“Antonie, ai s-o patesti! Basescu e asiatic. Ii vrea pe toti, in patru labe”. Coborat de pe scena lui Basescu in campania electorala, Mircea Dinescu isi aminteste de cuvintele pe care i le-a spus atunci lui Antonie Solomon: "Basescu e asiatic. Ii vrea pe toti, in patru labe, in jurul lui. Se leapada repede de oameni"Primarii marilor orase au intrat in "lucru" la DNA. In divizia dosarelor aflate sub observatie, PD-L si PSD merg cap la cap. Diferenta este ca primarii social-democrati Radu Mazare (Constanta), Gheorghe Nichita (Iasi) si Tudor Pendiuc (Pitesti) se afla, inca, in faza cercetarilor, pe cand echipa PD-L, Mircia Gutau (Ramnicu Valcea), Antonie Solomon (Craiova) si Ghorghe Falca (Arad) este aproape decimata. Singurul neplimbat pe la DNA cu catusele la maini este finul presedintelui Basescu, aradeanul Falca, in timp ce, din tabara PSD, Dumitru Sechelariu este singurul care a trecut prin arest, scrie Gandul.

Berceanu si Boagiu se bat pentru locul lui Geoana. Radu Berceanu si Anca Boagiu sunt numele avansate de PDL pentru preluarea sefiei Senatului, unde este inca titular Mircea Geoana. Demersul PDL de a-l inlocui pe liderul PSD este insa plin de stangacii procedurale. Mircea Geoana a refuzat ieri sa supuna la vot in plen cererea independentilor de a-si pastra locurile in comisiile de specialitate. Gestul a servit de minune planului PDL de inlocuire a fostului lider pesedist. Ei l-au acuzat de abuz si incalcare a Regulamentului si vor depune astazi o cerere de revocare din functie a lui Mircea Geoana, scrie Romania libera.

Cum ajungea presedintele cu elicopterul la vila lui Solomon.De ce pesedistii spun ca Udrea e in spate si cum Udrea ii ameninta cu judecata. Un semn de rau augur pentru Solomon - Elena Udrea n-a mai venit la zilele "Marin Sorescu" din Banie. Arestarea lui Antonie Solomon i-a agitat pe craioveni si i-a scos in strada pe angajatii Primariei Craiova. Acestia din urma au protestat ieri seara, la ora 18.00, fata de decizia de arest preventiv al lui Antonie Solomon, care, probabil, a fost considerat un pericol social de catre instanta. In total, 500 de oameni s-au adunat in fata Primariei, unde au scandat de zor "Solomon, primarul inimilor noastre!" si "Craiova nu te lasa!". Surse din cadrul Primariei Craiova sustin ca actiunile de protest vor continua vineri, atunci cand se va judeca recursul la decizia de arest preventiv. Mai multe autocare cu craioveni vor pleca din fata Primariei Craiova si se vor deplasa la Pitesti, pentru a-si sustine edilul, scrie Gandul.

PDL concureaza cu Gabriel Oprea pentru mana traseistilor. Liderii PDL sunt ingrijorati de expansiunea grupului independentilor, proiect pe care ei insisi l-au girat. "Lucrurile ne cam scapa de sub control. N-ar fi trebuit sa se intample asa", spune un sef de filiala. Pentru a contrabalansa situatia in favoarea lor, pedelistii negociaza in taina cu posibilii dezertori liberali, pentru a-i convinge sa vina direct in PDL, fara escala la independenti, scrie Romania libera.

Oferta de primavara de la PSD: recomandari „garantat Ponta” si noi acte de identitate social-democrate. Oferta speciala la PSD. Acum exista posibilitatea inscrierii on-line in partid, iar pentru urmatoarele 30 de zile insusi presedintele Victor Ponta va acorda recomandarea necesara, conform Statutului. "Este o chestie speciala pentru valul de entuziasm de dupa Congres", ni s-a laudat, miercuri, noul lider. Ponta a explicat apoi ca masura era necesara avand in vedere ca procedura de inscriere in PSD era destul de greoaie: "Trebuie sa te duci la un sediu de partid, sa completezi acolo un formular, sa-ti dea un membru PSD recomandare, sa se discute, sa te anunte, sa fii primit". Citeste mai multe in Gandul.

In "Autoportret de natiune sub forma de groapa", Horia-Roman Patapievici afirma ca "desi iarna a trecut, problema gropilor ne ingroapa. Din doua motive: pentru ca gropile sunt tot aici; si pentru ca motivul aparitiei lor nu va disparea odata cu astuparea lor (daca si cand se va produce). Scriu acest articol in incercarea de a reflecta la responsabilitati si la modul in care le identificam. M-am saturat sa aud ca „s-a intamplat”, vreau sa stiu din cauza cui s-a intamplat". Integral in EvZ.

Sabina Fati, in "Basescu – atac energetic la Marea Neagra", sustine ca "Romania incearca sa tina piept jocurilor energetice care se fac in aceasta perioada in regiunea extinsa a Marii Negre. Trage de timp in discutiile cu rusii, dar proiecteaza cu extravagantul presedinte Nursultan Nazarbayev o noua ruta, astfel incat petrolul kazah sa nu ajunga in Europa doar prin conductele controlate de Federatia Rusa. Kazahstanul, care are mari rezerve de petrol si gaz natural, basculeaza intre Occident si Orient, fiind curtat in aceeasi masura de Statele Unite si de Rusia, de Uniunea Europeana si de China". Integral in Romania libera.