Satul lui Boc, finantat de Guvern cu jumatate de milion de lei. Guvernul a alocat 510.000 de lei pentru doua investitii in localitatea clujeana Rachitele, satul natal al premierului Emil Boc, potrivit unei hotarari publicate in Monitorul Oficial. Conform hotararii adoptate de Executiv in sedinta din 28 aprilie, satul Rachitele va primi 450.000 de lei pentru reabilitarea dispensarului medical si alti 60.000 de lei pentru lucrarile de reabilitare a bisericii din localitate, scrie EVZ.

Opozitia se rascoala. Antonescu si Ponta arunca bomba: vor anticipate. Liderii partidelor de opozitie planuiesc daramarea Guvernului Boc si organizarea alegerilor anticipate, un rol determinant urmand sa-l aiba protestele de strada. PSD si PNL se pregatesc sa introduca in Parlament o motiune de cenzura impotriva Cabinetului Boc, dar gestul lor politic este cu bataie mai lunga, deoarece cei doi presedinti isi doresc ca demersul sa conduca la organizarea alegerilor anticipate. Crin Antonescu a devoalat o parte din strategia Opozitiei, care se bazeaza pe forta sindicatelor si a populatiei nemultumite de masurile luate de Guvernul Boc, informeaza Puterea.

Ginerele buldogului Blaga, 10.000.000 de euro de la Berceanu și Videanu

In numai un an, ultimul, ginerele ministrului Blaga a incasat zece milioane de euro de la stat. Pentru activitați de paza și protecție. Nu a bugetului, desigur. Cel despre care vorbim este Ionuț Rudeanu, ginerele ministrului Vasile Blaga, patron al unei firme de paza care a devenit, in ultimul an, preferata mai multor companii de stat. Din aprilie 2009 pina azi, sereleul lui Ionuț a ciștigat contracte in valoare de aproape 40 de milioane RON din afaceri cu instituții aflate in subordinea a doi dintre cei mai importanți colegi de partid. Cum care colegi? Pai, ceilalți doi membri ai tripletei BVB, adica Adriean Videanu, ministrul Economiei, și Radu Berceanu, ministrul Transporturilor. Citeste toata ancheta in Kamikaze

PSD il cauta pe Geoana sa-si plateasca elicopterul rosu. Ponta zice ca n-a platit: “Cineva in partid isi bate joc de presa". Afacerea "Elicopterul lui Geoana" a intrat in nori. Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri, pentru Gandul , ca nu stie sa se fi platit contravaloarea deplasarilor cu elicopterul efectuate de Mircea Geoana in campania electorala, infirmand, astfel, declaratiile date pe surse de lideri ai PSD, care spuneau ca aceasta datorie s-a achitat.

Sotia lui Crin Antonescu l-a inspirat pe Dan Mihalache sa evadeze din PSD. Ca sa poata gasi un motiv plauzibil pentru a parasi rin­durile PSD, pentru a-si pune pirostriile cu liberalii, europarlamentarul Dan Mihalache trebuia sa-si taie mai intii craca de sub picioare. Si-a taiat-o facindu-l mirlan pe Geoana. Drept urmare, prostanacul l-a scos de pe lista Europarlamentarelor din 2009, iar Mihalache s-a dat suparat, anun­tind ca renunta la toate ca­li­tatile pe care le-a detinut in PSD. Apoi si-a dat si un soi de ultimatum, insinuind ca daca mai comite vreo abatere demisioneaza din partid fara drept de apel, informeaza Academia Catavencu.

In editorialul "Televizorul a ucis reforma lui Boc", Mircea Marian scrie: „Membrii guvernului se uita prea mult la televizor, constata consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu. Iar dupa ce se uita si vad ca sunt criticati indiferent ce ar face, ministrii guvernului Boc paralizeaza. Pur si simplu nu mai au curaj sa se apuce de reforme. Cand da afara oameni, toti spun ca a dat afara, cand nu-i da afara, spune ca nu se iau masurile necesare, explica Lazaroiu jocul hipnotic al televiziunilor de stiri". Integral in EVZ.