Frunzaverde l-a atacat pe Boc. Premierul a fost criticat pentru ca nu a consultat partidul pe marginea reducerilor de salarii si pensii. Vicepresedintele PDL ar fi preferat varianta maririi taxelor. Guvernul trimite astazi in parlament pachetul anticriza care include taierile de pensii si salarii in sectorul bugetar. Masurile de austeritate ale guvernului Boc i-au atras premierului un val de critici inclusiv in propriul partid. Venit ieri sa ceara conducerii PDL sa si le asume impreuna cu guvernul, premierul Emil Boc a fost luat la rost de Sorin Frunzaverde pe motiv ca a luat decizia fara sa consulte partidul. Reprosul lui Frunzaverde a fost, potrivit unor surse din partid, acela ca daca s-ar fi cerut un vot liderilor PDL, probabil acestia s-ar fi opus taierilor de pensii si salarii, preferand varianta FMI: cresterea taxelor. Integral pe EvZ.ro.

"Spionul” PNL de la curtea lui Basescu. La Palatul Cotroceni a ramas o urma liberala. Una a vremurilor de odinioara ale vechii si hulitei guvernari a Partidului Democrat alaturi de Partidul National Liberal. Cea derulata sub umbrela de demult uitatei Aliante D.A. – „Dreptate si Adevar”. Urma poarta un nume: Virgil Paunescu, dupa cum a constatat cotidianul „Puterea“, studiind cu atentie pagina oficiala de Internet a Administratiei Prezidentiale. Si urma are o functie: consilier prezidential, seful Departamentului de Sanatate Publica. Unul dintre cel mai bine cotati medici imunologi ai Romaniei, profesorul universitar doctor Virgil Paunescu, nu si-a pierdut apartenenta politica odata cu venirea la Palatul Cotroceni, in urma cu patru ani. A ramas de atunci - performanta rara! - un membru de nadejde al Partidului National Liberal. Asa reiese, cel putin, din fisa de prezentare oficiala de pe pagina de Internet a Administratiei Prezidentiale. La sfarsitul fisei sale biografice, in dreptul rubricii „APARTENENTA POLITICA” este inscrisa mentiunea:„membru PNL”. Colegii de partid ai lui Paunescu sustin ca nu stiu ca acesta sa mai figureze pe lista membrilor de partid. Integral in Puterea.

Inarmate cu tigai si ibrice, "amazoanele” din PSD i-au cerut capul lui Emil Boc. “Frumoase, razboinice si fara decolteu”, dupa cum au fost descrise de Mircea Geoana, femeile din PSD s-au inarmat ieri cu ibrice si cu tigai pentru a protesta fasa de masurile de austeritate ale “piticului” Boc. O armata de aproximativ 1.000 de femei, imbracate in rosu, dar cu bijuteriile la vedere, au raspuns prezent ieri in sediul PSD din Kiseleff. Bunicute si mamici furioase ca li s-au redus pensia si indemnizatia pentru cresterea copilului cu 15% au venit sa ceara capul premierului Boc, dar si pe cel al presedintelui Basescu. Incolonate cate cinci pe rand, conform indicatiilor primite de la organizatori, femeile din PSD s-au deplasat in coloana spre Piata Victoriei, inarmate cu cate un cartonas rosu, pancarte, fluiere, dar si cu recuzita din bucatarie. “Piticu si cu chioru/ Au distrus poporu’”, “Jos Dictatorul”, “Fie criza cat de mare/ pe Guvern in cot il doare” si “Nu distrugeti viitorul Romaniei”, s-a auzit din rarunchii amazoanelor pesediste. Integral in Puterea.

Ponta despre Mitrea: Vine cate unul care vrea sa fie nas, desi nu l-a chemat nimeni. Presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca Miron Mitrea a "nasit" o alianta a PSD cu PDL, iar acum vrea sa fie nas al uneia cu PNL si ca raspunsul pe care el i-l da senatorului este "multumesc, dar n-am nevoie", scrie NewsIn. Ponta a spus ca reticenta sa fata de o apropiere institutionala cu PNL nu este rezultatul unui orgoliu si a precizat ca liberalii si pesedistii au aceleasi actiuni in Parlament fara sa fie nevoie de o alianta inregistrata la tribunal. "Nu e nici un orgoliu. Eu discut cu dl Antonescu, cu dl Daniel Constantin, ne-am votat toate motiunile, votam la fel... (...) Atunci cand e vorba de valorile statului de drept, vreau sa va spun ca fara sa vorbesc la telefon cu Crin Antonescu sau cu Daniel Constantin, am votat si vom vota de fiecare data impreuna." Integral in Romania Libera.

In editorialul "Speculantii crizei: Ponta, mai populist chiar decat Basescu", Rodica Ciobanu scrie: "Talentul de demagog al lui Victor Ponta ar fi ramas, poate, nedescoperit, daca nu primea functia de presedinte al PSD. Din pozitia de sef de partid, el straluceste insa pe firmamentul populismului, reusind, in numai cateva luni, sa-l umbreasca pana si pe Traian Basescu, de la care a imprumutat tot ce avea acesta mai desavarsit in materie. Zicerea despre "intoarcerea la popor", reinventata si devenita memorabila prin frecventa ei utilizare de catre seful statului, si-a facut loc, firesc, in limbajul lui Ponta. " Integral in Gandul.

Cum inlocuiesc ministrii reforma cu donatiile subalternilor. Oficialii din structurile si companiile de stat sunt solicitati sa-si doneze indemnizatiile si cel putin 25% din venituri intr-un fond de solidaritate. In cazul lor, taierile nu se fac prin lege. Ministrul Economiei Adriean Videanu a anuntat ca ii va da afara pe toti oficialii din Consiliile de Administratie si Adunarile Generale ale Actionarilor din companiile de stat daca acestia nu isi vor dona indemnizatiile de participare intr-un fond de solidaritate pentru atenuarea „suferintei pensionarilor". „E o prestatie legala in CA si AGA, dar am decis ca de la 1 iunie, toate sumele, cu exceptia salariului de baza care le revine de drept, sa fie donate in fondul de solidaritate", a declarat Adriean Videanu. Integral in Romania Libera.