PDL ii momeste cu functii pe liberali. Dupa hemoragia de parlamentari din PSD trecuti la independenti, PDL ii pandeste pe liberalii aflati cu un picior in afara partidului sa-i adopte dupa Congresul PNL. Prin liderii de filiale, democrat-liberalii au declansat deja operatiunea de antamare a mai multor deputati PNL cu care se afla in tratative. PDL-istii ii vizeaza insa, in paralel, si pe liberalii din gruparea lui Gabriel Oprea. Pe langa intarirea PDL in parlament, scuturarea „progresistilor”, oficial pe criterii ideologice, are ca miza limitarea preventiva a influentei in coalitie a independentilor care ar putea emite, in scurt timp, pretentii la un numar de functii egal cu al UDMR, scrie EvZ.ro

In editorialul "Nici talibanii nu-l inteleg pe Basescu" Horia Ghibutiu noteaza: "Orice mentionare a prezentei presedintelui Traian Basescu in Afganistan, pentru a se intalni cu militari romani dislocati in Qalat si Kandahar, a fost insotita ieri de formula «vizita nu a fost anuntata in avans din motive de securitate». Cu riscul de a-i mahni pe expertii sigurantei nationale, ne permitem sa observam ca o cronica a unei vizite anuntate a fost facuta chiar de seful statului. Se facea ca avea loc conferinta de presa a presedintelui inainte de plecarea spre Kazahstan. Spre final, inainte ca Basescu sa le imparta flori reprezentantelor presei si sa constate ca sunt cam multi barbati in delegatie, presedintele a spus: „Va doresc un zbor placut celor care mergeti in Kazahstan”. Apoi a facut o mica si insesizabila pauza, al carei talc l-am priceput abia ieri, si a adaugat misterios: „Si nu numai!”." Integral in EvZ.ro

PDL, impotriva legii contabililor cu norma intreaga? Senatorul democrat-liberal Dumitru Oprea critica initiativa colegilor sai deputati care vor sa oblige firmele sa angajeze contabili cu norma intreaga. In acelasi timp, el acuza Corpul Expertilor Contabili ca i-ar folosi pe cei 41 de alesi democrat-liberali pentru a-si extinde clientela. "Fiind criza, oamenii forteaza nota si vor sa-si extinda clientela. In proiect se spune ca inclusiv PFA-urile, asociatiile de proprietari, cultele sau medicii de familie sunt obligati sa tina contabilitate in partida dubla. Este o decizie ucigatoare pentru acesti oameni si, totodata, un afront adus zecilor de mii de firme. Ii acuz pe cei de la Corpul Expertilor Contabili de fortare de nota", a declarat joi Oprea, subliniind ca deputatii PDL au semnat proiectul de lege "ca primarul". In opinia sa, discutiile asupra noii legi tensioneaza fara rost anumite segmente ale populatiei, scrie Romania Libera.

Crin, fata in fata cu nemultumitii din PNL: „Ne-ati adus de la revolutia bunului-simt la revolutia bunului-plac”. Presedintele PNL Crin Antonescu a castigat lejer, ieri, un meci foarte important cu Ludovic Orban, cu o zi inaintea congresului care va alege noua conducere si va modifica statutul. Delegatia Permanenta a votat cu 154 de voturi pentru si 24 impotriva proiectul de statut propus de Antonescu, in care modificarea principala este alegerea conducerii PNL pe baza unei liste propuse de presedintele partidului. Noul statut prevede si desfiintarea functiei de prim-vicepresedinte, un Birou Politic format din 32 de membri, dintre care 15 vor fi vicepresedinti. Secretarul general al partidului nu va mai fi ales de congres, ci va fi numit si revocat de catre presedintele partidului, scrie Gandul.

Elena Udrea muta blocurile in curtea ei. Elena Udrea a pus ochii pe afacerea „reabilitarea termica”. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) vrea sa modifice legislatia achizitiilor publice prin stabilirea unor standarde de cost pentru orice tip de lucrare in care statul se implica. Mai exact, Udrea va fi cea care decide daca firmele constructoare au sau nu devizele de lucrari corecte, noteaza Cotidianul.

Antonescu salveaza democratia militarizand PNL. In ajunul Congresului Extraordinar de astazi, liderul PNL Crin Antonescu a reusit sa-si asigure supunerea partidului dinamitand vechile reguli ale liberalilor. Conducerea extinsa a partidului a adoptat cu 131 de voturi pentru, 42 impotriva si 5 abtineri ca PNL sa treaca la votul pe motiuni, noteaza Romania Libera.