Cum si-a fentat Geoana revocarea, ascuns in birou. Presedintele Senatului a stat retras mai bine de o ora in birou pana s-a scurs timpul alocat sedintei de plen. Mircea Geoana a parat ieri, pentru a doua oara, cu succes, planul senatorilor PDL de a-l da jos din functia de sef al Senatului. Si-a revizuit insa tactica. Daca in urma cu o saptamana a anticipat, vigilent, fiecare miscare a PDL, fiind nelipsit din plen, aseara a schimbat scenariul: din doua ore cat dura sedinta, una a moderat cearta putere-opozitie, iar alta si-a aranjat-o ca pauza, in care s-a retras in birou sa se reculeaga, scrie EvZ.

Vasile Blaga nu vrea sa auda de propunerile lui Cristian Preda de modificare a Constitutiei. Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, astazi, referindu-se la propunerile lui Cristian Preda de modificare a Constitutiei, ca toti in partid trebuie sa se obisnuiasca cu faptul ca, in momentul in care se ia o decizie, aceasta trebuie respectata. Europarlamentarul PDL Cristian Preda a prezentat, vineri, la o dezbatere publica, principalele sale propuneri de modificare a Constitutiei, printre care se afla instituirea unui regim semiprezidential, in care seful statului sa poata dizolva Parlamentul si sa prezideze sedintele de Guvern, scrie Gandul.

Geoana are o noua versiune despre vizitele la Moscova. Mircea Geoana s-a incurcat iar in declaratii cu privire la vizitele facute anul trecut la Moscova: nu a fost in calitate de presedinte al Senatului, asa cum a sustinut in timpul campaniei electorale, ci in calitate de candidat si sef al PSD. Noua versiune a fost oferita cand a fost intrebat de ce nu apar si vizitele la Moscova pe lista de cheltuieli cu deplasarile externe din 2009, scrie Romania libera.

Sassu castiga din razboiul PDL-PSD. Parlamentarii nu se grabesc sa-l impinga pe Alexandru Sassu de pe scaunul de sef al Televiziunii publice (TVR). PDL nu a gasit inca un inlocuitor care sa multumeasca toate taberele din partid. In plus, razboiul de la Senat face, practic, imposibila convocarea unei sedinte comune a Camerei Deputatilor si Senatului care sa decida situatia conducerii TVR. Si asta, in conditiile in care, in urma cu o luna, comisiile de cultura au facut primul pas pentru demiterea sefului TVR, respingandu-i raportul de activitate pe 2008, scrie EvZ.

Udrea vrea sa infiinteze „un organism special“ care sa promoveze Romania, explicand ca „sicanele nu vor mai fi aceleasi“ atat timp cat nu se va mai ocupa ea. "Vrem sa cream un organism special prin care sa promovam Romania pe pietele internationale, un organism care sa poata atrage si bani privati. Sicanele nu vor mai fi aceleasi cata vreme nu ma voi ocupa eu de aceasta structura", a afirmat Elena Udrea. Romania va fi promovata in strainatate, ca destinatie turistica, de un "organism special" care urmeaza sa fie infiintat, a declarat, marti, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, adaugand ca "sicanele nu vor mai fi aceleasi" cata vreme ea nu se va afla la sefia noii structuri, scrie Gandul.

In "Cand Petrica striga lupul!", Horia Ghibutiu sustine ca "marile minciuni din mijloacele de informare in masa - tiparite, on-line sau radio-TV - au, conform proverbului, picioare scurte. Consecintele lor sunt, insa, diferite. De la amenzile incasate ieri de Antene, fiindca l-au lasat pe Vadim Tudor sa spuna ca Traian Basescu are cancer generalizat, pana la decredibilizare. Iar in unele cazuri, vezi greva ceferistilor din 1993, sparta sub obladuirea lui Paul Grigoriu de radioul public, care anunta reluarea lucrului in niste depouri pe fondul faptului ca grevistii nu puteau comunica intre ei, urmarile sunt incalculabile. Integral in EvZ.

Eliade Balan, in "Placerea lui Zeus deschide cutia Pandorei", afirma ca "liberalii si social-democratii au considerat ca se injosesc daca vor sta la aceeasi masa cu asa-numitii parlamentari independenti pentru a discuta cu presedintele despre revizuirea Constitutiei. Langa o "adunatura" de politicieni care au tradat electoratul pentru a servi interese superioare nu se cade sa fie asezati cei mai importanti lideri din opozitie doar pentru ca ii face placere lui Traian Basescu sa defileze cu traseistii spre desconsiderarea partidelor unde au fost inregimentati". Integral in Romania libera.