Antonescu: Masurile anuntate sunt de o gravitate fara precedent. Ponta: Guvernul Boc nu mai exista, ci doar Guvernul Basescu. In urma declaratiei sefului statului de joi privind scaderea salariilor si pensiilor, masuri luate pentru a evita cresterea taxelor, liderul PSD, Victor Ponta, a afirmat ca Guvernul Emil Boc nu mai exista, ci doar Guvernul Traian Basescu si ca "riscam genocidul social". Liderul PNL, Crin Antonescu, crede ca masurile sunt de o gravitate fara precedent, expresie a crizei, "dar mai ales a incapacitatii celor care guverneaza Romania, in frunte cu Traian Basescu", scrie Gandul.

Parlamentul tine in sah Curtea Constitutionala. Parlamentarii au ratat azi termenul-limita pana la care erau obligati sa numeasca doi noi judecatori constitutionalisti, incalcand legea. Intarzierea este o strategie a PDL, considera analistii. Termenul legal pana la care Camera Deputatilor si Senatul aveau obligatia sa-si desemneze cate un nou judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) expira azi. Cu toate acestea, parlamentarii nu au facut pana acum vreun demers pentru a incepe negocierile, informeaza Evenimentul Zilei.

Politicienii miluiesc Biserica pentru succesul in alegeri. Vestea ca Executivul a dat bani pentru biserici a fost o surpriza pentru multi dintre preoti. Mai ales ca unii recunosc ca nu au cerut bani sau se asteptau la sume mai mici decat au primit. „300.000 de lei? Sunteti sigur? Eu n-am fost anuntat. Avem o biserica mica si ne-ar trebui niste bani sa facem pictura, sa cumparam iconostasul... Dar n-am cerut la Guvern nici un ban. Am facut o cerere la prefectura, dar n-am cerut o anumita suma, cat pot... Poate dansii au trimis mai departe", si-a manifestat mirarea Vasile Colopelnic, parohul Bisericii Greco-Catolice din satul Valea Viseului (Comuna Bistra, judetul Maramures), scrie Romania Libera.

Marian Vanghelie ar fi dat mita ca Geoana sa iasa presedinte. Liderul PSD, Marian Vanghlie, si colega sa de partid, deputatul Aura Vasile au fost audiati, astazi, de procurorii Parchetului General, in urma unor suspiciuni ca ar fi dat mita electorala in campania prezidentiala din 2009, in favoarea candidatul Mircea Geoana, arata surse judiciare, citate de Agerpres. Marian Vanghelie, primarul sectorului 5 si vicepresedintele PSD, este cercetat de procurorii Parchetului instantei supreme in doua dosare privind infractiuni electorale si fals in declaratii, sustin aceleasi surse. Vanghelie a stat, astazi, la sediul Parchetului timp de aproape o ora. La iesire, intrebat de ziaristi daca a dat mita electorala, Vanghelie a raspuns: "Nu-mi amintesc ca presedintele Traian Basescu sa fi dat mita", scrie Evenimentul Zilei.

In editorialul "Basescu iși asuma. Boc il urmeaza?", Mircea Marian scrie: Președintele și-a asumat ingrata misiune de a anunța taierea salariilor, a pensiilor și a subvențiilor. Corect, pentru ca este mult mai credibil decat premierul Boc. Dar, și mai corect era ca guvernul sa confirme imediat ceea ce spune șeful statului. In plus, declarația președintelui ridica multe semne de intrebare". Integral in Evenimentul Zilei.