Politicienii, solidari cu propriile averi. Noua Agentie Nationala de Integritate (ANI) a iesit ieri din parlament mai mult moarta decat vie. Parghiile pentru confiscarea averii dobandite pe cai ilegale s-au evaporat, bijuteriile si tablourile demnitarilor au fost trecute la secret, iar cei mai multi nici macar nu vor mai putea fi verificati pentru averea dobandita in timpul mandatului, scrie EVZ.

Anca Boagiu va primi distinctia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare din partea Frantei. Ambasadorul Frantei in Romania, Henri Paul, va conferi, saptamana viitoare, distinctia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare Ancai Boagiu, vicepresedinte al Senatului, informeaza Gandul. "Ministru al Integrarii Europene intre 2005 si 2007, Anca Boagiu a dat dovada de multa hotarare pentru a contribui la aderarea tarii sale la Uniunea Europeana. Intrata in politica de zece ani, Anca Boagiu se inscrie in randul personalitatilor care lupta pentru egalitatea sanselor", potrivit unui comunicat al Ambasadei Frantei.

Presedintele cumpara presuri din fibra de cocos. Nu sunt bani de pensii? Nici de salarii intregi pentru bugetari? Nu-i nimic. Administratia Prezidentiala a gasit fondurile necesare pentru cateva achizitii mai speciale: presuri din fibra de cocos pentru sters picioarele, periute de unghii cu montura de lemn cu fire pe ambele parti, odorizante antitabac si multe altele, scrie Puterea.

Elena Udrea demoleaza terase, dar avizeaza hoteluri pe plajele litoralului. Operațiunea ”Marea Demolare” de pe litoral coordonata de ministrul turismului, Elena Udrea, se desfașoara cu scandal și proteste din partea proprietarilor de terase care, acum la inceput de sezon estival, iși vad periclitate afacerile. Buldozerele nu iarta insa nimic și pun la pamant tot ce este neautorizat. Sunt vizate mai ales construcțiile din lemn, terase, beach baruri, discoteci in aer liber, cluburi de fițe care in ultimii ani s-au ridicat haotic pe plajele litoralului, informeaza EVZ.

Iliescu: PSD nu poate lua in calcul decat sa vina la putere cu mandat popular.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, la CExN, ca social-democratii nu trebuie sa ia in calcul decat varianta intrarii la guvernare doar in urma unor alegeri. Iliescu a spus, dupa ce membrii CExN au luat in discutie patru posibile scenarii politice care ar putea urma unei eventuale adoptari a unei motiuni de cenzura, ca PSD nu are, cu adevarat, decat optiunea revenirii la guvernare in urma unor alegeri, anunta Romania Libera.

In editorialul "Razbunarea lui Vintu si Voiculescu: grecizarea Romaniei", Mircea Marian scrie ca, daca nu a reusit sa scape de Basescu prin alegeri libere, tagma mogulilor vrea acum sa scoata Romania in strada si sa schimbe guvernarea prin forta. Chiar daca tara va plati scump, liderii opozitiei, Victor Ponta si Crin Antonescu, manevrati de Dan Voiculescu, sunt incantati sa ajunga astfel la putere. Integral in EVZ.