Cat ne mai costa o demisie din Parlament: 1 milion de euro. Guvernul va aloca aproximativ 4 milioane de lei (aproximativ 1 milion de euro) pentru organizarea alegerilor din colegiul 19 din Bucuresti, pentru locul lasat liber de fosta presedinta a Partidului Conservator Daniela Popa, care a demisionat din Camera Deputailor in ianuarie.Alegerile vor avea loc cel mai probabil in aprilie, potrivit unor surse din Guvern. Popa a demisionat din Parlament la inceputul anului, preferand un post de conducere in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, de unde primeste un salariu de pana la 10.000 de euro lunar, potrivit unor surse vehiculate in piata, fata de 2.000 de euro, cat avea la Camera Deputatilor, scrie Ziarul Financiar.

Cui foloseste plecarea lui Cristian Diaconescu din PSD. Cristian Diaconescu a demisionat ieri din PSD, fara explicatii sau comentarii, si a trecut la grupul independentilor din Parlament, infiintat de generalul Gabriel Oprea. El isi pregatise terenul inca de marti seara, cand a avertizat ca decizia de a ramane sau nu in partid va depinde de rezultatul anchetei in legatura cu presupusul sau filaj. Trecerea in barca asa-zisilor independenti care sprijina puterea i-ar putea aduce lui Diaconescu sefia viitorului partid al lui Oprea, sustin surse din conducerea PSD. De altfel, mutarea fostului sef de la Externe ar fi fost pusa la punct cu multa vreme inainte si reprezenta o solutie alternativa pentru cazul in care pierdea presedintia PSD, scrie Romania libera.

Cumulul pensie-salariu ar putea fi permis din nou. Din calculele ministrului muncii, Mihai Seitan, restrictia de acum, impusa cu mare tam-tam de guvern, ar putea fi ridicata la inceputul lui 2011. Restrictia cumularii pensiei cu salariul de la stat, din care premierul Emil Boc si-a facut un titlu de glorie, ar putea fi ridicata de la 1 ianuarie 2011, dupa evaluarile ministrului muncii, Mihai Seitan. Varianta a fost avansata ieri, in Comisia pentru munca din Senat, unde acesta a venit sa sustina legea sistemului unitar de pensii, scrie EvZ.

BASE-LIGA: doua transferuri de marca pentru partidul-satelit. PD-L junior are, in sfarsit, o fata: Diaconescu. Partidul mic al lui Traian Basescu, pe care-l face Gabriel Oprea cu parlamentarii fugiti de la alte partide, l-a luat, ieri, pe "internationalul" Cristian Diaconescu. Dupa ce Gabriel Oprea a anuntat, ieri, la pranz, demisia lui Cristian Diaconescu din PSD si inregistrarea sa in grupul independentilor, "subiectul" si-a inchis telefonul, pe care si l-a deschis doar spre seara ca sa transmita ca nu se mai intoarce in partid. Asa ca orice intrebare legata de motivele demisiei si transferului in oastea de stransura a generalului Oprea a ramas, in cursul zilei, fara raspuns, scrie Gandul.

Vasile Blaga nu intelege termenul de "basescianism". Pedelistii "puri" Sever Voinescu si Roberta Anastase se plang ca membrii partidului nu sunt suficient de "basescieni". Termenul folosit de cei doi ii pune insa in dificultate chiar si pe cei mai vechi dintre democrati. Unul dintre ei, Vasile Blaga, declara: "Nu inteleg, efectiv, ce-a vrut sa spuna Sever". Deputatul PDL Sever Voinescu a vorbit marti seara, la Institutul de Studii Populare, despre faptul ca ideile presedintelui Traian Basescu nu sunt suficient aplicate de membrii partidului, scrie Romania libera.

Vasile Dancu i-a facut „niste studii interne” lui Gabriel Oprea, noul coleg de partid al lui Diaconescu. Vasile Dancu, fost senator PSD, care, impreuna cu Ioan Rus, l-a convins pe Cristian Diaconescu sa candideze la presedintia PSD, a declarat, miercuri, pentru Gandul, ca nu-l va urma pe Diaconescu in partidul lui Gabriel Oprea, chiar daca are o relatie de colaborare cu acesta. Surse din PSD au declarat pentru Gandul ca Dancu lucreaza pentru "platforma ideologica" a noului partid proiectat de Oprea.

In "Crin Antonescu, despot luminat?", Silviu Sergiu sustine ca "Dorinţa lui Crin Antonescu de a acapara toată puterea în interiorul PNL este evidentă. Legitimat de cele două milioane de voturi obţinute la prezidenţiale, liberalul este mânat în lupta din partid de dictonul „totul sau nimic”. Deşi pretinde că nu e un şantaj la adresa liberalilor, ameninţarea că nu va candida la preşedinţie, dacă nu îi va fi ostoită setea de putere, cu greu poate fi catalogată drept o ofertă rezonabilă". Integral in EvZ.