Viorel Hrebenciuc, lobby-ist pentru ziarul „Puterea”. „Sforarul” PSD l-a rugat pe Sorin Oancea, seful Antenelor lui Dan Voiculescu, sa nu boicoteze mediatic lansarea publicatiei conduse de Alecu Racoviceanu, prietenul sau. Viorel Hrebenciuc a intervenit pe langa Sorin Oancea, directorul postului Antena 3, pentru ca trustul lui Dan Voiculescu sa sprijine cotidianul „Puterea”, ziar lansat ieri in prezenta lui Mihail Gorbaciov. „Puterea” va fi condus de un amic de-al lui Hrebenciuc, Alecu Racoviceanu, fost director al ziarului „Gardianul”, inchis din motive financiare, scrie EvZ.

Teo Trandafir: "Sunt pentru legalizarea prostitutiei”. Teo Trandafir, candidatul PDL la Colegiul 19 din Capitala, crede ca Elena Basescu ar trebui sa fie mai sustinuta, pentru ca reprezinta viitoarul Romaniei, dar isi pune probleme asupra "opacitatii" presedintelui. La Videochatul Gandul, Teo a spus ca, desi n-o cunoaste pe fiica presedintelui, crede ca este contestata pentru ca e frumoasa si a avut "ghinionul cu «succesurile»". Candidata PDL nu asculta manele, cu exceptia uneia, care este si favorita personajului principal din "State de Romania". Este de acord cu legalizarea prostitutiei. Raspunzand unei intrebari, Teo s-a declarat si in favoarea casatoriilor homosexuale, scrie Gandul.

Inamicul nr. 1 al PNL nu mai este Basescu, ci Boc. Nemultumirea exprimata public de presedinte la adresa Guvernului Boc si a vechilor lideri ai PDL ii determina pe liberali sa readuca in discutie posibilitatea intrarii la guvernare. Crin Antonescu a declarat ca PNL este dispus sa revina la Palatul Victoria, cu conditia ca premierul sa nu fie Emil Boc, iar Cabinetul sa fie „fara ministrii Berceanu si Videanu, care au venit la putere cu propria clientela de partid", scrie Romania libera.

UDMR, nemultumit de pragul electoral al lui Basescu. Presedintele Traian Basescu a dublat pragul electoral, de la 5% la 10%, intr-o aparitie la "Nasul" de la B1 TV. Cum istoria recenta arata ca dorintele sefului statului se transforma in fapte, este de presupus ca in viitorul Parlament sa nu patrunda mai mult de trei partide: PDL, PSD si PNL. Daca la precedentele alegeri victima pragului electoral a fost PRM, urmatorul partid exclus ar fi UDMR. La parlamentarele din 2008, formatiunea a obtinut 6% din voturile electoratului, cu un procent peste minimul actual si insuficient pentru pragul presedintelui, scrie EvZ.

Berceanu: "S-ar putea ca primul care va reactiona la declaratiile presedintelui sa fie Emil Boc si veti spune ca respecta tot ce spune presedintele, ceea ce asa si e". Direct vizat de declaratiile lui Traian Basescu conform carora votul la pachet al celor patru prim-vicepresedinti PDL ar semnifica nasterea unei "gasculite" la coonducerea formatiunii, ministrul Radu Berceanu da de inteles ca revenirea la votul uninominal este foarte probabila. "Intotdeauna partidul a tinut cont de parerea si opiniile exprimate de Traian Basescu si probabil o sa fie o discutie si despre chestiunea asta. S-ar putea ca primul care va reactiona si veti spune ca respecta tot ce spune presedintele Basescu, ceea ce asa e, ar putea fi chiar Emil Boc, care sa spuna: «Dom'le, stiti ce? ! Eu nu vreau sa vin cu patru alaturi de mine»", a spus, miercuri, Berceanu, scrie Gandul.

In "Cum ajuta Boc Realitatea TV si Antena 3", Ioana Lupea sustine ca "Realitatea TV si Antena 3 nu sunt televiziuni de stiri, ci o incrucisare contra naturii democratiei intre media si politica. Daca judecam decizia PDL de a boicota cele doua posturi de televiziune prin prisma raporturilor intre putere si mass-media, atunci poate fi considerata o forma de presiune asupra libertatii de exprimare, un abuz". Integral in EvZ.

Sabina Fati, in "Romania isi face propriul Nabucco" afirma ca "micul Nabucco, traseul prin care Romania va aduce gaz caucazian in Europa, reuseste performanta de a ocoli toate cele trei mari puteri de la Marea Neagra: Rusia, Ucraina si Turcia. Pentru a-si atinge idealul de a deveni terminalul energetic al Uniunii Europene la Marea Neagra, Romania incepe sa-si puna in practica propriile idei, in acelasi timp in care incearca sa-si negocieze pozitii avantajoase in cele doua mari gazoducte virtuale: Nabucco, gandit de UE pentru a aduce gaz de la Marea Caspica prin ocolirea Rusiei, si proiectul rival, South Stream, conceput de Rusia pentru transportarea resurselor din regiunea caucaziana tot spre Europa Occidentala". Integral in Romania libera.