Cristian Preda: "Hoara e o mare povara pentru PDL, se adreseaza doar activistilor fanatici". Dupa ce au primit ordin de la varful partidului de a nu mai participa la emisiunile posturilor TV de stiri, pedelistii dau vina unul pe celalalt ca nu au o prestatie multumitoare "pe sticla". Interdictia de a mai participa la dezbaterile televizate ale posturilor de stiri pe care PD-L a instituit-o membrilor sai starneste atacuri in interiorul partidului. Eurodeputatul Cristian Preda, primul care a trecut peste decizia luata la varful formatiunii democrat-liberale, le cere "anumitor colegi care nu numai ca nu au argumente, dar vin cu argumente proaste care ne fac rau" sa stea departe de platourile tv. Exemplul clasic, pentru tipul de politician daunator, spune Preda, este secretarul de stat din cadrul Ministerului Economiei, Marcel Hoara. Integral in Gandul.

In editorialul "Ad baculum PD-L", Raul Florea scrie: "Agitati si taiosi fata de "colegii de platou", lingusitori si preamaritori ai sefilor de partid, pedelistii de televizor au reusit nu doar sa forteze limita suportabilitatii celor care inca au nervii necesari sa nu schimbe postul, dar si sa-i scoata din sarite chiar pe cei care i-au trimis in platourile de televiziune. Blocajul pe care PD-L l-a instituit activistilor denota mai degraba incercarea de a-si opri propriii oameni sa starneasca antipatia generala a telespectatorilor, decat boicotarea televiziunilor "politizate". Pe de o parte, Partidul Democrat Liberal este victima propriei strategii prin care a incercat sa mute reflectoarele de pe liderii importanti, dar controversati, pe sefii de linia a doua, dornici oricand sa se auda vorbind. Doar ca acestia au prins gustul platoului si au pierdut simtul ridicolului (asta in cazul in care l-au avut vreodata). " Integral in Gandul.

PNL si PSD vor candidat comun la Baia-Mare. Crin Antonescu si Victor Ponta vor ca partidele lor sa atace impreuna primaria acestui municipiu, desemnand un candidat independent. Liberalii si social-democratii discuta, in aceasta perioada, despre posibilitatea de a sprijini un candidat comun la Primaria Baia Mare, afirma surse din PNL. Printre numele vehiculate se numara cel al arbitrului Cristian Balaj sau cel al unui lider sindical din invatamant: Marian Liviu Pop. Daca cele doua partide vor reusi sa ajunga la o intelegere, semnificatia ei ar depasi granitele orasului Baia Mare, considera analistii politici. Ar fi primul caz de sustinere a unui candidat comun, de cand Victor Ponta a devenit presedinte al PSD. Integral pe EvZ.ro.

Vanghelie, garantat de Vadim. Si viceversa. PSD si PRM s-au aliat in mod oficial. Protocolul semnat ieri este valabil la nivelul Bucurestiului si prevede o colaborare electorala la alegerile din 2012. In opinia lui Marian Vanghelie, prin acest acord „se pun bazele” unui parteneriat electoral pentru un candidat unic la Primaria Capitalei, in perspectiva alegerilor locale din 2012. „Asa cum el a garantat pentru distinsa profesoara Cati Andronescu, asa garantez si eu acum pentru Marian Vanghelie”, a spus C.V. Tudor, punand mana pe umarul lui Vanghelie, semn al binecuvantarii protocolului PRM-PSD. Integral pe EvZ.ro.

Paradoxul Teo: PDL nu-si lasa pe sticla starul tv. Daca PDL nu ridica interdictia pusa membrilor partidului, de a participa la emisiunile televiziunilor de stiri, Teo Trandafir pleaca in campania pentru Colegiul 19 din Capitala cu un handicap in fata adversarei, Liliana Minca, mediatizata intens de Antene si Realitatea TV. Europarlamentarul Cristian Preda, purtator de cuvant al candidatei pentru fotoliul de deputat din Colegiul 19, Teo Trandafir, solicita conducerii PDL sa faca exceptie de la regula instituita recent, potrivit careia nici un democrat-liberal nu va participa la emisiunile posturilor de stiri pana la corectarea politicii editoriale a acestora. „Nu e o presa impartiala, nu e o presa obiectiva, dar nu cred ca trebuie boicotata. Cel putin nu in cazul lui Teo, care este om de televiziune, scrie Romania Libera.

In editorialul "Cazul Voicu ne priveste pe toti", Dan Cristian Turturica scrie: "Declarativ, cu totii ne dorim o tara fara coruptie, in care toti cei ce iau si dau mita sa ajunga dupa gratii. In special cei ce primesc cota parte din jefuirea banului public. In realitate, este suficient sa inceapa investigarea unei retele mafiote la nivel inalt, precum cea a senatorului Catalin Voicu, pentru ca acest consens formal si mincinos sa se crape, lasand sa se intrevada cine isi doreste cu adevarat ca Romania sa stea pe un fundament solid de lege si ordine si cine nu. Brusc, pentru unii, politicieni si oameni de rand deopotriva, este mult mai important sa atraga atentia ca o astfel de ancheta este folosita ca o perdea de fum pentru a abate atentia de la probleme economice. Si ca, de fapt, totul este doar o rafuiala politica pentru a-i baga la apa pe cei din opozitie." Integral in Romania Libera.