PDL isi pregateste noul premier. Basescu va adopta modelul “Putin”. Faptul ca Traian Basescu a fost cel care a anuntat masurile dure pentru reducerea cheltuielilor bugetare substituindu-se din nou Guvernului nu a mirat pe nimeni de la PDL. Asta pentru ca democrat-liberalii au gandit deja o “varianta de lucru”, in care Basescu va ocupa functia de premier dupa ce ii va expira mandatul de presedinte. “Trebuie sa fii nebun sa-ti imaginezi ca Traian Basescu va sta acasa si va creste nepoti dupa ce nu va mai fi presedinte, asa cum a anuntat el la un moment dat”, ne-au declarat surse democrat-liberale. Mai mult, potrivit acelorasi surse, in forurile de conducere ale partidului s-a construit o strategie pe termen lung, in care Basescu va fi premierul tarii in 2014, pe modelul “Putin”. Planurile PDL sunt putin incurcate de faptul ca alegerile parlamentare si cele prezidentiale nu mai au loc in acelasi an. Integral in Puterea.

Antonescu i-a trimis o scrisoare ambasadorului Rusiei in care saluta ceremonia de la Moscova. Presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a transmis duminica o scrisoare ambasadorului Federatiei Ruse, Alexander Chiurilin, cu ocazia aniversarii a 65 de ani de la victoria impotriva fascismului, prin care saluta semnificatia organizarii ceremoniilor de la Moscova, transmite NewsIn. "Imi face o deosebita placere ca, in numele PNL, sa va transmit dumneavoastra si, prin dumneavoastra, autoritatilor Federatiei Ruse, felicitarile noastre pentru organizarea aniversarii a 65 de ani de la Victoria asupra Fascismului. Este, din punctul nostru de vedere, un eveniment important, care, dincolo de valentele unei simple aniversari, are semnificatii multiple pentru politica de astazi si din viitor", se arata in scrisoarea trimisa ambasadorului. Integral in Romania Libera.

Ponta catre delegatia FMI: Guvernul nu ne-a spus niciodata adevarul despre economia romaneasca. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat astazi, la intalnirea partidului sau cu reprezentantii FMI, ca Guvernul actual nu a spus niciodata adevarul despre economia romaneasca, el precizand ca problema o reprezinta chiar Executivul, pentru ca nu are solutii, informeaza Mediafax. "Guvernul nu ne-a spus niciodata adevarul despre economia romaneasca. Guvernul nu are solutii, Guvernul este problema", a spus Ponta. El a adus in discutie guvernarea social-democrata din 2000-2004, cand guvernul Nastase a incheiat cu succes un acord cu FMI. Integral in Gandul.

Gigi Becali nu voteaza precum "turma" in Parlamentul Euyropean. Corneliu Vadim Tudor si Gigi Becali nu sunt patrunsi de spiritul de turma la Bruxelles. Potrivit votewacth.eu, cei doi au votat in Parlamentul European contrar opiniei majoritatii colegilor romani. Site-ul care urmareste activitatea europarlamentarilor i-a clasat pe Vadim si Becali in coada clasamentului la categoria "loialitate fata de majoritatea delegatiei". Cu o prezenta de 45% la sedintele PE, Corneliu Vadim Tudor se afla pe ultimul loc in acest top, avand un procent de 62,33% loialitate. Cunoscutul nationalist este intrecut la acest capitol inclusiv de Laszlo Tokes, care, prezent la 76% dintre sedintele Parlamentului, are un procent de 84% loialitate fata de votul majoritatii europarlamentarilor romani. Integral pe EvZ.ro.

In editorialul "Abstinenta si pentru clientela PDL?”, Mircea Marian scrie: “Vreo zece milioane de romani au benchetuit in ultimii cinci ani pe banii impartiti cu darnicie de politicieni. Pensiile au crescut aberant. Aparatul de stat, bine platit si complet iresponsabil in fata cetatenilor, a fost supraincarcat prin angajari din randul clientelei partidelor. Milioane de romani au beneficiat de o asistenta sociala de care nu aveau nevoie. Sarac sau bogat, statul iti baga in buzunar alocatia pentru copil, iti oferea sprijin financiar la casatorie, ii dadea copilului tau un corn (necomestibil) si un pahar cu lapte (adesea expirat) si iti cumpara trusou pentru nou-nascut.” Integral pe EvZ.ro.

In editorialul “Anti-crizul. Cum scriem cu oi pe dealuri Faliment”, Claudiu Pandaru scrie: “Sa-l credem pe el, politicianul roman, Anti-crizul? Daca da, atunci cand? Anul trecut, pe vremea asta, domnul Flutur de la Suceava scria omagii cu oi pe dealuri. De cate oi ar avea nevoie domnul Flutur acum ca sa scrie "faliment"? Anul acesta ne spunea domnul Videanu ca a controlat el priza si se consuma mai mult curent. Pe cale de consecinta, de la priza se vede ca am trecut de criza. Duminica trecuta in fata mea statea domnul Vladescu care spunea ca e greu, dar in linii mari e bine. In linii mici nu prea e. Am invatat in Romania ca daca un oficial ne spune ca va fi bine, nu va fi, si daca ne arata prapastia e doar o problema de timp pana cand cadem cu totii in ea.” Integral in Gandul.