PSD, dator vandut. Facturi de opt milione de euro: Aceasta este suma reala a cheltuielilor facute in mandatul Geoana, dar care au ramas neachitate. Furnizorii de servicii il preseaza pe Victor Ponta. "Gaura” financiara de la PSD este de patru ori mai mare decat cea recunoscuta public de liderii partidului. Datoriile acumulate de social-democrati dupa pierderea alegerilor se ridica la aproape opt milioane de euro. Mai precis, 29,8 milioane de lei. Aceasta este cifra pronuntata de presedintele PSD Victor Ponta, saptamana trecuta, la sedinta Comitetului Executiv desfasurata la Caciulata, judetul Valcea. Pentru ca Ponta se uita cu repros la predecesorul sau, Geoana a replicat: „N-ar trebui comentat public. Si eu am preluat partidul cu datorii”. Atunci, Ponta i-a amintit ca PSD este restant si cu cotizatia de 50.000 de euro la Partidul Socialistilor Europeni. „La Internationala Socialista, nu la PES. La PES am platit cotizatia”, i-a replicat Geoana. Integral in Gandul.

In editorialul "Alba-ca-Zapada si cei sapte pedelisti", Calin Hera scrie: "Liderii PDL, aflati intr-un continuu exercitiu de autoadmiratie, nemaiavand rival in tara de frumosi si de destepti ce sunt, au ajuns sa se manance intre ei. Deocamdata doar se gusta putin, atenti la oglinda-oglinjoara care sa le spuna ce vor avea la cina. Vestea proasta e ca presedintele Traian Basescu ramane mai sarmant decat Adriean Videanu, Vasile Blaga si Radu Berceanu la un loc, in ciuda convingerii celor trei ca, fara efortul sustinut al partidului, nea Traian ar naviga acum pe mari si pe oceane. Sarmul lui Basescu vine din cel putin trei directii. O data, din amanuntul ca - arata sondaje de opinie interne - aproximativ 25% din cele 33% voturi cu care a fost blagoslovit PDL la ultimele alegeri parlamentare i se datoreaza faptului ca a fost perceput drept partidul lui Basescu. Integral in EvZ.ro.

Baconschi: Romania nu se teme de posibilele reactii ale Rusiei fata de participarea tarii noastre la proiectul american antiracheta. Romania nu se teme de posibilele reactii ale Rusiei fata de participarea tarii noastre la proiectul american antiracheta, a declarat ministrul roman de Externe, Teodor Baconschi, intr-un interviu publicat de agentia de presa italiana APcom. Acesta a subliniat ca "scutul nu reprezinta nicio amenintare pentru nimeni" si ca "participarea la sistem este deschisa si Rusiei, daca doreste", fiind vorba de un domeniu de interes reciproc, asa cum a subliniat recent si secretarul de Stat american Hillary Clinton. Integral in Gandul.

Ministrii dau astazi socoteala presedintelui pentru performantele guvernarii din decembrie incoace. Emil Boc nu intentioneaza inca sa remanieze vreun ministru. Dupa ce saptamana trecuta i-a urecheat de la televizor pentru activitatea nesatisfacatoare, presedintele Traian Basescu i-a chemat pe ministrii Cabinetului Boc la o discutie fata in fata pe cateva teme principale: reducerea cheltuielilor publice in administratia publica, proiectul de revizuire a Constitutiei, legislatia achizitiilor publice si absorbtia fondurilor UE. Invitatia presedintelui vine la o saptamana dupa ce intr-o emisiune TV criticase aspru prestatia Executivului. „O sa-i chem la mine, fiindca vad ca nu merge cu gentiletea. Din statisticile studiate de mine nu rezulta ca s‑au facut disponibilizari reale in sectorul bugetar. Poate nu m-am uitat eu bine si-mi vor explica ei mai multe", a declarat atunci seful statului. Integral in Romania Libera.

Ministrul Oprea, in opozitie fata de Guvernul Boc. Senatorii au inceput ieri dezbaterea legii pensiilor, pornind de la raportul Comisiei de munca, in care a fost inclusa prevederea ca punctul de pensie nu poate fi mai mic de 45% din salariul mediu brut pe economie. Conform procedurii, sunt reluate insa si discutiile asupra amendamentelor respinse, astfel ca este posibil ca senatorii sa impuna Guvernului noi modificari. Mai ales ca printre cei care s-au pronuntat ieri vehement impotriva formei Executivului s-a aflat chiar ministrul Apararii, Gabriel Oprea: „Nu pot fi de acord cu nici o masura care duce la scaderea pensiilor militarilor si ale celor din sistemul de siguranta nationala. (...) Ii voi apara pe militari indiferent de consecintele politice". Integral in Romania Libera.

In editorialul "Urmasilor sai pedelisti...", Rodica Ciobanu scrie: "Vechi tovaras de traseu politic al presedintelui, Radu Berceanu il cunoaste bine pe Traian Basescu. Cand spune ca acesta, "daca vrea sa atraga atentia, da la oase, asa, da greu", iar PDL a incasat "o torpila" are, probabil, dreptate. Bomba ("bolsevizarea partidului") a sters, in trecere, tinta, producand daune minore si a trezit la realitate echipajul, acesta fiindu-i, de altfel, si scopul. Aceia care, leganati de apele linistite, visau sa-si ia singuri deciziile si sa scoata partidul din umbra prezidentiala, mai subtiata in ultimul mandat, au pierdut din vedere interesul politic principal al lui Traian Basescu. Si anume: intarirea PDL, incat acesta sa ramana la putere si atunci cand el nu va mai fi sef de stat." Integral in Gandul.