraganarea dosarelor de coruptie, au fost doar simple instrumente". Integral in EvZ.