Parlamentarii PDL ii cer lui Boc capul lui Seitan: "Cine greseste trebuie sa plateasca!". Declaratiile ministrului Muncii, Mihai Seitan, cum ca exista posibilitatea ca salariile bugetarilor sa fie diminuate, anul viitor, cu pana la 50% i-a facut pe parlamentarii PDL sa-l ia la rost pe premierul Emil Boc. Surse Gandul au precizat ca intalnirea de luni dintre premier si alesii PDL a avut loc pe un ton ridicat. "Ar trebui ca ministrii sa fie mai atenti la ceea ce spun!", i-au reprosat deputatii lui Boc, in cadrul unor discutii cu usile inchise. Integral in Gandul.

In editorialul "Bocule, probleme, ma?" Duminica, pe la ora cand cucul isi dregea glasul, pregatindu-se sa iasa din ceas si sa ne faca "bau!" de miezul noptii, s-au intamplat doua lucruri care vor schimba cursul istoriei Romaniei. (Adica o va intoarce in amonte). Mai intai, la emisiunea lui Mihai Tatulici (in semn de solidaritate cu austeritatea, teleastrul si-a redus numarul invitatilor cu 25 la suta), ministrul Berceanu a spus pentru prima data - in lunga si zbuciumata lui viata de politician - adevarul: "Cadem cu parasuta, dar nu stim daca se deschide". Noroc ca s-a intrerupt emisiunea si a aparut Boc. In direct de la Guvern. Pe mine, omuletul asta ma linisteste ca o mantra. Imi inspira incredere si forta. Stiu ca, atata timp cat se afla acolo suuus, e posibil sa ne taie lefurile, sa ne intrerupa curentul daca-si calca nadragii si face iar scurtcircuit, sa ne inchida apa calda, sa ne ia caldura, dar in rest nu ni se poate intampla nimic rau. Integral in Gandul.

Elena Udrea reziliaza contracte de pe vremea lui Vasile Blaga. Ministrul dezvoltarii sustine ca firma contractata de predecesorul ei pentru promovarea programului REGIO nu si-a respectat angajamentele. Elena Udrea vrea sa rezilieze doua contracte de publicitate prin care in conturile Realitatea TV, televiziunea lui Sorin Ovidiu Vintu, urmau sa ajunga aproape 200.000 de euro. Informatia a fost publicata ieri de HotNews. Suma reprezinta serviciile de publicitate pe care Ministerul Dezvoltarii Regionale le-a contractat de la Realitatea TV, in mandatul lui Vasile Blaga, prin intermediul partenerului de afaceri al lui Vintu, Mihai Craiu.Craiu este si consilier media al celor numiti de Traian Basescu „baietii destepti” din energie: Bogdan Buzaianu si „spionul” Stamen Stantchev. Integral pe EvZ.ro.

Antonescu: Eu ce doriti sa fac, sa-i dau cu o piatra in cap lui Boc? Presedintele PNL Crin Antonescu a explicat ca indeamna la proteste pasnice pentru ca orice putere, daca nu primeste "un raspuns democratic din partea corpului social isi face de cap", adaugand ca opozitia nu poate face mai mult decat sa sustina o motiune de cenzura si sa prezinte propriile solutii. Antonescu a criticat "lipsa culturii protestului democratic" in Romania. "Duminica asta, asa ca era o zi frumoasa, la Lisabona a fost manifestatie pasnica, democratica, n-a spart nimeni capul nimanui, de circa 300.000 de oameni - in Lisabona, care este un oras putin mai mic decat Bucurestiul ca numar de populatie. Iar Portugalia e o tara binisor mai mica decat Romania, situatia protestatarilor din Portugalia nefiind nici pe departe atat de rea ca aceea a celor care vor fi in Romania victime. Acum ce fac eu, indemn la proteste? Da, indemn la proteste pasnice, democratice, dar e foarte clar ca in momentul in care exista din partea oamenilor, din partea strazii, din partea corpului social o reactie eficienta, puternica si vazuta, manifestata s-ar putea...", a afirmat Antonescu, luni, la Realitatea Tv. Integral in romanialibera.ro.

Boc nu stie de cand taie. Colegii din PDL se gandesc la puci. Suparati ca premierul si seful lor pe linie de partid nu i-a consultat atunci cand a propus masurile de austeritate, cativa parlamentari PDL se gandesc foarte serios sa voteze pentru caderea Guvernului, au declarat pentru Romania Libera surse oficiale. Pentru a evita o eventuala surpriza, Emil Boc i-a vizitat ieri din nou pe alesii portocalii, carora le-a spus transant: „Cine este in afara PDL-ului ramane in afara PDL-ului. Nu accept ca unii sa-si faca acum imagine contestand Guvernul. Eu nu sunt premier pe viata, dar sunt membru PDL si cred ca ar trebui sa fim uniti in momentele astea". Integral in Romania Libera.

In editorialul "Bugetarii si traditia supunerii", Sabina Fati scrie: "Sub 10 la suta din cei un milion si jumatate de bugetari s-au revoltat ieri, in vreme ce restul au ramas pasivi si tacuti. Din comoditate sau poate de frica, romanii prefera sa se enerveze acasa, nu in fata Guvernului. Romanii nu au o traditie a protestelor sindicale, iar in ultimii 20 de ani insurgentele minerilor au fost mai puternice decat grevele, in vreme ce interesele liderilor sindicali s-au dovedit mereu mai puternice decat cele ale simplilor membri. Romanii nu au o cultura a revoltelor, de aceea prea putini s-au aratat deranjati de regimul opresiv al comunistilor, de aceea prea multi au acceptat cele trei dictaturi interbelice: carlista, legionara si fascista, de aceea Ion Iliescu a avut vreme de 10 ani o majoritate de partea sa. Romanii au preferat de-a lungul istoriei atmosfera liturgica a vocilor scazute, aranjamentele de culise si intrigile: saracii au fost prea saraci pentru a sti sa se apere, iar elitele au invatat din istorie ca tradarea e mai putin costisitoare decat revolta." Integral in Romania Libera.