Ponta: "Nu sunt naiv. Daca pica Boc, Basescu va numi un alt premier zelos". Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marti, de la tribuna Parlamentului, ca nu este naiv sa creada ca presedintele Traian Basescu "va accepta vreodata sa lase ceva din putere". Nu va numi nici un premier liberal, nici un social-democrat, va numi un premier zelos si servil, poate mai inalt, poate mai mic decat domnul Boc dar exact, exact, exact cu aceeasi slugarnicie si aceeasi capacitate de a accepta orice fel de umilinta", a spus Ponta. El a adaugat ca nu-si face iluzii ca parlamentarii puterii vor vota motiunea, mai ales dupa ce s-a intamplat aseara in plenul Camerei Deputatilor la votarea unui judecator pentru CCR, informeaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ministrii explica, pentru Gandul, de unde taie.Cum a desenat Videanu restructurarea din minister: "Arata asa, ca un format A4". Sebastian Vladescu, seful Finantelor, penduleaza de la un capat la altul pe holul din fata plenului. Intrebarea referitoare la taierile de personal din ministere ii provoaca o grimasa de neplacere: "Nu exista vreo lista de disponibilizati". "La mine e simplu", este mai sociabil colegul sau de la Economie, Adriean Videanu. "Se reduc 715 posturi si raman cu 568. Problema este la Ministerul Educatiei, Sanatatii si la Interne", jongleaza in declaratii acesta. Pentru Gandul, Videanu explica si cum arata noua organigrama a institutiei sale. Descriind cu mainile, ministrul ne schiteaza structura ministerului: "Arata asa, ca un format A4". Rugat sa detalieze cum va reusi sa reformeze institutia, ministrul cedeaza insistentelor: "Primii care pleaca sunt cei neperformanti. Vor mai fi inca aproape 1.000 de oameni de la restul (companii si agentii din subordinea sau coordonarea ministerului - n.r.)", spune acesta, asigurandu-ne ca s-au stabilit criterii de performanta pentru ca aceste disponibilizari sa poata fi facute, anunta Gandul.

Actiune in forta a SPP impotriva jurnalistilor. Spiritele de la Palatul Parlamentului au fost incinse nu numai in sala de plen sau in fata cladirii, ci chiar si in locul amenajat pentru presa. Mai multi jurnalisti au fost impiedicati de catre SPP sa se apropie de premierul Emil Boc in momentul in care acesta a intrat in sala de plen a Parlamentului. Surse avizate sustin ca SPP a primit ordin expres de la presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, pentru a actiona in forta impotriva jurnalistilor care intentioneaza sa "paraseasca tarcul presei", scrie Puterea.

Berceanu si Antonescu s-au atacat reciproc pe absentele de la serviciu. Democrat-liberalul Radu Berceanu i-a sugerat liderului PNL Crin Antonescu ca in locul chemarilor pentru binele tarii, mai bine ar veni la serviciu. Liberalul i-a raspuns, amintind ca nu participa la sedintele de Guvern ca sa mearga la competitii sportive. "M-a cutremurat angajamentul domnului Antonescu ca ar trebui sa ne angajam sa facem bine. Mai bine si-ar lua angajamentul ca merge la serviciu. Am vazut ca a vorbit si de politica externa. Daca o sa invete si o limba straina, s-ar putea sa fie prin apropiere de domnul Baconschi", l-a atacat Radu Berceanu pe liderul PNL in timpul dezbaterilor pe motiunea de cenzura, anunta EVZ.

Povestea secreta a lui Corneliu Vadim Tudor si a Mitzurei Arghezi. La 86 de ani, Mitzura Domnica Arghezi face dimineata de dimineata cinci genuflexiuni in fata oglinzii din baie, stie tabla inmultirii pina la sapte si se surprinde ca uneori sofeaza singura. Spre deosebire de fiica lui Tudor Arghezi, Vadim, care e mai tinar cu 25 de ani decit Mitzura, are sofer personal si carator de geanta si se afla la a treia liposuctie. Integral in Academia Catavencu

In editorialul "Romania, in imbratisarea Rusia-SUA", Sabina Fati scrie: Ministrul roman de Externe, Teodor Baconschi, a explicat pentru Romania libera de ce Bucurestiul nu a reusit sa reia legaturile cu Moscova: Noi nu am reusit nici macar sa guvernam Romania in 2009, daramite sa relansam relatia romano-rusa". Baconschi vede cu realism si calm" intentia Budapestei de a oferi cetatenie maghiarilor de peste granite, dar spune ca Romania se asteapta sa primeasca toate detaliile acestei operatiuni. Ministrul Baconschi ne-a declarat in exclusivitate ca Romania se pregateste sa semneze un parteneriat strategic cu Turcia si ca Bucurestiul a luat deja o decizie politica in privinta South Stream. Integral in Romania Libera.