Legea lustratiei l-ar scoate din politica pe Boc, fost lider UTC. Daca va deveni realitate, legea lustratiei ar provoca un efect de domino: multi lideri politici de prim rang ar fi nevoiti sa se retraga din viata publica. Daca proiectul legii lustratiei ar tre ce in forma actuala, premi erul Emil Boc ar putea fi pri mul demnitar lustrat al tarii. El ar cadea „victima" promisiunii facute de partidul sau revolutionarului Teodor Maries ca va promova legea lustratiei in Parlament daca acesta iese din greva foamei, scrie Romania libera.

Elena Udrea vrea un drum al vinului peste Prut. Ministrul Turismului, Elena Udrea a declarat astazi ca a discutat cu autoritatile de la Chisinau pentru a dezvolta trei drumuri peste Prut: al vinului, al manastirilor si al monumentelor culturale. Drumul vinului ar trebui sa lege podgoriile romanesti de cele din Republica Moldova, scrie EvZ.

Mircea Diaconu: „O sfatuiesc sa nu se lase «ajutata» prea mult de partid”. Diaconu nu se pronunta in legatura cu oportunitatea acestei candidaturi: "Eu sunt ultimul care sa spuna ca unii au ce cauta si altii nu, in politica. E un mecanism de reprezentare a tuturor, deci in sistem ar trebui sa se regaseasca diversitatea societatii", scrie Gandul.

Dan Voiculescu, nemultumit de mirosul din Parlament. Vicepresedintele Senatului Dan Voiculescu (PC) s-a plans, in sedinta de saptamana aceasta a Birourilor permanente reunite, ca pe holurile Parlamentului "miroase a mancare", dupa unele evenimente, apreciind ca acest lucru "nu face cinste" forului legislativ."Nu stiu cine trebuie sa hotarasca, probabil tot noi, sa nu mai avem evenimente in Palatul Parlamentului cu mancare gatita; miroase a mancare dupa unele evenimente, numai Parlament nu este! Va rog eu foarte mult! Eu stiu, poate se castiga un ban, dar banul castigat astfel nu este de natura sa ne faca cinste. Mirosul nu vine de la restaurant, eu vorbesc de holuri; avem fel de fel de colocvii, seminarii, catering cu mancare calda, care nu face deloc cinste, miroase", a spus Dan Voiculescu, potrivit Romania libera.

Mircea Badea despre Teo: „Nu stiu cum se va descurca intr-o structura supusa unui dictator labil”. Mircea Badea, prieten vechi al candidatului PDL la alegerile partiale pentru CameraDeputatilor, colegiul 19 din Bucuresti, Teo Trandafir, scrie pe blogul sau ca nu stie cum se va descurca aceasta "un om puternic, inteligent, cult, independent" intr-o "structura servila si supusa unui dictator labil", scrie Gandul.

Salariile dascalilor, la judecata Curtii Constitutionale. Avocatul Poporului, Ioan Muraru, sustine ca guvernul nu poate suspenda, prin ordonanta, plata unor drepturi banesti castigate in instanta de profesori. Soarta drepturilor salariale obtinute de bugetari prin hotarari judecatoresti si suspendate de la plata de guvernul Boc va fi decisa de Curtea Constitutionala. Avocatul Poporului, Ioan Muraru, a sesizat Curtea in legatura cu neconstitutionalitatea ordonantei de urgenta prin care plata banilor castigati in instanta este blocata in 2010, urmand ca sumele sa fie primite esalonat in perioada 2011-2013, scrie EvZ.

In "Teo Trandafir, antimodelul femeii in politica romaneasca", Sabina Fati afirma ca " Teo Trandafir se lanseaza in politica, fara sa fi facut partizanat in presa, fara sa fi facut servicii unor partide si fara sa fi fost iubita vreunui politician. Este un antimodel al succesului in societatea autohtona. Fara sa aiba avantajul fetelor frumoase remarcate si ajutate de sefi pe baza nurilor, Teo Trandafir si-a construit cariera pe umor si spontaneitate, iar oportunitatea de a intra in politica nu i s-a oferit in perioada ei de glorie. De altfel, pare sa intre cu frica intr-o lume plina de capcane, pe care nu o cunoaste si pentru care nu e pregatita". Integrl in Romania libera.