Interimatul lui Sassu s-ar putea prelungi. Demis de parlament, Alexandru Sassu ar putea ramane sef interimar la TVR si dupa 15 aprilie, termenul stabilit pentru numirea altei conduceri a institutiei. Si asta pentru ca PDL si UDMR vor ca noii sefi ai televiziunii si radioului public sa fie desemnati abia dupa modificarea legii de fuctionare a acestor instititutii. „In coalitie am discutat aceasta propunere si am ajuns la con cluzia ca saptamana viitoare sa incercam sa avem o solutie privind proiectul de lege care se afla, in acest moment, in Senat, privind audiovizualul si, probabil ca, intre timp, va avea loc si o amanare a numirii celor doua conduceri, pentru a avea posibilitatea adoptarii modificarilor privind legea”, a declarat presedintele UDMR, Marko Bela. Integral pe EvZ.ro.

Boicotul impus de sefii PDL, contestat in partid. Boicotul impus de conducerea PDL in cazul posturilor Antena 3 si Realitatea TV ii nemultumeste pe unii dintre liderii partidului. Dupa europarlamentarul Cristian Preda, care a anuntat ca, in ciuda interdictiei, va merge la o emisiune la Antena 3, prim-vicepresedintele Theodor Stolojan a declarat ca nu e de acord cu decizia luata astazi de democrat-liberali. „Cred ca face rau si partidului, si presei”, a comentat Stolojan, la emisiunea „Evenimentele zilei” de la B1, precizand ca nu a partidipat la sedinta in care s-a hotarat boicotul. El a adaugat ca spera ca se va reveni cat mai repede asupra deciziei. Integral pe EvZ.ro.

Vadim a rupt protocolul cu PD-L pentru Primaria Capitalei. Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor a anuntat, vineri seara, la postul de televiziune Realitatea, ca a rupt alianta cu PD-L pe care o avea incheiata pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti. In fata camerelor de luat vederi, tribunul a facut bucati protocolul semnat anul trecut si a declarat ca va retrage sprijinul politic consilierilor care vor mai vota alaturi de PD-L. "Le retrag sprijinul politic si in locul lor vor veni alti membrii PRM care sa-mi respecte decizia", a declarat Corneliu Vadim Tudor. Integral in Gandul.

Ponta: Un judecator corupt chiar trebuie arestat preventiv. Presedintele PSD crede ca un judecator corupt trebuie sanctionat mult mai dur, pentru ca are o responsabilitate fata de oameni de zece ori mai mare decat oricine altcineva. "Nu stiu ce s-a intamplat, nu am toate datele, dar eu cred ca daca un judecator sau un procuror primeste mita, chiar trebuie sa fie arestat preventiv, pentru ca are o responsabilitate fata de oameni de zece ori mai mare decat oricine altcineva. Un judecator corupt trebuie sanctionat mult mai dur", a declarat Victor Ponta, fata de anchetarea judecatorului Costiniu, informeaza NewsIn. Legat de Catalin Voicu, presedintele PSD a precizat ca daca avea macar o mica banuiala ca este vorba de un abuz ar fi luat imediat atitudine, scrie Romania Libera.

In editorialul "Pana cand catusele ne vor uni", Adrian Cercelescu scrie: "Cea mai puternica imagine a sfarsitului de saptamana: super-judecatorul Costiniu si regele asfaltator Casuneanu impartind aceeasi pereche de catuse, in drum spre duba. Vazand asta, nu poti sa nu recunosti o mare calitate a Anticoruptiei din Romania: nu face ea mare branza pe partea penala, dar pe stiintele comunicarii e meseriasa. Jurisprudenta a adus-o aici. Pai, cate dosare nu s-au terminat inainte sa-nceapa sau au inceput dar le-a stricat vreo nenorocita de grefiera, ca sa nu spun mai mult? Mii! Dar, vorba procurorilor: "N-avem dosare, dar albumele noastre foto sunt un zid". Cred ca poarta DNA-ului apare in mai multe poze decat caprioara fugarita de tigrul din decorul de la Foto Dudesti." Integral in Gandul.

Topul celor mai cheltuitori parlamentari. Pentru indemnizatii, diurne, cazare, transport si telefonie mobila, cei 333 de alesi din Camera Deputatilor au cheltuit 5.299.802 lei (aproximativ 1,2 milioane euro) in luna februarie. Cel mai costisitor deputat a fost, in februarie, potrivit datelor publicate pe site-ul Camerei Deputatilor, liberalul Relu Fenechiu, care a decontat 32.459 lei, urmat de social-democratul Georgian Pop, cu 29.087 lei. Urmatorii deputati in topul cheltuielilor sunt social-deputatul Ion Mocioalca, cu 26.360 lei, deputatul UDMR Petö Csilla-Mária, cu 26.227 lei, deputatul de la minoritati Miron Ignat, cu 25.984 lei si democrat-liberalul Petru Movila cu 25.294 lei. Deputatul care a facut cel mai mult uz de telefonul de serviciu a fost, in februarie, Varujan Pambuccian. Liderul deputatilor care reprezinta minoritatile nationale a depasit de 28 de ori costul abonamentului standard, care este de 64 de lei, factura sa fiind de 1.806 lei. Pambuccian este urmat de liberalul Ludovic Orban, cu o factura la mobil de 1125 lei si social-democratul Valeriu Zgonea, cu 1106 lei. Integral in Romania Libera.