Curtea de Conturi inchide dosarul "Elena Udrea”. Potrivit raportului institutiei de control, Ministerul Turismului a avut, in 2009, „abateri de la legalitate”, care insa nu se incadreaza in sfera penalului, fiind suficiente doar amenzile. Incheierea si derularea contractelor semnate de Ministerul Turismului pe parcursul anului 2009 s-au facut cu nereguli si abateri de la legislatie, care nu se incadreaza insa in sfera penalului, potrivit unui raport al Curtii de Conturi, transmis parlamentului, scrie EvZ.

Teo Trandafir: modelele mele sunt Condoleezza Rice si Mona Musca. Vedeta de televiziune Teo Tradafir intra de saptamana viitoare in campanie electorala pentru PDL. In batalia pentru Colegiul 19 din Bucuresti o va infrunta pe Liliana Minca Ghervasiuc, de la Partidul Conservator, dar mai ales aparatul electoral al primarului sectorului 4, Cristian Popescu. Aliantele politice ii plaseaza pe liberali si social-democrati impotriva candidatei PDL, asa ca lui Teo Trandafir nu-i ramane decat sa se tina bine. Citeste interviul in Romania libera.

Bucurestenii pot afla telefonic daca pot vota la alegerile partiale din Colegiul 19. Bucurestenii din sectorul 4 pot afla telefonic daca adresa lor de domiciliu este pe raza Colegiului uninominal nr. 19 si astfel daca in 25 aprilie au dreptul sa voteze la alegerile partiale organizate pentru ocuparea locului ramas vacant dupa demisia Danielei Popa din Camera Deputatilor. "Incepand de astazi (miercuri - n.r.) pana in ziua alegerilor inclusiv, apeland numarul 021.9866, locuitorii sectorului 4 pot afla daca adresa lor de domiciliu este pe raza colegiului uninominal nr. 19. Informatiile sunt oferite de angajati ai Prefecturii special instruiti, numarul fiind apelabil de luni pana vineri intre orele 8:00 si 16:00, iar in ziua alegerilor in intervalul 07:00 - 21:00", informeaza reprezentantii Prefecturii Capitalei, potrivit Gandul.

Presedintia Romaniei l-a botezat pe Medvedev "Vladimir". Intr-un comunicat de presa, presedintia Romaniei a confundat prenumele presedintelui rus cu cel al premierului rus. Asa ca in loc de Dmitri Medvedev, cei de la Cotroceni au scris Vladimir Medvedev. Confuzia vine cel mai probabil de la fostul lider de la Kremlin si actual sef al guvernului, Vladimir Putin. In comunicat era vorba despre participarea presedintelui Traian Basescu la un dineu de lucru oferit de liderul de la Casa Alba, Barack Obama, la Praga, scrie EvZ.

Crin Antonescu vrea dezbatere publica pe tema parlamentarilor transformati in “porumbei voiajori sau caini de pripas” care sar gardul la PDL dupa “o bucatica inmuiata in sos”. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca partidul pe care il conduce va incerca sa initieze o dezbatere in societatea civila pe tema "traseismului politic", fenomen care in opinia sa a luat "o amploare nemaivazuta", prin transformarea a numerosi parlamentari in"porumbei voiajori" sau "caini de pripas" care merg la PDL. "Cu fortele pe care le avem, vom incerca sa declansam si sa animam o dezbatere in societatea civila cu consursul unor ONG-uri din Romania care cel putin pe vremuri pareau pasionate de o anumita etica a actului politic si a omului politic, de traseismul politic, organizatii care stabileau liste cu oameni care sunt sau nu in opinia lor demni sa intre in Parlament, pentru ca fusesem intr-un partid sau altul. Ne confruntam astazi cu un fenomen de o amploare nemaivazuta, cu o sfidare aproape cotidiana a oricarei norme de bun-simt elementara in politica si de regula", a spus Antonescu, potrivit Gandul.

In "Basarabia lor inca nu e a noastra", Sabina Fati afirma ca " perechea Romania-Republica Moldova se afla in fruntea listei celor mai obositoare dispute din Europa de Est, potrivit revistei The Economist. Publicatia aduce doua argumente pentru a demonstra existenta disputei: unul oficial, prin care Romania incurajeaza acordarea cetateniei cat mai multor moldoveni, si altul neoficial, prin care se ia in calcul „numarul considerabil de romani care cred ca ceea ce poarta azi numele de Republica Moldova nu este decat o provincie pierduta a Romaniei adevarate". Sugestia ar fi ca guvernantii romani ar avea o viziune iredentista asupra teritoriului de peste Prut, pe care o camufleaza pentru a nu primi reprosuri internationale". Integral in Romania libera.

In "Toti, oamenii presedintelui?", Calin Hera sustine ca "Romania lui Nastase, impotriva careia am votat in 2004, n-a murit. S-a transformat. Romania lui Basescu i-a preluat caracteristicile principale, le-a adaptat nitel, a schimbat cativa oameni si, iata-ne traitori din nou intr-o tara in care asteptam, de veacuri, sa mai treaca un val si sa ramanem in picioare, vesnici, de doua mii de ani. Cunoasteti poezia". Integral in EvZ.