Cum isi ia adio PDL de la sectorul lui Piedone. Efectul unei excluderi: sansele democrat-liberalilor de a recupera colegiul in care a candidat Teo Trandafir sunt aproape nule. Odata cu incheirea sezonului "Teo show", PDL ar putea sa-si ia, cel mult, adio de la colegiul de deputat din sectorul lui Piedone si sa numere cateva "victime" in tabara democrat-liberalilor care au incercat sa demonstreze ca pot face un parlamentar si altcumva decat folosind reteta "fata/baiatul lui tata". Acestea sunt pierderile unei eventuale excluderi a Teodorei Trandafir, estimate de analistii consultati de EVZ, cu o zi inainte ca liderii PDL sa ia in discutie subiectul.

Politic ShowFoto: Hotnews

In editorialul "Basescu nu poate sau nu vrea?", Mircea Marian scrie: "M-am saturat de sceneta cu Basescu-cel-bun-care-i-cearta- pe-ministrii-cei-rai. Am vazut-o prea des. In 2003 - va mai aduceti aminte? - Iliescu era personajul principal care juca in aceeasi piesa. Nastase devenise prea "arogant", iar PSD promova un "capitalism de cumetrie". Presedintele ii alinia la Snagov pe ministrii si parlamentarii din PSD si ii certa pentru ca nu se tin de treaba. Vine sfarsitul anului 2008, Basescu se intalneste la Clubul Diplomatilor cu elita PDL si, din spatele usilor inchise, vine informatia ca seful statului le-a cerut lui Blaga, Berceanu si Videanu sa se tina departe de noul guvern. Si? Cateva zile mai tarziu, se imparte tortul, iar Blaga pune mana pe banosul Minister al Dezvoltarii Regionale, Videanu ia Economia, iar Berceanu preia Transporturile." Integral in EVZ.

Udrea: Basescu ii vrea pe intelectuali in fruntea PDL. Elena Udrea spune, intr-un interviu pentru Romania libera, care va fi publicat integral joi, ca guvernul isi va da demisia daca pana la inceputul anului 2011 legile austeritatii nu vor avea efecte asupra economiei. Ministrul Dezvoltarii si Turismului mai spune ca partidul ar putea fi condus pana la alegerile interne de anul viitor de o echipa formata din intelectualii propulsati de Traian Basescu in PDL. Integral in Romania Libera.

Galeria liderilor politici la OTV. De la infiintare si pana in prezent, OTV primeste constant penalizari si avertismente din partea Consiliului National al Audiovizualului pentru incalcari flagrante ale normelor jurnalistice, pentru injurii si vulgaritati, atacuri la persoana sau intruziuni in viata privata. In ciuda faptului ca in 2009 a fost, de pilda, postul de televiziune cu cele mai multe amenzi CNA (27 fata de cele 16 ale urmatorului clasat), OTV s-a bucurat anul trecut de prezenta celor mai importante personalitati politice ale tarii, tendinta care s-a perpetuat si in 2010. Intr-un efort evident de a-si schimba bazinul electoral, actualul presedinte Traian Basescu a fost candidatul cu cele mai multe aparitii la OTV. Potrivit CNA, el a aparut de patru ori in fata publicului OTV in campania electorala, in discutii cu Dan Diaconescu, pe fondul a nu mai putin de 7245 de materiale de promovare si a sustinerii din partea altor sase reprezentanti ai PDL. Exemplul prezidential a fost urmat de liderii din linia intai a partidului de la premierul Emil Boc la ministrii Elena Udrea sau Radu Berceanu. Integral in Romania Libera.

Maretele realizari ale Guvernului Boc: "Rabla" si plata datoriilor catre firmele care au afaceri cu statul. Credeati ca Guvernul Boc nu a luat nici o masura pozitiva pentru tara de cand se afla la Palatul Victoria? Le-am oferit ieri posibilitatea parlamentarilor democrat-liberali sa laude maretele realizari ale primului-ministru Emil Boc, care s-a aflat la carma Executivului mai bine de 18 luni. Ei au avut de raspuns la o singura intrebare, cu un vadit caracter pozitiv: "Care sunt cele mai importante doua masuri luate de Guvern?". Daca unor senatori si deputati de la PDL le-a fost greu sa descifreze in noianul de ordonante de urgenta emise de Guvernul Boc, cei care au reusit sa gaseasca partea plina a paharului au vorbit elogios, in primul rand, despre Programele "Rabla" si "Prima Casa". Alesii neamului nu au uitat nici faptul ca premierul s-a decis sa plateasca datoriile catre firmele private, scrie Puterea.

In editorialul "Traian Basescu, un pestisor de aur care se supara daca ai vreo dorinta", Alecu Racoviceanu scrie: "Din cazul Dan Diaconescu ma intereseaza azi doar un singur aspect, poate si din cauza faptului ca s-au spus atatea lucruri despre el in ultimele ore, incat riscul de a ma repeta cu vreo personalitate invitata la tv este prea mare si as vrea sa evit vreo suprapunere. Am auzit in noaptea de luni spre marti, la OTV, evident, ca, dupa ce a aflat ca se face o perchezitie la el acasa, Dan l-a sunat pe presedintele Traian Basescu, iar acesta nu a raspuns. Parea o barfa, dar eu zic ca e adevarat. Intamplarea face sa stiu ca in acea zi Dan si-a sunat mai multi prieteni, un gest absolut natural. Multi stiau de la televizor ce se intampla si nu i-au raspuns." Integral in Puterea.