Deputatul Silviu Prigoana (PDL) a criticat-o pe ministrul Elena Udrea pentru faptul ca promoveaza pe televiziuni un program care se adreseaza doar autoritatilor locale, transmite Realitatea TV. Prigoana a contestat si modul de constructie al locuintelor sociale de catre ministerul condus de Udrea.

Prigoana a criticat modul in care postul Realitatea TV a prezentat stirile referitoare la masurile de austeritate preconizate de catre Guvern. Ulterior, tinta atacului sau a devenit ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea.

"Toata media creeaza panica, si dumneavoastra, si Antena 3. Am vazut niste titluri la Realitatea incredibile. Si ca sa nu dati faliment a inceput doamna Udrea - nu stiu ce s-a intamplat cu dansa, cred ca a luat-o razna - sa va dea publicitate de la Ministerul Dezvoltarii (...) Sa-ti fie rusine, Elena Udrea, ca dai publicitate la canalul care te-a facut tandari si care te face in fiecare seara", a declarat Prigoana.

Deputatul democrat-liberal a spus ca publicitatea difuzata pe televiziuni la comanda MDRT este inutila din moment ce tinta programului nu este publicul larg: "Publicitatea se da in anumite conditii. Stiti ca programul Regio se adreseaza doar autoritatilor locale, nu fiecarui cetatean care se uita la televizor?",

In ceea ce priveste programul de construire a locuintelor sociale de catre stat, Prigoana a declarat ca: "In momentul in care statul se apuca sa construiasca locuinte, intra in conflict cu piata de constructii private de locuinte. Cred ca nu e atributul statului sa construiasca locuinte. Si locuintele sociale pot sa fie cumparate de pe piata. Astazi suntem in situatia in care sunt programe guvernamentale de construit locuinte si avem 80.000 de locuinte terminate sau in stadiu de finalizare pe tot teritoriul tarii care nu se pot vinde".

In aprilie, o investigatie HotNews.ro a scos la iveala soarta stranie a unui contract incheiat in 2009 intre Ministerul Turismului, condus de Elena Udrea, si Realitatea TV, televiziune controlata de Sorin Ovidiu Vantu. Ministerul sustine ca nu a facut nici o plata in contul realizarii emisiunii Realitatea All Inclusive, pentru care s-a obligat, printr-un contract incheiat in 2009 prin negociere directa, sa achite 200.000 de euro. Pe de alta parte, Realitatea TV sustine ca plata a fost blocata politic si ca ministerul s-ar fi temut de audit-ul realizat anul trecut de comisia parlamentara. Ministerul Dezvoltarii si Turismului a spus atunci ca nu a onorat contractul privind realizarea coproductiei "Realitatea All Inclusive" deoarece televiziunea controlata de Sorin Ovidiu Vantu a incalcat "in mod culpabil si repetat" clauzele contractuale.