Olguta Vasilescu - "Un politician al puterii, chemat de Voicu, noaptea, in papuci". Senatorul PSD Olguta Vasilescu s-a aratat , astazi, uimita ca in stenogramele din cazul Voicu apar doar nume legate de PSD, nu si de PDL. Aceasta deoarece, sustine Vasilescu, "un politician al puterii cu avere nesimtit de mare venea in papuci cand era chemat noaptea de Catalin Voicu". "Din pacate (n.r. cazul Voicu) se centreaza doar pe un anumit partid politic, altfel nu-mi explic de ce un anumit politician, care joaca in Liga Campionilor, de 20 ani parlamentar, cu o avere destul de mare ca domnul Emil Boc s-o poata numi «nesimtit de mare» si care venea in papuci atunci cand era chemat de domnul Voicu noaptea, nu apare in stenograme", a spus Olguta Vasilescu. Integral pe EvZ.ro.

Victor Ponta, despre afirmatia independentilor ca doar DNA poate reforma PSD: Mi-e rusine de rusinea lor. Liderul social-democrat Victor Ponta apreciaza ca declaratiile grupului independentilor potrivit carora doar DNA ar putea reforma PSD sunt o reactie la afirmatiile liderilor PES care au numit PSD singurul lor partener din Romania, informeaza Mediafax. Ponta a participat astazi, la Busteni, la o intalnire a liderilor PSD cu presedintii de consilii judetene si primarii de municipii din partid. Intrebat de jurnalisti despre declaratiile independentilor, Ponta a spus ca sunt probabil o reactie la mesajul liderilor PES. Integral in Gandul.

Deputat PSD: In Romania se instaureaza dictatura lui Basescu. Deputatul PSD Iuliu Nosa a declarat, vineri, ca Romania nu a facut deloc pasi spre democratie si ca, in schimb, in tara "se instaureaza dictatura lui Traian Basescu", cel mai bun exemplu in acest sens fiind modul in care Guvernul dialogheaza cu grevistii. "Nu numai ca nu am facut defel pasi spre democratie, dar ne-am intors cu spatele la directia de mers. In Romania se instaureaza dictatura lui Traian Basescu, iar exemplul cel mai bun in acest sens este dialogul cu grevistii, deloc putini la nivel national. Sindicatele ies in strada din cauza ca Guvernul nu are raspunsuri pentru ele si din cauza ca refuza sa discute pentru identificarea unor solutii", a declarat Iuliu Nosa. Integral in Romania Libera.

In editorialul "Romani, sapati un sant!", Florian Bichir scrie: "Cei care-l mai contesta pe Traian Basescu sunt niste oameni care nu inteleg politica si nici ce se petrece pe lumea asta. Ca sa nu le spun niste neadaptati sau frustrati. Traian Basescu a fost ales drept presedinte al Romaniei, si nu o data, ci de doua ori. Asta-i democratia si trebuie sa intelegem odata pentru totdeauna jocul, fie ca ne place sau nu. Vointa poporului este suverana, nu poate fi pusa in discutie. Daca suntem carcotasi - iar la „sportul” acesta suntem campioni mondiali - putem sa-i gasim lui Traian Basescu o sumedenie de defecte. Sa-l caricaturizezi permanent, ba chiar sa-l diabolizezi. Nu ne va ajuta la nimic, pentru ca omul acesta chiar a iesit invingator din doua scrutine electorale universale. Romanii l-au dorit presedinte, l-au vrut liderul lor. Restul sunt basme de adormit copiii." Integral pe EvZ.ro.

Deputatul PSD Florentin Gust a fost deferit procurorilor de catre ANI. Agentia Nationala de Integritate (ANI) le-a cerut procurorilor instantei supreme sa-l ancheteze pe deputatul PSD Florentin Balosin Gust, suspectat de inspectorii de integritate de fals in declaratii dupa descoperirea mai multor neconcordante in declaratiile sale de avere si interese. In urma analizarii informatiilor primite de la diverse institutii ale statului, inspectorii ANI au descoperit ca Florentin Gust este, din 14 martie 2008, asociat unic la SC Info Gast SRL, iar din 18 septembrie 2001, asociat la SC Gast Trading SRL. Integral in Curentul.