Ce nu s-a vazut la TV din congresul PSD. Aproape toti delegatii PSD veniti la congres sint la costum. Mazare isi face aparitia in toale militaresti verzi. Imediat apar reactii. „Ia uite-l, se crede la vinatoare. Cum nu-i e rusine sa vina asa?“ „A venit brotacul de Constanta.“ Fix astia doi care pareau deranjati de vestimentatia suie a lui Mazare s-au dus apoi direct la el si i-au zis cu voce tare: „Domnu’ primar, va rugam, faceti o poza si cu noi. Aratati foarte bine“. Bune maniere de PSD, scrie Academia Catavencu.

Dosarul „Udrea”, ingropat definitiv de parlament. Elena Udrea a fost ieri oficial „albita” de parlament. Toate acuzatiile pe care comisia parlamentara care a anchetat achizitiile de la Ministerul Turismului i le-a adus, de la abuz in serviciu pana la deturnare de fonduri, au fost sterse cu buretele de deputatii din Comisia juridica. Argumentul suprem: NUP-ul zelos dat de procurori in avans pe opt capete de acuzare, desi acestea nu au facut niciodata obiectul unei sesizari a legislativului, obligatorie in cazul ministrilor parlamentari, scrie EvZ.

PDL vrea sa-l lase pe Geoana fara presedintia Senatului. Democrat-liberalii isi propun sa-l "rastoarne" pe Mircea Geoana de la sefia Senatului. Pentru asta trebuie sa obtina sprijin nu doar de la UDMR si independenti, ci si de la opozitie. Scaunul lui Geoana este vizat si de tabara Victor Ponta, dar exista temerea ca ralierea la un asemenea demers s-ar putea intoarce impotriva PSD, scrie Romania libera.

Boc despre amenintarea lui Ponta cu bataia: O figura de stil, nicidecum un gest real. Ii urez succes ca presedinte al PSD. Liderul PD-L, Emil Boc, a schimbat tonul in privinta omologului sau social-democrat, Victor Ponta, declarand ca nu-si mai aminteste vreun moment in care acesta din urma ar fi aratat ca vrea sa sara la bataie. "Eu nu am cunostinta despre asa ceva. Am considerat-o o figura de stil, nicidecum un gest real. (...) Eu nu am avut niciun episod de acest gen. Eu nu am avut niciodata un episod violent. Cand am argumentat pe un ton mai violent... asta se intampla in orice situatie", a explicat seful Executivului, potrivit Gandul.

Quintus: "Daca n-as fi ascultat in PNL, as sta acasa cu sotia". Din cei 93 de ani de viata, Mircea Ionescu Quintus a petrecut mai multi ani cu PNL, decat cu sotia. 74 in PNL, 69 cu sotia. Asa isi imparte si acum zilele. Dupa ce s-a retras la Ploiesti, seniorul vine din cand in cand in Bucuresti, la sedintele PNL. E greu cu drumul, ni se plange. Cu voce calma, cuvinte alese cu grija, Quintus povesteste despre sfaturile pentru colegii mai tineri din PNL. Inca are puterea sa tina piept entuziasmului si, uneori, incapatanarii lor. Intelepciunea, poate, il face sa si cedeze, atunci cand e vorba de principii liberale, scrie EvZ.

Emil Boc acopera gafele lui Seitan si Vladescu cu taierea taxelor parafiscale. Premierul Boc i-a indicat ieri ministrului de Finante o alternativa la initiativa de impozitare a pensiilor, respinsa categoric de PDL: taierea unor taxe parafiscale. Emil Boc si-a avertizat ministrii sa nu mai faca anunturi neconforme cu programul de guvernare. Premierul Emil Boc si-a prefatat ieri sedinta de guvern cu o solicitare adresata ministrului deFinante, Sebastian Vladescu, vizat in ultimele zile de criticile aspre ale liderilor PDL. "Va rog sa analizati reducerea in continuare a numarului de taxe parafiscale, scrie Romania libera.

Horia Ghibutiu, in "Cum au dres-o Basescu si Baconschi", sustine ca " avem o tara in care se vorbeste prea mult si se face prea putin. S-ar putea crede ca, de fapt, nici nu se doreste sa se faca ceva, ci doar sa se vorbeasca, deoarece, evident, e mult mai usor sa perorezi decat sa construiesti”. Paradoxal este insa ca si atunci cand se doreste sa se faca ceva - de pilda, in chestiunea romilor din tara si de afara - tot mult se vorbeste. Si, oricum, abordarea mai multor teme, de-a valma, privindu-i pe romi conduce la acelasi rezultat: nu se face nimic. Nici nu se poate face, decat, eventual, solutionand punctual problemele care apar". Integral in EvZ.

In "Tu esti, Mircea? Nu, Victor!", Eliade Balan se tot intreaba " daca Mircea Geoana va mai putea vreodata sa-i returneze lui Ion Iliescu datoria din februarie 2010 cat timp va mai fi presedintele Senatului, singura functie care i-a mai ramas dupa ce a pierdut sefia PSD. Raspunsul il stim ca pe apa: niciodata, indiferent cat de mult ii va creste dorinta de razbunare dupa drama traita sambata, cand a vazut cum este trecut in rezerva de garda veche a partidului, cu toata asigurarea data de Vanghelie ca va castiga un nou mandat". Integral in Romania libera.