Videanu si Seitan, remaniati? Adriean Videanu si Mihai Seitan sunt primii pe lista posibililor remaniati, au declarat pentru Romania Libera, surse oficiale. Potrivit acestora, inlocuirea ministrilor Economiei si Muncii ar urma sa se intample curand dupa plecarea delegatiei Fondului Monetar. „Aberatii!" raspunde insa ministrul Videanu, intrebat de Romania Libera daca va fi demis. „Nu va fi nici o remaniere. Guvernul are alte prioritati acum, probleme mult mai importante de rezolvat", a intarit ministrul Economiei.

Boc - in deliberari, coalitia - in aer. Coalitia PDL-UDMR este in fierbere. Fitilul s-a aprins in parlament, unde un deputat al PDL a pus ieri bete in roate visului UDMR de a vedea geografia si istoria studiate in limba materna de maghiari. Peste raceala din coalitie, premierul Emil Boc s-ar fi aratat extrem de secretos, in sedinta de guvern de dimineata, in legatura cu scenariile FMI , luandu-si apoi doar garnitura PDL de ministri la discutiile de la Cotroceni, anunta EVZ.

Guvernul anunta legea pentru falimentul oraselor. Mazare: „Eu voi intra...“ Trei sferturi dintre primariile din tara au probleme financiare si nu-si pot plati functionarii si nici achita cheltuielile curente din taxele si impozitele incasate, ci din banii publici, primiti de la Guvern. Estimarea apartine ministrului Administratiei, Vasile Blaga. "In Romania, sunt 3.227 de unitati administrativ-teritoriale, daca tinem cont si de cele 41 de consilii judetene si sase sectoare ale Bucurestiului, iar o mare parte dintre ele nu isi platesc din taxe si impozite locale personalul propriu, respectiv peste 2.400 de unitati (reprezentand 74% -n.red.). Asta nu inseamna ca nu le platesc, fie platesc din cota de TVA defalcat, fie din sumele de echilibrare", a avertizat ieri ministrul Administratiei, Vasile Blaga, scrie Gandul.

Investitiile halucinante ale Guvernului: casa de cultura cat 10 aeroporturi. Recentele cheltuieli din Fondul de rezerva al Guvernului arata o lipsa ingrijoratoare a criteriilor de acordare a banilor. Singurul criteriu valabil pare sa fie insa cel politic. Prin hotarare de Guvern, adoptata in sedinta din 28 aprilie, Cabinetul Boc a alocat 39,2 milioane de lei pentru 335 de proiecte de investitii si 29 milioane de lei pentru cheltuielile curente si de capital ale 815 primarii si consilii judetene. La o privire asupra anexelor Hotararii de Guvern nr. 417 / 2010 apar insa numeroase ciudatenii, anunta Romania Libera.

Antonescu: Demisia lui Basescu sau inlaturarea lui Boc. Liderul PNL, Crin Antonescu, i-a cerut, astăzi, şefului statului, să demisioneze în cazul în care nu găseşte soluţii pentru a determina actualul Executiv să plece. "Nu remaniere, nu cârpeală, nu formule pe care PDL şi clientela să le găsească pentru a-şi prelungi dominaţia dezastruoasă asupra ţării. Preşedintele Traian Băsescu, principalul responsabil de falimentul în care se află România, şi care e constatat de FMI, are datoria să demisioneze sau să găsească o soluţie care este astăzi necesară României", a spus Antonescu, citat de EVZ.

Cum a renunțat Boc la un titlu onorific in SUA preferand urecheli de la Basescu. Visul de preamarire in SUA al lui Boc s-a spulberat. FMI si remanierea guvernamentala pe care i-o flutura de ceva vreme presedintele Basescu prin fata ochilor l-au obligat pe premier sa renunte la vizita in SUA pe care si-o programase de mai mult timp. Si, ca sa fie tacamul complet, “nepopulara” masura de a mari taxele i-a ridicat propriul partid in cap, scrie Puterea.